Magyar cég tervezte, magyar cégek építik az Európában egyedülálló M44-es Tisza-hidat!

Már a próbaterhelést végzik! Novemberben átadják!

Magyar cég tervezte, magyar cégek építik az Európában egyedülálló M44-es Tisza-hidat!

👉Na de hogyan tájékoztatta a baloldali lakájmédia az olvasóit erről a projektről?

Magyar cég tervezte, magyar cégek építik az Európában egyedülálló M44-es Tisza-hidat! Hamarosan átadás, mi - autósok - alig várjuk, hogy áthaladhassunk ezen a csodálatos hídon! Megnéztük azonban, hogy mit hazudott a projektről a ballib propagandamédia, és meg is találtuk a sok hazug cikk között a leggusztustalanabban, az Alfahír előadásában. Idézünk pár sort:

"Mészáros Lőrinc barátja 50 milliárdért építi az M44-es 10 kilométeres szakaszát
A luxusyachton nyaraló volt felcsúti polgármester-gázszerelő üzleti és baráti köre több mint 50 milliárd forintot kap, ha megépíti az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek és Tiszakürt közötti 10 kilométeres szakaszát. Az egyik alvállalkozó természetesen ugyancsak Mészáros üzlettársának cége."

Bár Mészárosnak semmi köze nincs ehhez a munkához, mégis megy a "mészárosozás", "felcsútozás", "gázszerelőzés", és a többi előre definiált sületlenség, melyekhez megvan a befogadó réteg is.

Közben a projekt részét kepezte a 10 km autópálya, két vadátjáró, két különszintű csomópont, ökológiai és öntözőcsatorna, a lakiteleki mérnökségi telep, és természetesen a híd.

A cikkben egyetlen "aprócska" dologról nem esik szó - a hídról! Valahol ott a végén, az apróbetűs résznél utólag beleírták, de hát tudjuk, hogy az emberek 90 százaléka csak a címeket olvassa, max a vastagbetűs részeket. Az Alfahír, és a többi hazugsággyár azt a hamis látszatot keltik, mintha 10 km sima autópálya kerülne 50 milliárdba, azaz 5 milliárdba kilométerenként, ami persze nem igaz. Azt nem tudjuk, hogy önmagában a híd mennyibe került, mert ez egy projekt, az 50 milliárdos költség fedezi a hidat, az autópályát, és minden, ezen szakaszon lévő műtárgyat és földmunkát, tervezést, stb.

Szomorú, hogy vannak emberek, akik ezt gondolkodás nélkül benyalják és terjesztik. Ez sokat elmond mentális képességeikről.

És akkor a friss hír: Befejezéshez közeledik az egyedülálló tiszaugi Tisza-híd kivitelezése - videó
https://youtu.be/OHdi4rNX6w0
Már a próbaterhelést végzik
https://www.facebook.com/nifzrt/videos/559441485304212

A beruházás a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésében, az A-Híd Zrt. alvállalkozásában valósul meg.
Augusztus 31-én sor kerülhet az új tiszaugi Tisza-híd műszaki átadás-átvételére – derült ki a Duna Aszfalt Kft. friss videójából, melyet a vállalat megbízásából a magyarepitok.hu munkatársai készítettek.

Ahogyan arról már számos alkalommal beszámoltunk: a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában az M44-es 10 kilométeres szakasza a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésével jön létre nettó 51,3 milliárd forint értékben. A beruházás különlegessége az 556 méter hosszú Tisza-híd, amely az A-Híd Zrt. alvállalkozásában, illetve a Pannon 2010 Zrt. generáltervezésének részeként az Uvaterv Zrt. tervei alapján valósul meg.

A pilonok deformált ellipszis alakúak, ami nagyon egyedivé teszi a látványt, és a szerkezetet ekhós szekérhez teszi hasonlóvá. A közeljövőben megkezdődik a híd alatti területrendezés, illetve a Tisza folyó partélének védelme a híd alatti szakaszon 100-100 méter hosszban. Itt nagymennyiségű földmunkát és kőszórást kell elvégeznie majd a szakkivitelezőnek.

Kapcsolódó:
Hidat építünk, ami összeköt!
2010 óta több száz híd épült illetve újult meg! Mutatunk néhány példát!
https://szamokadatok.hu/Post/3735/Hidat_epitunk_ami_osszekot
Magyar cég tervezte, magyar cégek építik az Európában egyedülálló M44-es Tisza-hidat!
Lehet "NER-lovagozni"!
https://szamokadatok.hu/Post/3732/Magyar_ceg_tervezte_magyar_cegek_epitik_az_Europaban_egyedulallo_M44-es_Tisza-hidat
Már csak egy megyei jogú város nem elérhető négysávos úton
Mutatjuk, hol épülnek új utak idén!
https://szamokadatok.hu/Post/3288/Mar_csak_egy_megyei_jogu_varos_nem_elerheto_negysavos_uton
ÖTSZÁZMILLIÁRD FORINTNYI NÉGYSÁVOS ÚTFEJLESZTÉS KÉSZÜLT EL 2020-ban. 2010 óta összesen 6000 km út és 500 km gyorsforgalmi út épül vagy újult meg teljesen.
https://szamokadatok.hu/Post/2539/Utepites_maskepp

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/08/befejezeshez-kozeledik-az-egyedulallo-tiszaugi-tisza-hid-kivitelezese-video

Címkék: Fejlődés  Média 

Kapcsolódó