Minden nap bemutatjuk a valódi teljesítményt!

Amit az álhírgyártó média elhallgat. Kövesd oldalunkat te is!

Minden nap bemutatjuk a valódi teljesítményt!

Íme az újabb 8 fejlesztés! Az országépítést bemutató videónkban pedig további 2000!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/287195332858965
Videó: válság ellenére is fejlődött az ország!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1835329446647711
A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Most pedig lássuk a mai adag "kivéreztetést"

Parkolóház épül Békéscsabán
Zsalutechnológiai világpremier a békéscsabai kivitelezésen
A megyeszékhely új parkolóházának kivitelezésén a MEVA új falzsaluzatát használják a magas minőségű látszóbeton felületek kialakításához.
Az idei év januárjában kezdődött beruházás során az új csarnok építése mellett újjáépítik az elavult műszaki állapotú pavilonsort, és kialakítanak egy fedett, nyitott, többszintes parkolóházat.
A kivitelezés a 2400 négyzetméter alapterületű, 292 férőhelyes parkolóház munkálataival kezdődött. A földszintből, emeletből tetőszintből álló parkolóházban 6, elektromos autók számára kialakított töltőt is elhelyeznek.
Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú város polgármestere a beruházás jelentősége kapcsán elmondta, hogy a piac rekonstrukciójának fontos eleme a parkolóház építése a csarnok közvetlen közelségében: a szerdától szombatig tartó piaci napokon megnövekedett gépjárműforgalomra és parkolási igényekre kell számítani.
A létesítmény a piacra érkező eladók és vásárlók számára komfortosabb parkolási lehetőséget biztosít majd.
A parkolóház elkészültét követően a pavilonsor és a fedett, nyitott vásártér építése következik.
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/07/zsalutechnologiai-vilagpremier-a-bekescsabai-kivitelezesen

Makovecz-templom épül Rákoskerten
2009-ben rakták le a Rákoskerti Mennybemenetel Templom alapkövét, majd tavaly júniusban a Makovecz Imre utolsó épületterve alapján készülő egyházi intézmény bokrétaavató ünnepségét is megtartották. A munkálatok mostanra a végső fázisba léptek, így ezúttal helyszíni bejárásra került sor.
Forrás: https://youtu.be/NjP9-SxcsAw
https://www.facebook.com/dunai.monika.fidesz/videos/868689150424278

Új orvosi rendelő épült Lyukóvölgyben
Több mint 90 millió forintból egy 153 négyzetméteres, földszintes, akadálymentesített épület készült el a Közösségi Ház mögött, melyben egy felnőtt és gyermekorvosi rendelő, valamint külön épületrészben a védőnői tanácsadás kapott helyet.
Az itt lakók és az orvosok kérése volt, hogy a betegellátást egy korszerű, a kor igényeit kielégítő épületben biztosítsák. A Közösségi Ház mögötti területen korábban egy romos, balesetveszélyes fa melléképület állt kihasználatlanul. Bontás után erre a területre épült a 153 négyzetméteres épület, amely egy felnőtt és gyermekorvosi rendelőnek és külön épületrészben a védőnői tanácsadásnak biztosít helyet. A kétfunkciós épületrész külön szélfogós bejárattal rendelkezik. A két rendelő részt a dolgozók részére kialakított pihenő és a hozzátartozó vizesblokk köti össze.
A Széchenyi 2020-as beruházás részeként az épület külső homlokzatát és a födémet szigetelték, korszerű nyílászárókat építettek be az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében. A rendelő fűtését levegő-víz hőszivattyús rendszer biztosítja majd, padlófűtéssel. Akadálymentes parkoló, mozgáskorlátozott mosdók és csúszásmentes burkolatok várják a mozgássérülteket. Az épület gyalogosan és gépjárművel egyaránt a Lyukóvölgyi útról közelíthető meg.
Forrás: https://minap.hu/cikk/uj-orvosi-rendelo-epult-lyukovolgyben

Átadták az Erdő Háza ökoturisztikai látogatóközpontot
Mintegy félmilliárd forintból valósult meg az Erdő Háza ökoturisztikai látogatóközpont a Soproni Parkerdőben, amely természetvédelmi, egészségvédelmi, rekreációs és ismeretszerzési lehetőséget biztosít a látogatók számára – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken az átadó ünnepségen a Muck-magaslaton.
Nagy István kiemelte, hogy a Tanulmányi Erdőgazdaság (TAEG) Zrt. a Magyar Természetjáró Szövetséggel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben olyan látogatóközpontot alakított ki, amely a fenntartható turizmus minőségi fejlesztéséhez is hozzájárul.
Forrás: https://demokrata.hu/magyarorszag/atadtak-az-erdo-haza-okoturisztikai-latogatokozpontot-409558/

Új buszok Nyugat-Nógrádban
Balla Mihály írta: „Nyugat-Nógrád újabb, a közösségi közlekedés szempontjából fontos fejlesztés részese Magyarország Kormánya és a Volánbusz jóvoltából. Nagy öröm ez mindannyiunk számára, hiszen a falvaink és városaink közötti közösségi közlekedés a legmodernebb autóbuszokkal fog zajlani.
A diákok és a munkába járók 21. századi követelményeknek megfelelő körülmények között utazhatnak majd a 8 darab - akadálymentesített, és klímával is ellátott - Credo Econell 12 típusú buszokkal.
Így Balassagyarmat, Bér, Bercel, Rétság, Mohora, Szécsény, Romhány, Nógrádkövesd, Galgaguta, Ipolyvece és Herencsény lakói a legbiztonságosabb módon juthatnak el munkahelyeikre, iskoláikba.
Köszönet mindenkinek, aki tett azért, hogy térségünk újabb fejlesztésben vehetett részt
Forrás: https://www.facebook.com/ballamihalyogy/posts/4337986799620637

62 új mentőautó állt forgalomba
Húsz új mentőautó érkezett kedden az Országos Mentőszolgálathoz (OMSZ), további 42 járművet a napokban kapnak meg, ezzel a mentőautók átlagéletkora 4,8 évre csökken.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a keddi budapesti átadón kijelentette: a mentőautó-állomány megújult, a kormány gyakorlatilag ezer gépjárművet cserélt le 2010 óta. A mentőautókat korszerű eszközökkel is felszerelték.
A kormány 2010-hez képest megduplázta az OMSZ támogatását; 2010-ben 223 mentőállomás volt az országban, ebből több mint 100-at a kormány felújított és korszerűsített, és további 30 új mentőállomást adott át, valamint 12 mentési pont létesült - mondta el.
Kásler Miklós köszöntet mondott az OMSZ minden dolgozójának a rendkívül lelkiismeretes, önfeláldozó munkájáért.
Forrás: https://kormany.hu/hirek/uj-mentoautok-erkeztek-az-orszagos-mentoszolgalathoz
https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/5895240003882004

Zöld Busz Program: 11 sikeres pályázat
Vitézy Dávid írta: Megszületett a döntés: 11 sikeres pályázat révén összesen 18,37 milliárd forint jut elektromos buszokra és önjáró trolibuszokra a Zöld Busz Programban!
A Zöld Busz Program Projektirányító Bizottságának tagjaként egy éve dolgoztunk az Innovációs és Technológiai Minisztérium kollégáival, Steiner Attila államtitkárral az elektromos buszok beszerzésére és a kapcsolódó töltőinfrastruktúra létesítésére kiírt pályázat kiírásán és értékelésén. Nagy öröm, hogy ezen a héten megszületett a döntés, így a pályázatok eredményeként 123 darab új elektromos busz érkezhet Budapestre és az agglomerációba, Egerbe, Győrbe, Szegedre (elektromos busz és a fenti összesített számon túl további 4 db önjáró trolibusz is), Székesfehérvárra, Szolnokra, Zalaegerszegre, Miskolcra, Pécsre és Veszprémbe. A győztesek között tehát a Volánbusz mellett városi önkormányzati szolgáltatók is megtalálhatók.
Forrás: https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/371213267694037

Hallgatói és Könyvtár Központ épül Budapesten
Borbély Ádám írta: Újabb zuglói siker: A Budapesti Gazdasági Egyetem új Központi Könyvtár és Hallgatói Centrum alapkőletételi ünnepsége előtt Palkovics László, innovációs és technológiai miniszterrel, Dietz Ferenc, kancellárral és Juhász Rolanddal, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkárával
Forrás: https://www.facebook.com/zuglo.borbelyadam/posts/962584407920491
A fejlesztésről részletesebben: https://www.octogon.hu/epiteszet/hallgatoi-kozpont-konyvtar-es-alternativ-terek/

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó