Visszaszerzi a kormány az elherdált állami vagyont!

Amit Gyurcsányék eladtak, elloptak, felszámoltak, azt a Fidesz visszaszerzi és újjáépíti!

Visszaszerzi a kormány az elherdált állami vagyont!

ūüĎČGyurcs√°ny√©k mindent eladtak, amit csak tudtak, az √°llami v√°llalatokat, a k√∂zmŇĪc√©geket, az √©rt√©kes ingatlanokat, lenull√°zt√°k az aranyk√©szletet, IMF hitelt vettek fel, √©s 40 √©ves PPP szerzŇĎd√©sekkel terhelt√©k meg a magyar ad√≥fizetŇĎket. Ennek a korszaknak v√©ge! Rem√©lj√ľk √∂r√∂kre.

Visszaszerzi a korm√°ny az elherd√°lt √°llami vagyont
J√ď GAZDAK√ČNT KEZELIK A K√ĖZTULAJDONT: LETISZTULT, √ČRT√ČKTEREMTŇź PORTF√ďLI√ď KIALAK√ćT√ĀSA A C√ČL

Az √°llami vagyonk√∂rbe olyan elemeknek kell tartozniuk, amelyek strat√©giailag kiemeltek, mŇĪk√∂d√©s√ľk gazdas√°gos √©s hasznot hoz, √©sfelt√©tlen√ľl sz√ľks√©gesek az √°llami feladatok ell√°t√°s√°hoz ‚Äď jelentette ki B√°rtfai-Mager Andrea annak kapcs√°n, hogy a legfrissebb √∂sszes√≠t√©s szerint megk√∂zel√≠ti a 18 ezer milli√°rd forintot az √°llam vagyon√°nak √©rt√©ke. A nemzeti vagyon kezel√©s√©√©rt felelŇĎs t√°rca n√©lk√ľli miniszter hangs√ļlyozta, hogy a gyarapod√°s a 2010 √≥ta gyakorolt korm√°nypolitika eredm√©nye.

Megk√∂zel√≠ti a 18 ezer milli√°rdot a magyar √°llam vagyona, ami azt jelenti, hogy 2010-hez k√©pest 52 sz√°zal√©kkal, azaz mintegy hatezer milli√°rd forinttal nŇĎtt a nyilv√°ntart√°si √©rt√©k ‚Äď k√∂z√∂lte a nemzeti vagyon kezel√©s√©√©rt felelŇĎs t√°rca n√©lk√ľli miniszter. B√°rtfai-Mager Andrea elmondta: a magyar √°llam j√≥ gazda m√≥dj√°ra kezeli a k√∂zvagyont, amely az elm√ļlt √©vek sor√°n folyamatosan gyarapodott.

Míg 2010-ben 11 650 milliárd forint volt az állami vagyon értéke, ez 2020-ra elérte a 17 743 milliárd forintot.

A miniszter felid√©zte, mindez annak az eredm√©nye, hogy a korm√°ny 2010 √≥ta gyakorolt vagyonpolitik√°j√°nak elsŇĎdleges c√©lja az √°llami vagyon gyarap√≠t√°sa, √©szszerŇĪ √©s gazdas√°gos hasznos√≠t√°sa.

‚Äď A dinamikusan gyarapod√≥ √°llami vagyon √∂sszet√©tele 62 sz√°zal√©kban ingatlan, 21 sz√°zal√©kban t√°rsas√°gi r√©szesed√©s. A fennmarad√≥ r√©szt egy√©b vagyonelemek, p√©ld√°ul ing√≥s√°gok eg√©sz√≠tik ki. A hatezer milli√°rdot kitevŇĎ vagyongyarapod√°s egyr√©szt ingatlanv√°s√°rl√°sokb√≥l, m√°sr√©szt a t√°rsas√°gok val√≥s gazdas√°gi n√∂veked√©s√©bŇĎl ered, ami a v√°ls√°g ut√°ni megerŇĎs√∂d√©s k√∂vetkezm√©nye ‚Äď tette hozz√°.

Az elm√ļlt √©vtized tranzakci√≥i k√∂z√ľl a miniszter az energiaszektorban v√©grehajtott akviz√≠ci√≥kat emelte ki.

‚Äď A rezsics√∂kkent√©s eredm√©nyeinek megŇĎrz√©se √©rdek√©ben c√©lzott v√°llalatfelv√°s√°rl√°sokkal l√©trehoztuk a nemzeti k√∂zmŇĪ-szolg√°ltat√°s villamos energia, f√∂ldg√°z √©s t√°vhŇĎ √ľzlet√°gait mŇĪk√∂dtetŇĎ Nemzeti K√∂zmŇĪveket (NKM).

Az MVM Magyar Villamos MŇĪvek Zrt. strat√©giai √©s ir√°ny√≠t√≥ szerep√©nek √ļjragondol√°s√°val √©s a t√°mogat√≥ tev√©kenys√©gek NKM-ben val√≥ √ļjraszervez√©s√©vel pedig megval√≥sult az MVM-csoport √©s az NKM integr√°ci√≥¬≠ja. Az √≠gy l√©trej√∂tt nemzeti szolg√°ltat√≥ k√©pes egy sikeres region√°lis strat√©gia megval√≥s√≠t√°s√°ra, √©s nagym√©rt√©kben hozz√°j√°rul Magyarorsz√°g ell√°t√°sbiztons√°g√°hoz √©s a meg√ļjul√≥ energiaforr√°sok hasznos√≠t√°s√°hoz ‚Äď indokolt B√°rtfai-Mager Andrea.

A miniszter jelentŇĎs elŇĎrel√©p√©snek nevezte, hogy az MFB-csoport tagv√°llalatai azon dolgoznak, hogy a magyar v√°llalkoz√°sok bŇĎvebb finansz√≠roz√°si megold√°sokat √©rhessenek el. A hitelez√©s ter√©n a saj√°t forr√°s√ļ term√©kk√≠n√°lat bŇĎv√≠t√©s√©vel, fokozott kock√°zatv√°llal√°si hajland√≥s√°ggal, az eur√≥pai uni√≥s forr√°sok dinamikus piacra juttat√°s√°val l√°tj√°k el a fejleszt√©si int√©zm√©nyi feladatokat.

A sz√∂vetkezeti hitelint√©zeti szektorban 2019-ben fejezŇĎd√∂tt be az a f√ļzi√≥s folyamat, amelynek eredm√©nyek√©nt az √∂sszes takar√©ksz√∂vetkezet beolvadt a Takar√©kbank Zrt.-be, ezzel l√©trej√∂tt Magyarorsz√°g √∂t√∂dik legnagyobb bankcsoportja. Az egyes√ľl√©snek k√∂sz√∂nhetŇĎen az √ľzleti √©s informatikai szempontb√≥l egyar√°nt egys√©ges Takar√©kbank jobb, korszerŇĪbb term√©keket √©s szolg√°ltat√°sokat ny√ļjt √ľgyfeleinek az eg√©sz orsz√°g ter√ľlet√©n

‚Äď A 2010 √≥ta megn√∂vekedett √°llami szerepv√°llal√°snak a strat√©giai √°gazatokban az az eredm√©nye, hogy az √°llami tulajdonban l√©vŇĎ t√°rsas√°gok sz√°ma m√°ra megk√∂zel√≠ti a hatsz√°zat ‚Äď jelentette ki B√°rtfai-Mager Andrea. Hangs√ļlyozta: a t√°rsas√°gokkal szemben alapvetŇĎ elv√°r√°s, hogy eredm√©nyesen gazd√°lkodjanak.

A k√∂zszolg√°ltat√≥kra kit√©rve a miniszter elmondta, hogy elsŇĎdleges feladatuk az ell√°t√°sbiztons√°g megteremt√©se, v√©gsŇĎ soron a magyar csal√°dok √©rdekeinek, j√≥l√©t√©nek szolg√°lata. Hozz√° kell j√°rul¬≠niuk a nemzetgazdas√°gi √©s korm√°nyzati c√©lok hat√©kony megval√≥s√≠t√°s√°hoz is.

‚Äď Sz√ľks√©ges megv√°lni azon vagyonelemektŇĎl, amelyek t√°rsadalmi c√©lokat nem szolg√°lnak. A portf√≥li√≥tiszt√≠t√°s c√©lj√°b√≥l 2015-ben l√©trehozott nyilv√°nos √©s √°tl√°that√≥ online aukci√≥s fel√ľletnek k√∂sz√∂nhetŇĎen az √°llamnak eddig k√∂zel hatvanmilli√°rd forint bev√©tele sz√°rmazott ‚Äď k√∂z√∂lte a miniszter. ‚Äď K√∂zelebb ker√ľlt√ľnk ahhoz a c√©lhoz, hogy az √°llami vagyon k√∂re t√©nylegesen olyan vagyonelemeket tartalmazzon, amelyek strat√©giailag kiemeltek, mŇĪk√∂d√©s√ľk hasznot hoz, tulajdonban tart√°suk felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges az √°llami feladatok ell√°t√°s√°hoz. Munk√°nk sor√°n arra t√∂reksz√ľnk, hogy az √°llam olyan letisztult, √©rt√©kteremtŇĎ vagyonportf√≥li√≥val rendelkezzen, amely nagym√©rt√©kben hozz√°j√°rulhat az orsz√°g versenyk√©pess√©g√©nek n√∂vel√©s√©hez ‚Äď jelentette ki B√°rtfai-Mager Andrea.

Elkótyavetyélés helyett gyarapítás
‚Äď A balliber√°lis politikusok, akik az Eur√≥pai Egyes√ľlt √Āllamok h√≠vei, √ļgy gondolkodnak, hogy a nemzet√°llamok rossz gazd√°k, ez√©rt mindent ki kell s√∂p√∂rni, eladni, privatiz√°lni ‚Äď mondta a Magyar Nemzetnek Boros Imre. A k√∂zgazd√°sz szerint azonban az √°llam igenis lehet j√≥ gazda. Boros Imre √ļgy v√©li, j√≥ l√©p√©s volt, hogy a haz√°nkban mŇĪk√∂dŇĎ bankrendszer fele magyar k√©zbe ker√ľlt. Szerinte legink√°bb a k√∂zszolg√°ltat√°sok ter√©n (v√≠z, g√°z, √°ram), illetve a strat√©giai √°gazatokban √©rdemes tulajdont szerezni. Ez t√∂rt√©nt 2010 ut√°n Magyarorsz√°gon is: g√°zt√°rol√≥kat vett az √°llam, tulajdonos lett nagy energetikai c√©gekben. Szint√©n az energetikai √ľgyleteket, valamint a Mol-r√©szv√©nyek visszav√°s√°rl√°s√°t eml√≠tette Parragh L√°szl√≥ lapunk megkeres√©s√©re a nemzetgazdas√°gilag jelentŇĎs √°gazatokban val√≥ poz√≠ci√≥szerz√©sekrŇĎl sz√≥lva.

A Magyar Kereskedelmi √©s Iparkamara eln√∂ke szerint eg√©szen m√°s elvek ment√©n kezeli az Orb√°n-korm√°ny a nemzeti vagyont, mint azt a 2010 elŇĎtti kabinetek tett√©k, amelyek sz√°mos vagyont√°rgyat elk√≥tyavety√©ltek. ‚Äď L√°tv√°nyos privatiz√°ci√≥ zajlott a Bokros-csomag idej√©n, de a Gyurcs√°ny-korm√°ny is √©len j√°rt a nemzeti vagyon ki√°rus√≠t√°s√°ban ‚Äď jegyezte meg Parragh L√°szl√≥, hangs√ļlyozva, hogy a nem elherd√°lt, illetve a visszav√°s√°rolt vagyont√°rgyakat a term√©szetes gyarapod√°s is jellemzi. ‚Äď A visszaszerz√©sek mellett √ļj elemek jelentek meg √©s √©rt√©kelŇĎdtek fel az √°llami vagyon k√∂r√©ben, amelyek jelentŇĎs√©ge igaz√°n az elm√ļlt √©vekben ker√ľlt elŇĎt√©rbe, √≠gy az informatik√°val, digitaliz√°ci√≥val kapcsolatos tulajdonjogok ‚Äď magyar√°zta. Hozz√°tette, hogy a k√∂zleked√©si infrastrukt√ļra √©s a j√°rmŇĪpark is √≥ri√°sit fejlŇĎd√∂tt az elm√ļlt √©vekben. (Kiss Gergely‚ÄďPint√©r Bal√°zs)

Kastélyok magánkézben
A sz√°llodaipar tipikus mag√°nos√≠t√°si ter√ľlet volt az √ļgynevezett spont√°n privatiz√°ci√≥ 1989-tŇĎl 1992-ig tart√≥ idŇĎszak√°ban, illetve az √©vtized sor√°n. 1992-ben a Szakszervezetek Orsz√°gos Tan√°csa √ľd√ľltet√©si fŇĎigazgat√≥s√°ga jogut√≥djak√©nt l√©trehozt√°k a Magyar Nemzeti √úd√ľl√©si Alap√≠tv√°nyt, amely a h√ļszn√°l kevesebb SZOT-√ľd√ľlŇĎvel egy√ľtt √∂sszesen 365 ingatlant jegyzett, n√©gymilli√°rd forint becs√ľlt √©rt√©kben ‚Äď ezek t√ļlnyom√≥r√©szt √°llami √ľd√ľlŇĎk √©s kast√©lyok (Balatonederics, Csehimindszent, D√©destapolcs√°ny, Dubics√°ny, Mikossz√©plak, Szilv√°sv√°rad, T√≥alm√°s, Zalakom√°r) voltak.

A kast√©lyvagyon nagy r√©sze ma is mag√°nk√©zben van: p√©ld√°ul a sereg√©lyesi Zichy-kast√©lyt jegyzŇĎ Taurus Rt.-t 1996-ban adta el az √ĀPV Rt. a Compagnie Financiere Michelin c√©gnek. 1998-ra 88 kast√©ly, palota maradt √°llami tulajdonban, addigra mag√°nk√©zbe ker√ľlt p√©ld√°ul Abony, Bodajk, K√©ked, Kisb√©r, Sopronhorp√°cs, S√ľlys√°p, V√°l kast√©lya. Az alap√≠tv√°ny k√©sŇĎbb gazdas√°gi t√°rsas√°gak√©nt l√©trehozta az ut√≥bb Hunguest VagyonkezelŇĎ Rt.-v√© alakult Nemzeti √úd√ľltet√©si √©s Vagyonkezel√©si Kft.-t, √©s ¬≠2013-ig h√ļsz √©vre sz√≥l√≥ √ľzemeltet√©si szerzŇĎd√©st k√∂t√∂tt a c√©ggel 36 nagyobb sz√°lloda vagyonkezel√©s√©re. 1996-ban az √ľd√ľlŇĎvagyon ‚Äď k√∂tv√©nykibocs√°t√°si konstrukci√≥ seg√≠ts√©g√©vel ‚Äď l√©nye¬≠g√©ben t√∂bbs√©gi mag√°ntulajdonba ker√ľlt ¬≠Leisztinger Tam√°s c√©g√©ben, aki eg√©szen 2016-ig birtokolta a sz√°llodav√°llalatot, amely t√∂bb v√°lt√°st k√∂vetŇĎen ma 22 saj√°t √©s partnersz√°llod√°val a legnagyobb belf√∂ldi hotelv√°llalatk√©nt az Opus Global Zrt. √©rdekelts√©g√©ben van.

A magyar tŇĎzsdei c√©g√© a Balatontourist kempingeket √ľzemeltetŇĎ v√°llalkoz√°s is, amelyek t√∂bbs√©ge az e ter√ľletet √©rintŇĎ √°tgondolatlan privatiz√°ci√≥ miatt ma is √∂nkorm√°nyzati tulajdont k√©pez. A balatoni haj√≥z√°sban tavaly kedvezŇĎ fordulat t√∂rt√©nt, a kor√°bban sz√©tdarabolt √©s forr√°shi√°nyos vezet√©s helyett az √°llami szerepv√°llal√°s ism√©t elŇĎt√©rbe ker√ľlt. Az √°llam a balatoni haj√≥k√∂zleked√©s versenyk√©pes mŇĪk√∂d√©se √©rdek√©ben 6,6 milli√°rd forintos tŇĎkeemel√©ssel 75 sz√°zal√©kos t√∂bbs√©gi tulajdonhoz jutott a Bahartban. (Thurz√≥ Katalin)

Kapcsolódó:
ūüĎČ2022-ben v√°lasztunk! - sz√°mok
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal. Orbán ki tudja majd fizetni a rezsit, a hitelt, a többi költséget, de te nem biztos!
https://szamokadatok.hu/Post/3524/2022-ben_valasztunk
ūüĎČ2022-ben v√°lasztunk! - elvi k√ľl√∂nbs√©gek
Ne l√©gy √∂nmagad ellens√©ge! Ha a baloldalt t√°mogatod, nem Orb√°nnal tolsz ki, hanem magaddal! A baloldal egyszer m√°r t√∂nkretette az orsz√°got, √©s nyilatkozataik alapj√°n, most is erre k√©sz√ľlnek!
https://szamokadatok.hu/Post/3536/2022-ben_valasztunk
ūüĎČVan mire b√ľszk√©nek lenn√ľnk!
√Ėsszeszedt√ľk Magyarorsz√°g Korm√°nya eddigi tal√°n legnagyobb, legeredm√©nyesebb √©s legl√°tv√°nyosabb int√©zked√©seit!
https://szamokadatok.hu/Post/3465/Van_mire_buszkenek_lennunk
ūüĎČOrsz√°g√©p√≠t√©s (vide√≥) https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/287195332858965
ūüĎČGyurcs√°ny√©k bŇĪnlajstroma: A lista NEM TELJES! https://szamokadatok.hu/Post/3364/Ime_a_DK_valasztasi_programja
ūüĎČDK: "Vissza fogjuk adni az ellopott vagyont a magyaroknak" Kezdhetitek!
https://szamokadatok.hu/Post/3344/DK_vissza_fogjuk_adni_az_ellopott_vagyont_a_magyaroknak

Forr√°s: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/visszaszerzi-a-kormany-az-elherdalt-allami-vagyont-7755101/
https://www.facebook.com/RetvariBence/posts/10159688640797044
https://szamokadatok.hu/Post/1889/A_nemzeti_vagyon_visszaszerzese

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány  Nemzet 

Kapcsolódó