Határvédelemben nincs kompromisszum!

Európa biztonságáról írtak alá közös nyilatkozatot a V4-ek katonai vezetői

Határvédelemben nincs kompromisszum!

Itt nem lesz “Willkommenskultur”! Itt schengeni övezet van, belépés kizárólag vízummal! Egyes nyugati országok gyakorlatilag velrúgták ezt a szerződést, és nem csak magukat, de másokat is veszélybe sodortak azzal, hogy papírok nélkül érkező emberek tömegeit engedték be a közös - hátárok nélküli - otthonunkba!

84 000! Ez már nem vicc!
Idén eddig 84 ezer határsértőt fogtak el, ami több mint háromszoros növekedés 2020-hoz képest!
https://szamokadatok.hu/Post/4071/84_000_Ez_mar_nem_vicc
Néhány "álprobléma" a több ezerből!
https://szamokadatok.hu/Post/3642/Keseleses_terrortamadas_Nemetorszagban_egy_szomaliai_terrorista_harom_embert_megolt_sok_a_serult

Az október 12. és 14. között tartott találkozón Ruszin-Szendi Romulusz, a magyar honvédség parancsnoka, Daniel Zmeko szlovák, Ales Opata cseh és Rajmund T. Andrzejczak lengyel vezérkari főnök vett részt. A V4-ek megbeszéléséhez szerdán csatlakozott Valerij Zaluhnyi ukrán vezérkari főnök.

A V4-ek közös nyilatkozatának aláírása utáni sajtótájékoztatón Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka kiemelte: a visegrádi országok közösen dolgoznak Európa stabilitásának és biztonságának megerősítésén.

Azt mondta, megállapodtak abban: szinkronizálni kell tevékenységüket, hogy jobban alkalmazkodhassanak a hibrid és a hagyományostól eltérő hadviselés okozta veszélyekhez, és még szorosabban együttműködnek a kibervédelemben.

A találkozón azonosították a nemzetközi biztonsági környezetből fakadó kihívásokat és megvitatták az ezekre adható válaszokat. Konzultáltak továbbá a nemzeti fegyveres erők közös ügyeiről is, és szó esett a magyar V4 elnökség fő céljairól”– tette hozzá.

Ruszin-Szendi Romulusz a V4 közös harccsoportot a védelmi együttműködés legfontosabb eredményének nevezte, hozzátéve, elkötelezettek a NATO vállalásként létrehozandó V4-es egyesített logisztikai támogató csoportparancsnokság megalakítása mellett.

Rajmund T. Andrzejczak lengyel vezérkari főnök a sajtótájékoztatón elismerően szólt a magyar fegyveres erők modernizációjára tett kötelezettségvállalásról, valamint a magyar hozzáállásról az illegális migrációhoz és az afganisztáni helyzethez.

A találkozón a globális kérdések mellet regionális feladatok is napirenden voltak”– ismertette.

Hangsúlyozta: a visegrádi országok célja a biztonságos környezet erősítése.

Forrás: https://888.hu/ketharmad/europa-biztonsagarol-irtak-ala-kozos-nyilatkozatot-a-v4-ek-katonai-vezetoi-4336738

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó