Az elhallgatott hírek mai adása következik!

Méltatlanul kevés szó esik arról, hogy mennyi minden épül hazánkban! Kevesebbet kellene beszélni arról, hogy ki mit mondott, és többet arról, hogy ki mit tett!

Az elhallgatott hírek mai adása következik!

ADD TOVÁBB!

👉Íme az újabb 8 fejlesztés! Az országépítést bemutató videónkban pedig további 2000!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
👉A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Felújították a mindszenti katolikus templomot
Kormányzati támogatással felújították a mindszenti Mindenszentek-templomot, amelyet hálaadó szentmise keretében vasárnap Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök áld meg – tájékoztatta az egyházmegye az MTI-t.
A közlemény szerint az 1880-ban épült mindszenti római katolikus templom korszerűsítése csaknem egy évig tartott. Felújították az épület teljes külső homlokzatát, valamint a tetőszerkezetet. A korábban jelentős gondot okozó vizesedést a kivitelező speciális módszerrel szüntette meg. A fűtéshez és az elektromos világításhoz szükséges energiát napelemek által termelt áram biztosítja.
Megújult a késő barokk stílusú műemléképület szakrális tere is: korszerűsödött az elektromos hálózat, az aljzatbetonra új padlóburkolat került, kifestették a templom teljes belső terét és felújították a padokat.
A templom felújítását az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap mintegy 50 millió és hazai központi költségvetési 100 millió forintos támogatása tette lehetővé. A rekonstrukció kivitelezője a hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. volt.
Forrás: https://www.promenad.hu/2021/06/18/felujitottak-a-mindszenti-katolikus-templomot/

Megújult a családsegítő épülete Gárdonyban
Tessely Zoltán írta: Tóth István polgármester úrral együtt adtuk át Gárdonyban a Fókusz Szociális Szolgálat felújított irodáját.
A sikeres TOP-os pályázatnak köszönhetően iroda, munkaszobák, teakonyha, akadálymentesített WC-k kerültek kialakításra, kaptak új köntöst.
Az intézmény legfőbb feladatai a házi szociális gondozás, családsegítés, gyermekjóléti alapszolgáltatás, a szociális biztonság megteremtése és megőrzése.
Nagy öröm volt látni, hogy valóban méltó körülmények között folytatódhat elhivatott, áldozatos munkájuk.
Forrás: https://www.facebook.com/tesselyzoltan/posts/4776535419026481
https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-helyet-kapott-a-csaladsegito-gardonyban-5044349/

20 csuklós busz érkezett Győrbe – Fotók, videó
A Volánbusz az Audi Aréna parkolójában mutatta be hétfőn az új MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbuszokat, amelyek a helyközi forgalomban szállítják majd az utasokat a megyében.
Ez a 20 autóbusz annak a 20,8 milliárd forint plusz áfa értékben vásárolt 204 darab új, csuklós autóbusz flottának a része, amelynek beszerzéséről még tavaly decemberben kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. a nyertes ajánlatot benyújtó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel.
Az 51 ülő- és 55 állóhellyel rendelkező autóbuszok alacsony padlósok, akadálymentes kialakításúak és 300 kg teherbírású rámpával is rendelkeznek, így kerekesszékkel és babakocsival is kényelmesen igénybe vehetők. Az új járműveket környezetkímélő, EURO 6 besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamerával és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámlálóval szerelték fel.
Forrás: https://www.kisalfold.hu/galeria/man-buszok-erkeztek-gyorbe/
https://www.kisalfold.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/20-csuklos-busz-erkezett-gyorbe-fotok-video-11088833/

Megújult a Centi Bölcsőde udvara, Bb, XVI.
Szatmáry Kristóf írta: Ma átadtuk a Centi Bölcsőde megújult udvarát.
Fontos számomra, hogy gyermekeink a lehető legjobb környezetben nevelkedjenek. Ez a fejlesztés is ezt a célt szolgálja.
Forrás: https://www.facebook.com/szatmarykristof/posts/4600009310028263

Új bölcsőde épül Mezőfalván
Varga Gábor írta: Mezőfalva egyik várva várt eseményére keríthettünk ma sort: Csaba Márok polgármester társaságában letehettük a Magyarország Kormányának támogatásával is épülő leendő bölcsőde alapkövét. A jövőre elkészülő beruházás nagyban fogja tudni segíteni a gyermekes herczegfalvai anyukák munkába való visszatérését - a gyermekvállalást, a magyar családok gyarapodását többek közt ezzel is próbáljuk támogatni, segíteni.
Hajrá Mezőfalva, hajrá Dél-Fejér!
Forrás: https://www.facebook.com/vargagaborfidesz/posts/787726728521249
https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kicsik-otthona-avagy-bolcsodek-epulnek-ujvaros-kornyeken-4391776/

Megújult a művelődési ház Sárospatakon
A Makovecz család is megnézte a felújítást
A könyvtári részleggel elkezdődött a visszaköltözés a művelődési házba Sárospatakon.
Lezárult A Művelődés Háza és Könyvtára építészeti felújítása, még a berendezés és visszaköltözés folyamata van hátra. Az azonban már látszik, hogy a beruházásban résztvevők minőségi munkát végeztek. Az előzetes elképzelések szerint nyár végén, ősz elején indulhatnak újra a programok a megújult épületben. Az egykori tervező, Makovecz Imre hozzátartozói, a Makovecz Alapítvány képviselői, valamint azok, akik valamilyen módon közreműködtek a beruházásban, a napokban közös bejárást tartottak az épületben.
Aros János polgármester szerint az elmúlt két év igazi csapatmunka volt, ennek eredményét láthatja most mindenki. Emlékeztetett rá, hogy kétmilliárd forintot meghaladó összegével a kultikus épület az önkormányzat egyik legjelentősebb beruházása. Hozzáfűzte: intézményük nemcsak városi, hanem térségi feladatokat is ellát, tehát a megújult épület előnyeit a környék lakói is élvezni fogják.
Forrás: https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-makovecz-csalad-is-megnezte-a-felujitast-5565491/

Bölcsődeavatás Táplánszentkereszten
Átadták a felújított Hét Kastély Kertje Művészeti Óvodát és Bölcsődét hétvégén V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő részvételével.
A Magyar falu programban a Hét Kastély Kertje Művészeti Óvoda és Bölcsőde két pályázatot is nyert. Az egyikből felújították az udvart, kicserélték az óvodai bútorzatot, a parkettát, napelemes rendszert telepítettek. Az épület körül térköves járdát is építettek. A kerítésre másfél millió forintot, az udvar térkövezésére 3,6 millió forintot fordítottak.
A másik pályázatból óvodai fektetőket, játékokat, bútorokat tudtak vásárolni, hűtőgépet, fénymásolót is beszereztek 4,8 millió forintos költséggel. A többi között kicserélték a csoportszobák laminált padlóját, a mosdóban válaszfalakat cseréltek, valamint elvégezték a belső festést, mindez közel öt és fél millió forintba került.
Forrás: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megujult-az-ovoda-taplanszentkereszten-a-csoportszobakba-babakonyhat-is-tettek-5047145/

A Déli Ipari Övezet úthálózata fejlődik Debrecenben
Útépítéssel folytatódik a Debrecen déli határában elkezdett közlekedésfejlesztés
A 47-es főúton a hosszúpályi leágazásnál nemrég létrejött körforgalomból kiindulva a Strabag építi ki az ipari övezet bekötőútját.
Az uniós közbeszerzési adatok szerint a STRABAG Építőipari Zrt. kivitelezi Debrecen határában a Déli Gazdasági Övezet belső úthálózatának II. ütemét. A 2,19 milliárd forintos beruházás célja az ipari övezet megközelítésének javítása.
A fejlesztés első ütemében már tavaly decemberben átadták a városból kivezető 47-es főút hosszúpályi leágazásánál (az 5-ös kilométerkő közelében) egy ötágú turbókörforgalmat, amit a Zemplénkő Kft. kivitelezett.
További részletek: https://magyarepitok.hu/utepites/2021/06/utepitessel-folytatodik-a-debrecen-deli-hataraban-elkezdett-kozlekedesfejlesztes

ADD TOVÁBB!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó