5 év alatt 50 milliárd a budapestiek egészségéért

Eddig azért visítottak, hogy szerintük a Kormány nem ad pénzt, most azért visítanak, mert ad.

5 év alatt 50 milliárd a budapestiek egészségéért

A hír:

"A Magyarország Kormánya és a Fővárosi Önkormányzat között korábban létrejött megállapodás értelmében Budapest az elkövetkezendő 5 évben az egészségügy fejlesztése érdekében összesen 50 milliárd forint központi költségvetési támogatásban részesül.

A főváros által javasolt alapelv szerint az első évben 2 milliárd forintot fordítunk a daganatgyanús és nagydiagnosztikai MR- és CT-vizsgálatokhoz kapcsolódó várólisták megszüntetésére, 8 milliárd forintot pedig a kerületek között osztunk szét a járóbeteg ellátás színvonalának emelésére. A kerületek közötti elosztásnál a polgármester pártállása vagy a közgyűlés összetétele nem volt szempont, kizárólag szakmai megfontolások szerint fogadtuk be a beérkezett igények többségét, de előnyben részesültek azok a kerületek, amelyekben az utóbbi időszakban kevesebb volt az egészségügyi fejlesztés, illetve ahol az egészségügyi létesítmények sok embert szolgálnak ki.

Gulyás Gergely
(Miniszterelnökség)"

A 444 vinnyogása:

"Karácsony politikai blöffjének indult, mégis a főpolgármestert húzhatja csőbe a kormány az 50 milliárdos egészségügyi támogatással"
Karácsonyék azzal kampányoltak, hogy legyen minden kórházban MR és CT, most már azt akarják, hogy az összes MR és CT berendezést egy központba tegyék, és utaztassák a betegeket vizsgálatokra.

Teljesen elment a józan ítélőképességük.

Forrás:
https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/5-ev-alatt-50-milliard-a-budapestiek-egeszsegeert
https://rontgen.444.hu/2020/02/19/karacsony-politikai-bloffjenek-indult-megis-a-fopolgarmestert-huzhatja-csobe-a-kormany-az-50-milliardos-egeszsegugyi-tamogatassal

Címkék: Budapest  Egészségügy 

Kapcsolódó