Rablóprivatizáció!

Kevesek meggazdagodtak, az államot, az adófizetőket közben kifosztották!

Rablóprivatizáció!

Kinek állt az érdekében eladni minden nyereséges vállalatot? Kiket szolgált ki a baloldal? Kik voltak a nyertesei és kik a vesztesei a rablóprivatizációnak? A képen csak néhány azon nemzetstratégiailag is fontos vállalatok közül, melyeket a baloldal elherdált 2002-2010 között illetve 1998 előtt. 2021-et írunk, és a Szemlőhegy utcai lopott villából prédikál a Dobrev-Gyurcsány klán, és "tolvajozza" a Fideszt, miközben ők voltak azok, akik ellopták egy generáció jövőjét!

Ivóvíz, elektromos áram, földgáz, közlekedés, fémipar, olajipar, bányászat, erőművek, távközlés, értékes ingatlanok, kórházak, iskolák – a baloldal szerint ezek mind felesleges, el kell adni. Ne legyen semmi kétségünk afelől, hogy ha a többség feledékeny lesz, és újra nekik szavaz bizalmat, a baloldal újra eladja a nagy nehezen részben visszavásárolt vállalatainkat és vagyonelemeinket.

Jusson eszünkbe az is, hogy kormányzásuk idején az aranytartalékot is eladták, amit most a kormány a 2010-es szint HARMINCSZOROSÁRA növelt.

Magyarország Kormánya folyamatosan azon dolgozik, hogy az elherdált állami vagyon visszakerüljön a magyar nép tulajdonába. Visszavettük a MOL részvénycsomagot, újra magyar kézben az elektromos- és földgáz hálózatunk, a Főgáz, a gáztározók, a Nemzeti Tankönyvkiadó, a tankönyveket előállító Alföldi Nyomda, A Postapalota (mai nevén Buda Palota) és más fontos vállalatok.

Van még bőven teendőnk, hiszen például az általuk eladott Dunaferrnél anyagi nehézségek vannak. Megoldás még nem született, de minden bizonnyal a kormány meg fogja menteni ezt a fontos vállalatot, a külföldi tulajdonossal, vagy nélküle.

Szuverenitásunk egyik alappillére, hogy az ország energiaellátása a saját lábán álljon, és ne függjünk külföldi befektetőktől, akik csak a profitot pumpálják ki az országból, de nem fejlesztik a létesítményeket. Ennek jelképes példája a Mátrai Erőmű, ami ugyancsak visszakerült az MVM tulajdonába, és ahol az elmúlt évtizedek elmaradt fejlesztéseit kell most elvégeznünk. Az erőmű biztosítja Magyarország villamosenergia szükségletének 17%-át.

Sajnos vannak olyan vállalatok is, melyek nem élték túl a baloldal kapzsiságának romboló tevékenységét: ma már nincs MALÉV, holott világszerte ismert és elismert vállalat volt egykor. A MALÉV 2012-ben ment csődbe, de ekkor már nem a magyar állam tulajdonában volt, hanem az orosz tulajdonú AirBridge Zrt. birtokolta. A szocialisták mindössze 200 millió forintért adták el a vállalatok, a csőd után 1300 munkavállaló veszítette el az állását.

A baloldal a privatizációból befolyó összegekkel tömte ki az elhibázott gazdaságpolitikájuk miatt hiányos költségvetést, ezért az elpocsékolt vagyon ellenértékét egyszerűen felemésztették. A vagyon eltűnt, a pénz felszívódott, a magyar nép pedig rabszolga lett.

Orbán Viktor és a Fidesz még 2004-ben, ellenzéki pártként kezdeményezte a privatizáció leállításáról szóló népszavazást, az aláírásgyűjtő íven az a kérdés szerepelt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés azonnali hatállyal állítsa le a gazdasági társaságokban és a közhasznú társaságokban meglévő állami tulajdon privatizációját?"

Az Alkotmánybíróság azonban nem engedte a népszavazás kiírását. A testület szerint azért nem kezdhető el az aláírásgyűjtés az említett referendumhoz, mert a kérdés - eredményes népszavazás esetén - közvetlenül érintené a költségvetést, ilyen kérdésben azonban az alkotmány szerint nem lehet népszavazást tartani, így folytatódott tovább az állami vagyon eladása.

A fiatalok nem tudják, hogy mi vezetett oda, hogy Magyarországot néhány éve még a „Bóvli” kategóriához sorolták a nemzetközi hitelminősítők, ezért feladatunk, hogy elmondjuk nekik.

Visszaszerzi a kormány az elherdált állami vagyont!
https://szamokadatok.hu/Post/3379/Visszaszerzi_a_kormany_az_elherdalt_allami_vagyont
Ebben a cikkben összefoglaltuk, hogy mi mindent tett a kormány az energiaszektor stabilizálása, és az árak alacsonyan tartása érdekében! A "Tovább olvasom" gomb segítségével jelenik meg a teljes cikk.
https://szamokadatok.hu/Post/3480/Ha_hatalomra_kerul_a_baloldal_brutalis_rezsiaremeles_jon
Így árusították ki Gyurcsányék a Balatont – Hazugságok és a valóság
https://szamokadatok.hu/Post/1654/Igy_arusitottak_ki_Gyurcsanyek_a_Balatont_Hazugsagok_es_a_valosag
Magyarország mert nagy lenni! (+lista)
Jelentősen nőtt a magyar tulajdon aránya az energiaszektorban, a bankszektorban és a médiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/3471/Magyarorszag_mert_nagy_lenni_lista
Van mire büszkének lennünk!
Összeszedtük Magyarország Kormánya eddigi talán legnagyobb, legeredményesebb és leglátványosabb intézkedéseit!
https://szamokadatok.hu/Post/3465/Van_mire_buszkenek_lennunk
DK: vissza fogjuk adni az ellopott vagyont a magyaroknak
Kezdhetitek!
https://szamokadatok.hu/Post/3344/DK_vissza_fogjuk_adni_az_ellopott_vagyont_a_magyaroknak
Rekord szinten az aranytartalékunk!
A 2010-es szint harmincszorosára, 94,5 tonnára nőtt Magyarország aranytartaléka!
https://szamokadatok.hu/Post/3240/Rekord_szinten_az_aranytartalekunk
Erre mondják, hogy "megbukott"?
Mert ha igen, akkor csak annyit mondunk, hogy HAJRÁ VIKTOR!
https://szamokadatok.hu/Post/3871/Erre_mondjak_hogy_megbukott

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Malév
https://24.hu/belfold/2012/02/03/a-malev-vege-percrol-percre/
Az utolsó járat: https://www.youtube.com/watch?v=zSd-VYYtaqw
A zene: https://www.youtube.com/watch?v=r2z0VVkAHUQ

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány 

Kapcsolódó