Putyin a CNBC-nek: Önöket átverik!

Mi nem csökkentettük, hanem NÖ-VEL-TÜK a gázszállítást Európába!

Sok hazug váddal illetik Oroszországot a jelenleg kialakult európai energiahelyzet miatt. Drága az áram, drága a gáz, és egyben hiánycikknek számít mindkét energiaforrás, ám ahelyett, hogy az uniós döntéshozók belátnák saját hibáikat, másra mutogatnak. Miről is van szó?

Az energiaválság fő oka az energiapiac EU által megvalósított liberalizációja. Erről az orosz elnök ebben a videóban beszélt:
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3185430048346371
Putyin már 2013-ban figyelmeztette a németeket, hogy a demagóg zöldpolitika semmi jóhoz nem vezet. "Ha így folytatják, fával fognak fűteni" - videó
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1317785535322386
Az idei nyár az átlagosnál szélcsendesebb volt, így hiány keletkezett a szélerőművek által előállított energia területén
A járvány miatti lezárások miatt a gázfogyasztás csökkent, majd az újranyitást követő nagy gazdasági fellendülés miatt meg hatalmasat nőtt az igény rá!
Az európai gáztározók töltöttsége alacsony, és jelenleg már elegendő idő sincs azok teljes feltöltésére. Az EU tagállamok kivártak, azt hitték olcsóbb lesz, de ahogy közeledett a tél, a "világpiacon" a piac szabályainak megfelelően (kereslet/kínálat/ár) az árak emelkedni kezdtek.
Az Egyesült Államokból korábban érkező cseppfolyós gáz "elúszott" Ázsiába, mert ott többet fizetnek érte. 14 milliárd köbméterrel csökkent az így érkező gáz mennyisége.
A fentiek miatt az oroszok már most 15 százalékkal több gázt szállítanak Európába, és ezt a mennyiséget - az tagállamok kérésére - tovább tudják növelni, de ezt önként nem tehetik, ezt kizárólag az EU által bejelentett és szerződött mennyiségekre tudják megtenni.
Több útvonalon érkezik jelenleg a gáz, beleértve Ukrajnát is, de mivel ez az útvonal még a szovjet időkben épült, és semmilyen karbantartást nem végeztek rajta, a rendszer összetevőinek a 80 százaléka elavult és rossz műszaki állapotban van, így ezen a csövön nem tudják már tovább növelni a gáznyomást, mert félő, hogy baleset lesz a vége, és így nagy kiesés keletkezik.

👉Az Északi Áramlat II gázvezeték is megépült, már csak az engedélyezési eljárás van folyamatban, és akkor ezen az útvonalon is megindulhat Európába az évtizedek óta stabil és megbízható orosz partnertől a gáz!
https://szamokadatok.hu/Post/3969/Befejezodott_az_Eszaki_Aramlat-2_gazvezetek_epitese

👉Sok minden más is elhangzott az "Orosz Energiahét" nevű fórumon, a teljes videót nincs kapacitásunk lefordítani, de az anyag itt van, akik még tanultak orosz nyelvet, megnézhetik!
https://youtu.be/ahdhZpZSJhM
Az általunk megosztott részlet 33 perc 20 másodperc körül található a teljes felvételben.
Ez pedig az a részlet külön, amit megosztottunk: https://youtu.be/Npm3FMN_qmE

PS: Putyint nem tudta zavarba hozni a szőke riporternő (Megyn Kelly), ezért most küldtek neki egy barnát (Hadley Gamble-t), de mint láthatjuk, dörzsöltebb annál az orosz medve, hogy ilyen trükkökkel levegyék a lábáról :)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/739671483376841

Címkék: Európai Unió  Gazdaság  Külföld  Videók 

Kapcsolódó