Lehet “Orbánozni” és “Mészárosozni”

Látványos videón a balatoni régió infrastrukturális fejlesztései!

Lehet “Orbánozni” és “Mészárosozni”

Az álhírekkel ellentétben a Fidesz nem "einstandolta" a Balatont, hanem fejlesztette azt. Most az infrastrukturális fejlesztésekről készült egy remek videó, amely itt tekinthető meg:

Tekintsék meg a NIF Zrt. 2021-es balatoni filmjét: https://youtu.be/p_xg0lBWaIk

Szakmai szemmel a Balaton körül - A NIF Zrt. egy kisfilmben mutatja be a balatoni régió infrastrukturális fejlesztéseinek részleteit

Nagysikerű balatoni imázsfilmje után ezúttal egy szakmai fókuszú, a technikai részletekre is kiterjedő újabb kisfilmmel jelentkezik a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A belföldi turizmusban hazánk fő turisztikai vonzerejét a Balaton jelenti, amelynek közlekedési-infrastrukturális fejlesztése kiemelt jelentőséggel bír. A NIF Zrt. 2015-től kezdődően, jelenleg és a közeljövőben is számos kiemelt vasúti, közúti és kerékpáros beruházást valósít meg, illetve tervez a Balatonon és vonzáskörzetében. Az elkészült kisfilmben a NIF Zrt. ezen régiós projektjeit mutatja be részletesen, elsősorban a szakavatott közönségnek.

A szakmai információkban és adatokban bővelkedő film részletekbe menően tárja a közönség elé a NIF Zrt. balatoni projektjeit. Az érzésekre és hangulatokra építő megközelítés ezúttal kevésbé hangsúlyos, mint a nyár elején bemutatott imázsfilmben. Sokkal inkább egy a szakértő közönséget, az infrastrukturális fejlesztések iránt érdeklődőket megszólító, szakmai fókuszú anyag készült, amit a film mintegy tízperces hossza is jelez.

A hazai turizmusban idén kiemelt figyelem irányul a balatoni régióra. A turisztikai szezon kifejezetten erősnek ígérkezik, éppen ezért a balatoni infrastrukturális beruházások fokozott jelentőséggel bírnak. A NIF Zrt. fejlesztéseinek köszönhetően a Balaton autóval, vagy vonattal való elérése, de akár a tó körüli kerékpáros közlekedés is minden szempontból kényelmesebbé vált és válik folyamatosan.

Útfejlesztési beruházásaink által jelentős lépéseket tettünk és teszünk az északi és a déli part zökkenőmentes közúti megközelítése felé. Célunk, hogy a Balatonra lejutás gyorsabb és biztonságosabb legyen. Erre egyre korszerűbb és szebb utakon nyílik lehetősége az autóval közlekedőknek.

A vasúti fejlesztések komfortos, utasbarát közlekedést tesznek lehetővé a Balaton körül. Ezzel együtt a kiszámítható vasúti menetrend és a csökkenő menetidő miatt mind az északi, mind a déli part megközelítése is gyorsabbá vált. Az akadálymentesítés jegyében több balatoni állomás és azok környezete újult és újul meg folyamatosan.

A kerékpáros közlekedés szempontjából a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal kiépítése és a Balatoni Bringakörön zajló munkálatok is fontos elemei a fejlesztéseknek. A folyamatban lévő beruházások korszerűbb és lényegesen biztonságosabb infrastrukturális feltételeket biztosítanak a sportoláshoz és a kiránduláshoz.

Lényeges a fejlesztések zöld aspektusa is: a vasúti pálya átfogó felújítása, a villamosítás, és ezzel együtt az új villanymozdonyok forgalomba helyezése nagymértékben hozzájárul a közlekedés okozta környezeti károk csökkentéséhez. Ez a környezetbarát megközelítés a kerékpáros beruházások esetében is kiemelt szempont.

Kapcsolódó:
Indul a szezonális balatoni álhírgyártás! (+további érdekességek a cikk végén!)
https://szamokadatok.hu/Post/3731/Indul_a_szezonalis_balatoni_alhirgyartas_tovabbi_erdekessegek_a_cikk_vegen
A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes
Az országépítést bemutató videónkban az első 6 perc egészségügyi fejlesztésekről szól, majd oktatás jön, utána tömegközlekedés, zöldterületek, strandok, intézmények, stb stb.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
Videó: válság ellenére is fejlődött az ország!
https://szamokadatok.hu/Post/3757/Video_valsag_ellenere_is_fejlodik_Magyarorszag

Forrás: https://nif.hu/2021/07/szakmai-szemmel-a-balaton-korul-a-nif-zrt-egy-kisfilmben-mutatja-be-a-balatoni-regio-infrastrukturalis-fejleszteseinek-reszleteit/

Címkék: Fejlődés  Vidékfejlesztés 

Kapcsolódó