Nem lesz adóemelés!

A magyar cégek Európa legalacsonyabb társasági adóját fizetik a jövőben is!

Nem lesz adóemelés!

A társasági adó mértéke 2010-ben 19% volt, jelenleg 9%, és ez így is marad! Ezzel Magyarország versenyelőnyre tett szert, és Varga Mihály munkájának köszönhetően ezt a versenyelőnyt meg is tartottuk. A német, a kínai, az amerikai cégek nem azért jönnek ide, mert szeretnek bennünket, hanem azért, mert hazánk versenyképes!

Nálunk a legolcsóbb a gáz és a villamos energia az egész EU-ban https://bit.ly/3AtPwhr
Nálunk a legalacsonyabb a társasági adó https://bit.ly/30anMCg
10 év alatt 50 százalékkal csökkentek a munkabéreket terhelő adók https://bit.ly/3lnZb4X
A magyar munkaerő kiválóan teljesít!
Így lett + 1 000 000 új munkahelyünk! https://bit.ly/3Apsto3

Sikerült elérni a magyar érdekek érvényesítését a globális minimumadóról

Fontos eredmény született a globális minimumadóról zajló nemzetközi tárgyalásokon: sikerült elérni, hogy a magyar érdekeket érvényesítsék - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken a közösségi oldalán.

Közölte, hogy a magyar álláspont végig következetes volt: világossá tették, hogy csak olyan globális minimumadót fogadnak el, ami nem jelent adóemelést Magyarországon, nem veszélyezteti a magyar gazdaság versenyelőnyét, és megvédi a magyar emberek munkahelyét.

Több mint 100 szövegmódosítási javaslat 2,5 év kitartó munkájának eredményét hozta meg. A tárcavezető ezek közül a három legfontosabb pontot kiemelte: az egyik szerint a társasági adó kulcsa nem fog változni, továbbra is 9 százalékos marad. A globális adót célzott megoldással szedheti be Magyarország.

Elérték azt is, hogy a valós gazdasági tevékenységet ne kelljen megadóztatni. Ez azt jelenti, hogy a vállalati vagyon, és a vállalati munkabérkifizetések speciális számítási móddal levonhatók lesznek az adó mértékéből, tehát azok a cégek, amelyek nem fiktív, hanem tényleges vagyon- és munkabérkifizetéssel járó tevékenységet folytatnak, azok ezt a kedvezményt tudják majd igénybe venni.

A harmadik eredménye a megállapodásnak a miniszter közlése szerint, hogy 10 éves átmeneti időszakra speciális mérték fog vonatkozni, tíz éven keresztül az adó mértéke csökkentett adóbevallással, csökkentett adóbeszámítással lesz kiszámolva.

„Nagyon komoly eredményt értünk el, nyugodtan mondhatom, hogy egy magyar siker valósult meg, jól tettük, hogy az érdekeinket határozottan képviseltük” - fogalmazott Varga Mihály, hozzátéve: ennek az eredménye, hogy olyan kompromisszum született, amihez jó szívvel tudnak majd csatlakozni.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20211008-sikerult-elerni-a-magyar-erdekek-ervenyesiteset-a-globalis-minimumadorol
Videó: https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/952225145370873

Címkék: Adó 

Kapcsolódó