Fejlesztések, nem “sukorói telekmutyi”

A Fidesz 11 éve építi Magyarországot! Nincs "sukorói telekmutyi", nincs "Nokia-doboz", nincs ellopva 167 milliárd egyetlen projekten (M4 metró)

Fejlesztések, nem “sukorói telekmutyi”

👉Íme az újabb 8 fejlesztés! Az országépítést bemutató videónkban pedig további 2000!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
👉A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Nagy játszótér épült Kapuváron
Megnyitott Kapuváron a húsgyár helyén épült hatalmas játszótér csütörtökön. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba.
– A játszótér nektek és a társaitoknak épült – mondta Hámori György polgármester azoknak a gyerekeknek, akik részt vettek az átadón csütörtök délután. – Majd három óra után a kapuvári és a rábaközi gyerekek is birtokba vehetik – tett hozzá. A városvezető kiemelte, a tér tovább épül, kap egy kiszolgáló épületet is, öltözőkkel és tornateremmel.
– Használjátok, úgy használjátok, hogy még utánatok is sokat játszhassanak a parkban – zárta szavait Hámori György.
Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke emlékeztetett, a megyei önkormányzat a területfejlesztési keretből mintegy 580 millió forintot biztosított az élménypark elkészüléséhez. Németh Zoltán kiemelte, ezen a területen volt egyszer egy gyár, amihez a kapuváriak kötődnek. „Az idők változnak, a gazdasági helyzet változik, s meg kell újulni. Ez a terület azt mutatja, hogyan lehet megújulni” – fogalmazott az elnök.
Forrás: https://www.kisalfold.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/atadtak-a-gyerekeknek-kapuvaron-az-oriasi-jatszoteret-a-hanyi-eroddel-video-11075156/
https://www.kisalfold.hu/galeria/atadtak-a-gyerekeknek-kapuvaron-az-oriasi-jatszoteret/

Már épül a maroslelei bölcsőde
Egy 132 millió forintos TOP-os forrásból épül bölcsőde Maroslelén, a kivitelezés pedig már igen látványos részéhez érkezett: végeztek az alapozással és a falak felhúzása folyik. Ezzel párhuzamosan pedig - közvetlenül az építkezés szomszédságában - az óvoda is egy igen komoly renováláson esik át ezekben a hónapokban.
Forrás: https://youtu.be/bQsgSH_xEnM

Átadták a Gazdagréti Tanuszodát
A Laterex a fővárosi XI. kerületben építette fel az új komplexumot.
A második uszodát adta át a Laterex Építő Zrt. egy nap: mint megírtuk, délelőtt a Veszprémi Sportuszodát (a VEMÉV-SZER Kft.-vel konzorciumban), ezt követően pedig a Gazdagréti Tanuszodát. A fővárosi XI. kerület új sport- és szabadidőközpontját nettó egymilliárd forintos forrásból alakították ki.
Az 1300 négyzetméteres, 80 fő befogadására alkalmas, két tanmedencés gazdagréti tanuszoda makoveczi ihletésű organikus stílusban készült el.
Míg a kisebbik tanmedence 10x6, addig a nagyobbik medence 25x15 méter hosszú, melyből a nagyobbik medence közel 2 méter mély. A monolitikus hatású épület jól illeszkedik a városias környezetbe. A tető a bejárati homlokzat felett emelkedő ívben tör fel, amely mögött a gépészeti egységek helyezkednek el. A különleges kialakítású tetőforma nem véletlen, feladata, hogy „elrejtse” a padlástér gépészeti elemeit.
Az oktatás fontos része az úszás
A létesítmény átadóján Gyulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: ahhoz, hogy a magyar úszósport nemzetközi sikereinek lehetősége hosszú távon biztosított legyen, szükséges, hogy mindenki sportolhasson, aki akar.
A tárcavezető ezért helyes célkitűzésnek nevezte, hogy járásonként vagy legalábbis járásnyira mindenkitől legyen tanuszoda, és minden gyermeknek legyen lehetősége az iskolai oktatás keretében sportolni.
Olimipai sportoló úszóiskolája segíti majd a tanulni vágyókat
Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője a megvalósult beruházást méltatva a többi között arról beszélt, hogy a kerület 435 négyzetméter vízfelülettel gazdagodott.
Kitért arra: kiemelten fontos, hogy minden magyar gyermek megtanuljon úszni. Megjegyezte, évente 150-200 ember fullad vízbe Magyarországon. Közlése szerint a keddtől már sportolni vágyókat fogadó intézmény oktatási feladataiban Darnyi Tamás olimpiai bajnok úszóiskolája is szerepet kap.
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/06/atadtak-a-gazdagreti-tanuszodat
https://www.facebook.com/istvan.simicsko/posts/5684388031632274

Gyülekezeti központ újult meg Debrecenben
Felújították a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Leány utcai Gyülekezeti Központját. A tervek szerint aktív közösségi élet folyik majd a Debrecen óvárosi részén fekvő épületben.
– A gyülekezeti központnak erőműnek kell lennie. Olyan erőműnek, ahol a lelkünk gyengeségei gyógyulnak, és ahol meg tudjuk mutatni, hogy hétfőtől szombatig is él az egyház, nem csak vasárnap, az istentisztelet idején – fogalmazott köszöntőjében dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, megemlékezve arról is, hogy éppen 30 évvel ezelőtt kezdte meg egyre szerteágazóbb gyülekezetépítő munkáját a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség.
Forrás: https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/teljesen-megujult-a-leany-utcai-gyulekezeti-kozpont-5382932/

Gönyű: épül a torkolati műtárgy
A tervek szerint épül a torkolati műtárgy a Mosoni-Dunán
Jelenleg nyolcvanöt százalékot is meghaladta a Vének és Gönyű térségében épülő torkolati zsiliprendszer készültségi állapota. A 30 milliárdos beruházást várhatóan jövő tavasszal fejezik majd be, és a próbaidőszak után május végén végleg üzembe helyezik.
Kara Ákos a beruházás miniszteri biztosa az építmény árvízvédelmi jelentőségére hívta fel a figyelmet, hisz az építmény képes lesz áradások idején az Öreg Duna visszaduzzasztó hatásait mérsékelni, és állandó, kiszámítható vízszintet biztosítani a Mosoni Dunán.
A helyszínen tekintette meg a beruházást dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, aki elmondta kiemelkedően fontos beruházás folyik térségünkben, hisz a műtárgy segítségével, a dunai szállításban, kereskedelemben rejlő lehetőségeket ki lehet majd használni. Egy ilyen fix vízszintű kikötő létrejötte hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország logisztikai kapacitásait jelentősen javítani lehessen.
Forrás: https://www.gyorplusz.hu/belfold/beindult-a-torkolati-mutargy-zsilipkapuja/
https://www.kisalfold.hu/galeria/torkolati-mutargy-epul-a-mosoni-dunan/1

Mesztegnyő: megújult óvoda, faluház, és új falubusz
Móring József Attila írta: Bár némelyek szerint vidéken nincs fejlődés, azért 2020-ban például Mesztegnyő nyert 14 milliót falubuszra, 23 milliót a faluház felújítására és 30 milliót az óvoda bővítésére.
Forrás: https://www.facebook.com/M%C3%B3ring-J%C3%B3zsef-Attila-520665788016274/posts/4069801806435970

Megújult a Kis-Balaton Látogatóközpont kutatóháza
A kutatóház mellett található gazdasági épület bővítésére is sor került a Szabadics Zrt. munkájával.
Tavaly szeptemberben készült el a Kis-Balaton Látogatóközpont Keszthely-Fenékpusztán, az eseményről lapunk is beszámolt. A Szabadics Zrt. és a PossiBuild Kft. kivitelezésében elkészült létesítmény mellett most a telken korábban is ott álló, az elismert ornitológusról, Vönöczky Schenk Jakabról elnevezett kutatóház felújítását is elvégezték év elején. A kutatóház a kutatóknak és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának dolgozói részére biztosítja a szükséges hátteret.
Forrás, további képek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/06/megujult-a-kis-balaton-latogatokozpont-kutatohaza

Híd újult meg Siófokon
MEGNYITOTTÁK A SIÓFOKI BAROSS HIDAT
A Siófok központi részén elhelyezkedő Baross hidat a Balatoni Bringakör részeként újítják fel. A híd átépítésének befejező munkálatai még hátra vannak, de az autósok a mai naptól újra kétirányban közlekedhetnek a hídon, míg a kerékpárosok a két oldalt kialakított kerékpársávon haladhatnak, a gyalogosok pedig akadálymentesített járdán kelhetnek át a Sió csatorna feletti hídon. A kész állapot eléréséig lokális forgalomkorlátozásokra még számítani kell a közlekedőknek.
A Balatoni Bringakör részeként kiépülő Siófok, Mártírok útja – Zamárdi közötti 4,5 km-es szakasz leglátványosabb eleme az 1983-ban épült híd, melynek átépítésére azért volt szükség, mert az állapota leromlott, és az építése óta nem volt felújítva.
A kerékpárosok eddig az autósokkal egy felületen, közösen haladva tudtak átkelni a hídon, a gyalogosok pedig egy elválasztott 2,7 m széles járdán a Balaton felőli oldalon, amelyre csak lépcsőn lehetett feljutni.
A híd szélességének újraosztásával a gépjárművek forgalmi sávja mellett, attól elválasztott, kétoldali és irányhelyes kerékpársávot alakítottak ki.
A kerékpárosok a hídon a szélesítést és felújítást követően a járdához és az úttesthez képest köztes szinten haladhatnak a híd két szélén 1,25 – 1,25 m széles emelt kerékpársávon. Ennek előnye, hogy a kerékpáros forgalom mind az autósoktól, mind pedig a gyalogosoktól kiemelt járdaszegélyek segítségével fizikailag, szintben is el van választva. Ez jelentősen csökkenti a gyalogos-kerékpáros konfliktusok kialakulásának valószínűségét és növeli a közlekedők biztonságát.
A gépjárművel közlekedők a szélesített és felújított hídon 2021. június 21-től a végleges forgalmi rendnek megfelelően, újra kétirányban, a kerékpárosok pedig a híd két oldalán kialakított kerékpársávokon haladhatnak, míg a gyalogosok a Balaton felőli járdán tudnak közlekedni.
Ezt követően ideiglenes forgalomkorlátozás mellett befejeződnek a hídfők és szárnyfalak beavatkozásokat követő javítási munkái, az alépítményi részek védőbevonatának készítése, a tereprendezés és a forgalomtechnikai munkák kiépítése.
Így várhatóan 2021. július 13-tól a hídon már korlátozások nélkül haladhat a forgalom.
Forrás: https://www.facebook.com/nifzrt/posts/1854299558076510
https://magyarepitok.hu/utepites/2021/06/mar-gurulhatnak-a-kerekparok-a-megujult-siofoki-hidon

Most te jössz! Add tovább a valóságot!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó