Lebuktattuk a hazug DK-t!

Elmentünk, megnéztük, hogy mennyibe kerül a Balaton!

Lebuktattuk a hazug DK-t!

Szögezzünk le az elején két dolgot:
1. A Balatonon is városok, falvak vannak, ott is emberek élnek, ott is van olcsó, közepes árfekvésű és drága szolgáltatás. Mindenki megtalálja a saját pénztárcájához illő árszintet és minőséget.
2. A baloldal évtizedek óta hazudja azt, hogy a Balaton drágább, mint egy külföldi nyaralás, ami természetesen egy oltári nagy hazugság! Már csak a távolság miatt sem lehet igaz!

Íme a DK videója, melyben megpróbálják lebeszélni az embereket arról, hogy a Balatonra (vagy bármely másik hazai üdülőhelyre) menjenek nyaralni.
https://youtu.be/dRs4p2R1T60

Ez pedig a mi kis képriportunk, mely romba dönti a DK hazugságait.
https://photos.app.goo.gl/s9mox8A75Lw5AMURA
Árakat, blokkokat, számlákat fotóztunk, és azt, hogy mennyi "Mészáros" fürdik épp a siófoki INGYENES strandon. Az lehet, hogy aki most akar foglalni a booking.com-on, annak drágább lesz, de aki időben gondolkozott, és lefoglalta a szállást még télen vagy kora tavasszal úgy, hogy közvetlenül lépett kapcsolatba a szállodával, az sokkal kedvezőbb árakon nyaralhat.

Példánk azt mutatja, hogy napi szintre lebontva a szállás / étkezés és útiköltséget egy négytagú család bizony 50 ezer forintból is nyaralhat naponta, ami heti szinten 350 ezer forintot jelentene egy erős közepes minőségű szolgáltatást igénybe véve. Sok ez vagy kevés? Ezt mindenki döntse el, de az biztos, hogy 4 fő 1 hétig külföldön sem fog ennél olcsóbban nyaralni! Akinek ingyen sör és örök élet kell, azok eltévedtek, ez nem az az oldal, ahol ilyen dolgokról van szó. Mi azt mondjuk, hogy DOLGOZNI kell, akik dolgoznak, azoknak nem okoz problémát egy pár napos vagy egy egyhetes nyaralás. Nem sírni kell, nem panaszkodni kell, nem orbánozni kell, hanem DOLGOZNI kell!

Amúgy a lángos 800, a fagyi 350 / gombóc, pizza 1500-2000 körül mozog, és van menü 1200-1300 forintért. (Sok helyen a munkahelyi menzán drágább!). Siófokon több kilométer ingyenes strand van, de a fizetős strand sem drága. Árak a mellékelt képriportban.

Ha munka van, minden van. Lángos is lesz, fagyi is, pizza is, sör is - a Balatonon is! Az árakat vizsgálva azt tapasztaltuk, hogy bármelyik megyeszékhelyen vagy a fővárosban is ilyen árak vannak, szóval idén is megdöntöttük a "drága Balatonról" szóló hazugságot.

PS: az ártáblákról készült képek Siófok legdrágább helyén, a Petőfi sétányon készültek. A klimatizált, jól felszerelt szállás ára a parttól 50 méterre lévő szállodában 4 főre napi 27 000 forint volt, mely összeg tartalmazta a parkolást, a WIFI-t, a medencék és a wellness részleg használatát. Ugyanez a bookingon foglalva napi 50 ezer alatt nem elérhető! A booking és az összes ilyen köztes szereplő nagyon lehúzzák az embereket, szerintünk minden esetben közvetlenül kell kapcsolatba lépni a szállodával, a mindenkori "eladóval" Olyanok ezek a szolgáltatások, mint a nepper, aki beékelődik az eladó és a vevő közé, és mindkettőt lehúzza.

Tavalyi cikkünk: https://szamokadatok.hu/Post/1616/Valosag_a_Balatonrol_-_az_alhirek_ellen
Átfogó, Balatoni álhíreket cáfoló cikkünk: https://szamokadatok.hu/Post/3731/Indul_a_szezonalis_balatoni_alhirgyartas_tovabbi_erdekessegek_a_cikk_vegen

Címkék: Megélhetés 

Kapcsolódó