Hordó után tehergépkocsik gurultak át az új Tisza-hídon

Sikeresen lezajlott a NIF Zrt. beruházásában és a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésével megvalósuló Szapáry-híd próbaterhelése

Hordó után tehergépkocsik gurultak át az új Tisza-hídon

Miután nem sokkal ezelőtt hírt adtunk arról, hogy hagyományos hordógurítással felavatták az M4-es gyorsforgalmi úton épülő Tisza-hidat, újabb jelentős esemény történt a műtárgyon; rendben lezajlott a próbaterhelés is – derült ki a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. sajtóközleményéből.

48 tehergépkocsi tesztelte a hídon bekövetkezett alakváltozásokat. Az adatok kiértékelése néhány héten belül megtörténik.

A létesítmény a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházásában, a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésével és az alvállalkozó A-Híd Zrt. közreműködésével valósul meg az M4-es Szolnokot elkerülő szakaszán.

Az egyes szerkezeti elemekben keletkező feszültségeket mérték
Egy híd próbaterhelésére a kivitelezés végéhez közeledve kerül sor. Ilyenkor ellenőrzik a műtárgy használatba vétel előtti teherbírását.

A Szapáry-híd próbaterhelése során statikus és dinamikus terhelést végeztek. A hídszerkezet különböző részein, elemein mérték az ezek hatására bekövetkező alakváltozásokat és az egyes szerkezeti elemekben keletkező feszültségeket (pl. a főtartó lehajlását, támaszok süllyedését, szerkezet sajátfrekvenciáját stb.)

Az M4 Abony (Kelet)-Törökszentmiklós (Nyugat) közötti 27,1 kilométeres szakasz műszaki átadás-átvételi folyamata megkezdődött, a teljes szakasz forgalomba helyezése várhatóan 2022. februárban történik meg – írta a közlemény.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2021/11/hordo-utan-tehergepkocsik-gurultak-at-az-uj-tisza-hidon

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó