Mese a vadászati kiállításról

A baloldal legalább 2 éve terjeszti a hazugságokat, most tisztázzuk, hogy mi is a valóság.(videóval!)

Mese a vadászati kiállításról

"Megint drágul a vadászati kiállítás, közel a 70 milliárdos csúcs" - írja az index (de idézhetnénk bármelyik baloldali álhírgyárat vagy bármelyik baloldali pártot)

👉Mai frissítés: Magyarország Kormánya írta: Képeken a felújított Hungexpo, Magyarország világszínvonalú rendezvényközpontja. Nézze meg Ön is!
https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/6166252246780777

A valóság ezzel szemben az, hogy 55 milliárd forintból megújul a Hungexpo teljes területe, az összes épület! Minden beruházás értékének a 38 százaléka visszamegy adók és járulékok formájában a magyar államhoz, jelen esetben ez közel 21 milliárd.
A fennmaradó összeget, ami kevesebb, mint 21 milliárd pedig országszerte több kiállítás rendezésére fordítják. Közben több száz
bejelentett új munkahely jön létre, több ezer meglévő munkahely van biztonságban, 1 millió fizető vendéget várnak a kiállításra, a kiállításra szánt állami támogatás pedig megtérül!
A számok azt mutatják, hogy a kiállítás(ok!) szervezése egyetlen plusz fillérbe sem kerül, hiszen a Hungexpo felújításából származó adóbevétel duplán fedezi azokat.

Videó: https://youtu.be/8VL9xhk7QXM

2019. SZEPTEMBER 30-án írta a magyar Nemzet (Alapkőletétel napja)
Az alapítás óta eltelt bő 50 év legfontosabb napja ez a cégünk életében – mondta Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója a közlemény szerint. Budapestet már régóta megillette, de megfelelő helyszín híján eddig csak korlátozottan tudott részesülni a minőségi turizmus egyik legfontosabb és legjövedelmezőbb ágából, az üzleti turizmusból. A mostani fejlesztéssel a főváros lehetőséget kap, gyakorlatilag bármilyen méretű nemzetközi kongresszus, konferencia befogadására – tette hozzá a vezérigazgató.

A most kezdődő beruházás nyomán öt kiállítási csarnok – az A, a B, a D, a G és az F – megújul, épül két új pavilon (az egyik 7500, a másik 9500 négyzetméter területtel), valamint egy új fogadó épület. A projekt egyik legjelentősebb eleme a kongresszusi központ építése lesz. Ebben az épületben helyet kap egy 2000 fő befogadására alkalmas, de osztható plenáris terem, valamint 24 kisebb szekció terem. Az épületet a legmodernebb, süllyeszthető Gala seats ülés-rendszerrel szerelik fel, amely lehetővé teszi, hogy a helyszínt rövid idő alatt alakíthassák át az igényeknek megfelelően.

Felújítják a terület teljes közmű infrastruktúráját, minden egyes pavilont egyedileg lehet majd fűteni, hűteni. Bővül a parkolóhelyek száma, az épületek új infokommunikációs rendszert kapnak, amely segíti a látogatók útba igazítását, és növeli a hasznosítható reklámfelületeket.

A fejlesztést a terület tulajdonosa, az Expo Park Kft. rendelte meg és koordinálja. Az Expo Park Kft. 100 százalékos állami tulajdonú gazdasági társaság, a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja. Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője továbbra is a Hungexpo Zrt. lesz, amely szervezi és rendezi a kiállításokat, konferenciákat, és működteti az infrastruktúrát.

A projekt terveit a Finta Studio Kft. készítette, a beruházás kivitelezője a KÉSZ Zrt. A projekt kormányzati felelőse: Fürjes Balázs államtitkár. Magyar dolgos kezek munkája!

Forrás: Az index hazug cikke: https://index.hu/belfold/2021/05/16/vadaszati-kiallitas-dragasag-penz/
Semjén Zsolt válasza az RTL-nek: https://rtl.hu/rtlklub/hirek/ujabb-felmilliard-a-vadaszati-kiallitasra-kommunikacio-kormanyzati-plakatkampany-cegek
A Groupama Aréna esetén már bemutattunk egy hasonló projektet, amikor is az állam csak nyert a fejlesztéssel: https://szamokadatok.hu/Post/1997/A_Groupama_Arena_beruhazasi_koltsege_mar_reg_megterult_A_tegnapi_gyozelem_utan_jaro_53_milliard_forint_2_pedig_tiszta_nyereseg
A Hungexpo felújításáról: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2019/09/jelentos-felujitast-kezdett-budapest-egyik-legfontosabb-komplexuman-a-kesz
A Hungexpo: https://hungexpo.hu/rendezvenyhelyszin/

Címkék: Média 

Kapcsolódó