Újabb "Botrány"!

Ezt a pénzt se tudja már ellopni a baloldal! A Fidesz nem azt mondja, hogy "szálljanak ki a kocsiból, és menjenek gyalog" /Karácsony Gergely/, hanem fejleszti a tömegközlekedést!

Újabb "Botrány"!

Orbán “ellopta” a pénzt a baloldali EP-képviselőktől, és “titokban” 503 darab új, alacsonypadlós, környezetbarát, légkondicionált autóbuszt állít forgalomba belőle a Volánbusznál 32,9 milliárd forint értékben.

Külön kiemelendő az a vérlázító tény, hogy a buszok többsége Magyarországon lesz gyártva, ami egy "súlyosan kirekesztő", a baloldali pártok külföldi megrendelőinek érdekeit sértő helyzet.

Köszönjük, Fidesz!

503 darab új autóbuszt vásárol a Volánbusz
Több mint félezer autóbusszal fiatalodhat meg a Volánbusz járműparkja. Az új szerzemények többsége magyar gyártmány, egy részük Mosonmagyaróvárott, illetve Győrött, másik részük pedig Debrecenben készül.

Sikeresen lezárultak a Volán Buszpark Kft. év elején kiírt közbeszerzési pályázatai, amelynek köszönhetően az utóbbi idők egyik legnagyobb hazai buszbeszerzése valósulhat meg. A Volánbusz flottakezeléséért felelős cég tenderén ugyanis három céget, a Kravtexet, az ITE Bus&Truckot, valamint a Volvo Hungariát választották ki győztesként.

A győri és mosonmagyaróvári üzemmel rendelkező Kravtex 365 darab Credobus Econell 12, részben alacsony padlós autóbuszt szállít le a Volánbusznak. A megrendelt mennyiségből 150 darab már egy hónapon belül forgalomba állhat. Az utolsó példány átadásával pedig már 1000 darabra nő a Volánbusznál forgalomban lévő Econellek száma. A sajtótájékoztatón bemutatott elővárosi kivitelű Credobus Econell 12 fedélzetén 43+1 ülő és 39-47 állóhely áll rendelkezésre. A 16,5 tonnás össztömegű autóbusz hajtásáról 210 lóerős, FTP Tector típusú Euro VId károsanyag-kibocsátási normákat teljesítő dízelmotor gondoskodik, amelyhez ZF AS Tronic Lite 6AS 1010B típusú automata váltó csatlakozik.

A debreceni központú és gyárral rendelkező ITE Bus&Truck Kft. 88 darab Mercedes-Benz Reform 501 LE típusú buszt szállíthat a Volánbusznak. Mint ismeretes, napjaink legszebb nagy kerekű magyar gyártmányú autóbuszának formatervét az a Kozák Péter jegyzi, aki többek között a legszebb magyar csuklóson, az Ikarus E94G-n is dolgozott korábban. A Reform 501LE típusú autóbuszt 2018-ban mutatták be, sorozatgyártása tavaly év végén indult el a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

A modellben Euro VId, OM 936 típusú, 7.7 literes, 350 lóerős (260 kW) dízelmotor dolgozik, mely 1400 newtonméteres teljesítményre képes. Az erőforráshoz a ZF hatsebességes EcoLife automata sebességváltója csatlakozik. A félig alacsony padlós autóbusz utasterében 45 Kiel-gyártmányú utasülés, valamint 37-40 állóhely áll rendelkezésre. A Volánbusz tájékoztatása szerint a Reform 501LE típusú buszok Hajdú-Bihar, Fejér és Komárom-Esztergom megyékben szállítják majd az utasokat.

A Volvo Hungaria Kft. 50 darab Lengyelországban készülő Volvo 8900 B6SC típusú háromtengelyes szóló autóbuszt szállíthat a Volánbusz részére. A részben alacsony padlós, mintegy 95 utas szállítására alkalmas buszokból az ország nyugati és keleti régiójában 20-20 példány, míg középső részén 10 darab állhat forgalomba ez év novemberétől. Ez a típus ugyancsak nem ismeretlen a Volánbusz számára, hiszen 2020-ban 15 darab Volvo 8900-assal gazdagodott a társaság járműparkja. A modell hajtásáról 8 literes, Euro VId károsanyag-kibocsátási normákkal rendelkező dízelmotor gondoskodik.

Valamennyi autóbusz légkondicionált, emellett rendelkezik elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekes szék és babakocsi elhelyezésére alkalmas területtel, kihajtható rámpával, valamint üléspáronként 1 darab USB-csatlakozóval. A magyar gyártmányú autóbuszokat pedig prémiumminőségű, Continental Conti Hybrid és ContiCoach típusú gumiabroncsokkal szerelik fel.

“Magyarországon a személyforgalom több mint ötöde esik autóbuszokra, trolibuszokra. Ez az arány a legmagasabbnak számít az Európai Unió tagállamai közül. A közúti közösségi közlekedés fejlesztésében egyértelműen a járműállomány megújításával tehetünk a legtöbbet az utasok bizalmának elnyeréséért. A Volánbusz 2021-ben összesen 1600 busz beszerzésére indít közbeszerzéseket. A kormány a MÁV-Volán csoporttal közösen azon dolgozik, hogy a közösségi közlekedés európai szinten élenjáró részarányát tartósan megőrizze” – jegyezte meg Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

A Volánbusz jármű-fiatalítási programjában 2018 óta összesen 1070 autóbusz állt forgalomba. Hogy pontosan melyek ezek, az az alábbi videón megtekinthető.

Kapcsolódó:
👉Emeletes vonat a Balatonnál!
Megújuló pálya, útépítések, tömegközlekedés fejlesztése: nem álom! Valóság! Az álhírekkel ellentétben a Balaton nem "a Fideszé", hanem mindenkié
https://szamokadatok.hu/Post/3610/Emeletes_vonat_a_Balatonnal
👉Környezetvédelem, tömegközlekedés a gyakorlatban! (+lista a cikk végén) Lezárult a dízelkorszak az észak-balatoni vasút egy szakaszán
https://szamokadatok.hu/Post/3605/Kornyezetvedelem_tomegkozlekedes_a_gyakorlatban_lista_a_cikk_vegen
👉Közlekedési problémák kezelése
Ízlelgesd ezt a két megközelítést, és jövőre ne szavazz magad ellen!
https://szamokadatok.hu/Post/3596/Kozlekedesi_problemak_kezelese

Forrás: https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2021/07/20/503-darab-uj-autobuszt-vasarol-a-volanbusz/
👉A képen a 16 darab már átadott új debreceni busz látható, melyekről korábban ebben a cikkben számoltunk be:
https://szamokadatok.hu/Post/3661/Errol_sem_fog_irni_a_hazug_baloldali_sajto

Címkék: Fejlődés  Környezetvédelem 

Kapcsolódó