Íme a magyarázat a folyamatos torlódásokra az M7-es autópályán! (+ kapcsolódó cikkek a leírás végén!)

"Diktatúra! Kivéreztetés!"

Íme a magyarázat a folyamatos torlódásokra az M7-es autópályán! (+ kapcsolódó cikkek a leírás végén!)

Hiába támadta a baloldal a Balatont... Ez sem jött össze, elvtársak! Gy. Ferenc, haverjai és lakájmédiája már odáig süllyedt, hogy azt kezdték el terjeszteni, hogy sok a vizelet a Balatonban, közben őket egy cseppet sem zavarta az az aprócska tény, hogy évente több tonna hal döglik bele a Balatonba (már csak a korukból eredő természetes pusztulás miatt is), több tízezer kacsa, hattyú, sirály piszkít bele a vízbe, stb. A tó egy öntisztuló ökölógiai rendszer, az esetleges vizelet nem oszt és nem szoroz benne. A tó vízmennyisége körülbelül 1800 millió köbméter vizet tesz ki (1 800 000 000 000 liter). Ha 4 millió vendégéjszakával számolunk szezononként, és azt feltételezzük, hogy minden egyes vendég minden egyes nap 1 litert ürít a Balatonba (4 000 000 liter), az így szerzett "elegy" koncentrációja 1:450 000-hez lesz, ez csupán 0.000002 százalékot tesz ki. Mindent megpróbáltak, de nem sikerült az embereket elijeszteni sem a Balatontól, sem a vidéki turisztikai célpontoktól!

🟥Korábbi írásaink:
Több ezer ember szenved a “diktatúrától” a debreceni strandon
https://szamokadatok.hu/Post/3839/Tobb_ezer_ember_szenved_a_diktaturatol_a_debreceni_strandon
Elmentünk, megnéztük, hogy mennyibe kerül a Balaton!
https://szamokadatok.hu/Post/3799/Lebuktattuk_a_hazug_DK-t

Berobbant a vidéki turizmus, a vendéglői bevételek meghaladták a járvány előtti szintet
Újabb rekordokat döntött a belföldi turizmus, amely minden idők legsikeresebb nyarát zárta vidéken, a vendéglátás forgalma pedig már meghaladta a pandémia előtti szintet – jelentette ki Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója nyári szezonértékelő sajtótájékoztatóján.

Összességében idén nyáron 14,9 millió vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi szálláshelyek, ami 25 százalékkal több a tavalyinál. A belföldi vendégéjszakaszám elérte a 11,9 milliót, ami ugyancsak kiemelkedő eredménynek számít – összegezte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) szerint júniusban a tavalyinál 66, júliusban 22, augusztusban pedig 16 százalékkal több vendégéjszakát jelentettek a szálláshelyek.

A szálláshelyek árbevétele a három nyári hónapban 183 milliárd forint volt, ami 41 százalékkal több, mint tavaly nyáron.

A külföldi vendégek 2,9 millió vendégéjszakát töltöttek el nyáron a hazai szálláshelyeken, ami 40 százalékos növekedés az előző évihez képest. Júniusban 85, júliusban 18, augusztusban 47 százalékkal több külföldi vendégéjszakát regisztráltak a szállásadók.

A nyári szálláshelyi rekordok mindegyike a vidéki Magyarországot érinti, ahol soha ennyien nem pihentek még, mint az idén. A legtöbben a Balatonon nyaraltak, a legnépszerűbb turisztikai térségek sorában ezt követte a Mátra, a Bükk, majd Debrecen és térsége.

A nyári vendégforgalom 40 százalékkal növekedett a tavalyihoz képest, a külföldiek körében a legnagyobb emelkedés Gyulán és környékén mutatkozott, ahová háromszor annyi vendég érkezett, mint egy éve. A Balatonnál 1,4 millió magyar vendég pihent, Budapesten és környékén 263 ezer, Sárváron 224 ezer, Debrecenben és térségében pedig 300 ezer.

A budapesti modell megbukott – ismételte meg korábbi kijelentését Guller Zoltán, hozzátéve, a nemzetközi vendégforgalomnak való jelentős kitettségen módosítani nem lehet gyorsan, de 2030-ra a korábbi 93 százalékról 75-re szeretnék csökkenteni a külföldi turisták arányát a fővárosban – mindezt a belföldi vendégszám bővülésével. Egyelőre a belföldi vendégszámot növelő kampányok nem vezetettek a várt eredményekhez, de a nyári események és a nagy rendezvények hatása jól látható, a cseh–holland Eb-mérkőzés, a Forma–1 és a Szent István-napi rendezvények miatt jelentősen megugrott az időszak forgalma.

Az augusztus 20-i hétvégén a vendéglátás forgalma 26 százalékkal nőtt, augusztus összességében meghaladta a 130 milliárd forintot. 2021 nyarán a vendéglátóhelyek teljes árbevétele 360 milliárd forint volt, ami 25 százalékos növekedés az előző évhez képest és 10 százalékkal meghaladja a 2019-ben mértet. Ennek harmada Budapesten keletkezett.

A vendéglátás ezek szerint már nemcsak magára talált, de a pandémia előtti nyár szintjén is túllépett, a NAV online pénztárgépek forgalma szerint a bevételek 10 százalékát országosan a vendéglátás adta a nyáron.

A SZÉP-kártya-feltöltések összege is rendkívüli mértékben emelkedett, idén elérheti a 360 milliárd forintot. 2018-ban 78 milliárd, 2019-ben 160 milliárd, tavaly 191 milliárd, idén augusztus végéig pedig már 243,8 milliárd forintra nőtt. A költések is hasonlóan alakultak: az év első 8 hónapjában a kártyabirtokosok 252,9 milliárd forintot használtak fel a SZÉP-kártyákról, 56 százalékkal többet, mint 2020 azonos időszakában. A 252,9 milliárd forint a 2019-es azonos időszak adatának a kétszerese, 2018-as volumen háromszorosa – mondta Guller Zoltán.

Bankkártya-információk alapján a külföldiek átlagosan napi 450 eurót költöttek el a nyáron Magyarországon, a legtöbbet az amerikaiak, a németek és az angolok. A vendéglátóhelyeken az amerikai, holland és olasz vendégek költenek a legtöbbet.

Elindult az őszi szezon is, már ötmillió vendégéjszakára szóló foglalás érkezett be szeptember–októberben a szálláshelyeken, ami 25 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor.

Idén elérheti a 30 milliót a belföldi vendégéjszakák száma, ami kevesebb, mint a 2019-ben mért 41,5 millió, de lényegesen több, mint a 22,8 milliós tavalyi. A foglalások 70 százaléka belföldiektől származott, és 74 százaléka vidékre szól.

Zárásra nincs szükség, van oltás, az őszi foglalások növekedése pedig azt mutatja, hogy nem tartanak az utazni vágyók a negyedik hullámtól – hangzott el.
🟥Kapcsolódó:
Mint kiderült, nem azért haladtunk lassan, mert Karigeri oda is biciklisávokat festett, hanem azért, mert egyre több magyar engedheti meg magának a nyaralást!
https://szamokadatok.hu/Post/1538/Egyre_tobb_magyar_engedheti_meg_maganak_a_nyaralast
Amikor szembe jön a valóság
A baloldal kormányzásának idejében sokkal kevesebben engedhették meg maguknak a nyaralást!
https://szamokadatok.hu/Post/3802/Amikor_szembe_jon_a_valosag
Ehhez már tényleg nincs mit hozzáfűzni
Ezek betegesen gyűlölik a Balatont, inkább elmennek külföldre, a Balatont meg lejáratják, mindezt azért teszik, hogy ártsanak a magyar gazdaságnak, a magyar vállalkozóknak és a magyar turistáknak!
https://szamokadatok.hu/Post/3832/Ehhez_mar_tenyleg_nincs_mit_hozzafuzni
Indul a szezonális balatoni álhírgyártás! (+további érdekességek a cikk végén!)
Kálmán Olga már gondolkozik, hogy mit hazudjon idén!
https://szamokadatok.hu/Post/3731/Indul_a_szezonalis_balatoni_alhirgyartas_tovabbi_erdekessegek_a_cikk_vegen

Forrás: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2021/09/berobbant-a-videki-turizmus-a-vendegloi-bevetelek-meghaladtak-a-jarvany-elotti-szintet

Címkék: Gazdaság 

Kapcsolódó