Eladó a budapesti Városháza épülete!

Márki-Zay szövetségese, Karácsony Gergely már a munkahelyét is eladja (mivel nem is dolgozik semmit sem)

Eladó a budapesti Városháza épülete!

Így fosztják ki Budapestet!
Ha lehetőséget kapnak rá, az országot is kifosztják! Pont úgy, mint 2010 előtt!

"Fincsi" műemlék épület, nagy telekkel, frekventált helyen mehet a haveroknak!

Nem ez az első ingatlan, amit kimutyiznak a haveroknak! Korábban már írtunk róla, itt van egy kis lista, és ez még mindig csak a töredéke! Kalapács alatt a budapestiek vagyona!
Gyurcsányék mindent eladnak, pont mint 2010 előtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2982/Kalapacs_alatt_a_budapestiek_vagyona

Ők fosztották ki az országot! Ezt tették, amikor kormányon voltak! A baloldal cserélgetheti a logókat és az arcokat, de a lényeg nem változik!
https://szamokadatok.hu/Post/4163/Ok_fosztottak_ki_az_orszagot

Nem mi mondtuk, az index írja:
Vevőt keres a Városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére a főváros vezetése – tudta meg az Index. Karácsony Gergely főpolgármester számos ötlettel előállt már a Városháza hasznosítására, Budapest Város Önkormányzata legértékesebb ingatlanának dobra verése azonban eddig elképzelhetetlennek tűnt.

Nem kisebb lépésre, mint a Városháza épületének eladására készül a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat – értesült az Index. Információink szerint

A FŐVÁROST VEZETŐ KOALÍCIÓHOZ KÖZEL ÁLLÓ ÜZLETI KÖRÖK MÁR MEG IS TETTÉK AZ ELSŐ LÉPÉSEKET A FŐVÁROS MINDEN BIZONNYAL LEGÉRTÉKESEBB INGATLANÁNAK ELADÁSA ÉRDEKÉBEN.

Karácsony Gergelyék terve azért is meglepő, mert annak idején a leköszönő fideszes városvezetés pénzügyi főpolgármester-helyettesének, Bagdy Gábornak a nyilatkozata szerint mintegy 180 milliárd forintnyi forráshoz férhettek hozzá Budapest irányításának átvételekor.

A szóban forgó, a belváros szívében hatalmas telken fekvő grandiózus épületkomplexum építését még a 18. században kezdték meg az olasz származású osztrák építész, Anton Erhard Martinelli tervei alapján. Az épület kezdetben hadikórházként funkcionált, és később kaszárnya is volt benne, majd 1894-ben kezdték el városházaként használni.

A Városháza patinás épülete műemléki védelem alatt áll, és egy turisták által frekventált világörökségi védőövezetben fekszik, ráadásul egy kiemelten védett régészeti lelőhely, a régi városfal húzódik keresztül a telken.

A jelenleg a Városháza utca, a Gerglóczy utca, a Károly körút és a Bárczy István utca által határolt, a 24357-es helyrajzi számon fekvő, mintegy negyvenezer négyzetméteres telek Budapest egyik legértékesebb ingatlana, amelynek hasznosítása tekintélyes jövedelmet hozhatna az azt megvásárló befektető számára, amennyiben sikerülne megszereznie a szükséges engedélyeket egy profitalapú projekt megvalósításához.

A telek alapterületének mintegy negyven százalékát elfoglaló barokk stílusú épületegyüttes háromszintes, így nagyságrendileg ötvenezer hasznosítható négyzetméterről van szó a főváros V. kerületének központi részén, ahol már most is számos luxusszálloda és felkapott irodaház található, így nem nehéz elképzelni, hogy lenne befektető, aki fantáziát lát akár még egy ilyen hatalmas beruházásban is.

AZ ELADÁSRA SZÁNT INGATLAN KÖZPONTI HELYZETE, MÉRETE MÁR ÖNMAGÁBAN TÖBB TÍZMILLIÁRD FORINTOS NAGYSÁGRENDŰ TRANZAKCIÓT VETÍT ELŐRE.

A főpolgármesternek korábban számos fölvetése is volt már a Városháza telkének és a rajta álló épületnek a hasznosítására, de ezek között az ingatlan magánkézbe adása hivatalosan eddig nem szerepelt.

Karácsony Gergely még megválasztása előtt az Indexnek nyilatkozva úgy fogalmazott:

Kinyitom a Városházát. Borzasztó üzenete van annak, hogy Budapest legértékesebb telke jelenleg egy parkoló. Olyan Budapestet szeretnék vezetni, amely szimbolikusan és a valóságban is nyitott. A nyugat-európai példákat követve nyitott városházát üzemeltetnék, amelynek a kertje nem parkoló, hanem közpark, ahol a civil szervezeteknek is van irodájuk, ahogyan kávézóknak és egyéb közösségi tereknek jut hely. Amúgy a ljubljanai polgármester kifejezetten kérte tőlem, hogy mondjam el Tarlós Istvánnak, hogy ott a Városháza aljában egy melegbár működik.

A főpolgármester végül elvetette a közpark kialakításának és a melegbár létrehozásának ötletét, ugyanakkor tavaly májusban, a koronavírus-járvány első hulláma idején már azzal az elképzeléssel állt elő, hogy hajléktalanoknak alakíttat ki elkülönítőt az épületben. Ebből az elképzelésből végül nem lett semmi.

Frissítés: Karácsony azt írta, hogy hazudik az index. Az idő mindent elrendez, észrevétlenül nem lehet eladni a Városháza épületét, ha mégis erre készül, arról tudni fogunk.

Forrás: https://index.hu/belfold/2021/11/04/budapest-vezetese-eladna-a-varoshaza-epuletet

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó