Nyikorog a kiskertajtó

Az ukránok tényleg azt hiszik, hogy Magyarország akkor és azokkal köt szerződést, akikkel és amikor az ukránok azt megengedik? :) Ez valami vicc?

Nyikorog a kiskertajtó

Előzmény: Megvan a hosszú távú gázvásárlási megállapodás - Magyarország energiabiztonságának és a rezsicsökkentés intézményének az alappillére.
https://szamokadatok.hu/Post/4034/Az_olcso_rezsinek_ket_feltetele_van

Közben az ukránok évekig zsarolták az oroszokat, az EU-t, megcsapolták az EU tagországok által megvásárolt gázt, volt, amikor teljesen ellehetetlenítették a szállítást. A 2014-es ukrán belső konfliktus kitörése után folyamatosan emelik a tranzit árát, és most azon csodálkoznak, hogy az eladó (az oroszok) és a vásárlók (mi, a többi EU tagország) megkerüljük az ilyen "partnert"? Ebben nincs semmi meglepő, ők főzték ezt a "levest", most kanalazzák! Több milliárd euró tranzitbevételtől estek el a ruszofóbia miatt. A ruszofóbia olyan, mint az orbánfóbia - pénzbe kerül.

Oroszország megbízható partnert, mivel mindig teljesítette a szerződéses kötelezettségeit, Ukrajna meg egy pis piti pióca, amelyik élősködik másokon. Az immár kihasználatlan, elavult és a szovjet időkből örökölt csővezetékükkel meg csináljanak azt, amire most gondolunk, és amit inkább nem írunk le a Facebook cenzúrázott világában.

Apropó: megépült az Északi Áramlat II, kedves Kuleba "úr", erről hallott már? És arról hallott, hogy ezen a vezetéken megy majd a csúnya, antidemokratikus orosz gáz Németországba? És azt tudja, hogy ez a vezeték is elkerüli Ukrajnát? Valahogy nem láttuk a németeket bíráló nyilatkozatokat... Jah, igen... Ahhoz már gyávák!
Tévednek, ha azt hiszik, hogy "túszul ejtve" kb 130 000 kárpátaljai magyart, az anyaország majd úgy fog táncolni, ahogy az ukrán rezsim fütyül! Ukrajna megpróbálta már az oroszajkú lakosságra ráerőltetni az akaratát, és elfogadtatni velük az elfogadhatatlant: az erőszakos, fegyveres puccs által hatalomra került juntát, és ennek az eredménye az lett, hogy Ukrajna elveszítette területének egy jelentős részét.

Tanuljanak ebből az esetből! Mi, magyarok sem fogjuk hagyni, hogy a kárpátaljai magyarokba beletöröljék a mocskos lábukat!

https://szamokadatok.hu/Post/3969/Befejezodott_az_Eszaki_Aramlat-2_gazvezetek_epitese

🇭🇺Szijjártó Péter írta:
"Tegnap aláírtuk a hazánk gázellátását a következő tizenöt évre garantáló szerződést a Gazprommal. Ez nagy siker, mert egyrészt a mai bizonytalan világban mindennek, ami kiszámíthatóságot biztosít, nagy értéke van, másrészt pedig olyan árformulában állapodtunk meg, mely biztosítja a rezsicsökkentés eredményeinek hosszútávú fenntartását.
Mélységesen felháborít viszont az ukrán kormány azon döntése, mely szerint az Európai Bizottságnál támadják meg ezt a szerződést. Ezért tegyünk gyorsan világossá pár dolgot:
1. Az ukránoknak semmi közük ahhoz, hogy mi kivel miről állapodunk meg.
2. Szuverenitásunk és nemzetbiztonsági érdekeink súlyos megsértésének tartjuk, hogy meg akarják akadályozni hazánk biztonságos gázellátását, a magyar emberek otthonainak fűtését és az ipar működtetését.
3. Barátságtalan ez a lépés azon sok támogatás (lélegeztető gépek, egészségügyi felszerelések, katonák ápolása, gyerekek üdültetése, beruházások finanszírozása) után, amit Ukrajna eddig tőlünk kapott.
A szuverenitásunk megsértésére tett kísérletet kikérjük magunknak, az ukrán nagykövetet mára a Külügyminisztériumba bekérettük."

KÖSZÖNJÜK, Miniszter úr!
Csak keményen! Ezekkel nem lehet tárgyalni, mert ezek minden megállapodást felrúgnak! A legjobb példa erre a minszki egyezmény, melyet 7. éve nem teljesítenek.

Forrás: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/416201266539096

Címkék: Politika 

Kapcsolódó