A tervszerű fejlesztés újabb elemei

11 éve fejlődik Magyarország, és nem ám csak a városok, hanem a vidék is, a legkisebb települések is, sőt még a határon túli magyarlakta területek is!

A tervszerű fejlesztés újabb elemei

ūüĎČ√ćme az √ļjabb 8 fejleszt√©s! Az orsz√°g√©p√≠t√©st bemutat√≥ vide√≥nkban pedig tov√°bbi 2000!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
ūüĎČA sorozat kor√°bbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Magyar Falu Program, M√°ny: √ļj karbantart√≥ g√©pek
Tessely Zolt√°n √≠rta: A nagysikerŇĪ Magyar Falu Program keretein bel√ľl elnyert, a k√∂zter√ľletek rendben tart√°s√°t szolg√°l√≥, belter√ľleti eszk√∂z√∂ket adhattunk √°t Ugron Zolt√°n polg√°rmester √ļr √©s a m√°nyiak r√©sz√©re.
A k√∂zelm√ļltra visszatekintve, M√°ny lakosai - ezen k√≠v√ľl - 5 sikeres p√°ly√°zatot (reform√°tus egyh√°zi temetŇĎ, √≥vodaudvar/k√ľlter√ľleti j√°tsz√≥t√©r, j√°rdafel√ļj√≠t√°s, polg√°rmesteri hivatal/faluh√°z fel√ļj√≠t√°sa, M√°nyi Testgyakorl√≥k K√∂re Sportegyes√ľlet t√°mogat√°sa), √∂sszesen t√∂bb mint 37 milli√≥ forint √∂sszegben tudhatnak maguk m√∂g√∂tt.
Mindig nagy √∂r√∂m l√°tni a kisebb telep√ľl√©sek ily nagy m√©rt√©kŇĪ fejlŇĎd√©s√©t, elsz√°nt munk√°j√°t! Gratul√°lok!
Forr√°s: https://www.facebook.com/tesselyzoltan/posts/4765609960119027

Meg√ļjult √≥voda Celld√∂m√∂lk√∂n
√Āgh P√©ter √≠rta: Celld√∂m√∂lk√∂n k√∂z√∂s munk√°nk r√©v√©n komoly fejleszt√©st siker√ľlt megval√≥s√≠tani a Koptik Od√≥ utcai √≥vod√°ban. Adjon sok √©lm√©nyt, √∂r√∂m√∂t ez a hely a celli gyerekeknek!
Forr√°s: https://www.facebook.com/aghpetervasmegye/posts/4464263170271643

√Ātadt√°k Kiskunhalason a Kincsem H√°zat
√öjabb rendezv√©nyt√©rrel bŇĎv√ľlt a v√°ros, p√©ntek d√©lut√°n bemutatt√°k a sajt√≥ munkat√°rsainak √©s a megh√≠vott vend√©geknek a Hirling J√≥zsef Lovasparkban 142 milli√≥ forintb√≥l meg√©p√ľlt √∂tsz√°z n√©gyzetm√©teres Kincsem H√°zat, amely nem csak a lovasok, hanem az eg√©sz v√°ros kultur√°lis √©let√©t szolg√°lja majd.
Forr√°s: https://www.baon.hu/galeria/atadtak-kiskunhalason-a-kincsem-hazat/

√Ātadt√°k a Rostall√≥i √Ėkotudatos Nevel√©si K√∂zpontot
Az √°llami erdŇĎgazdas√°gok az elm√ļlt √©vtizedben t√∂bb mint h√ļsz milli√°rd forintnyi turisztikai fejleszt√©st hajtottak v√©gre, √©s tov√°bbi h√ļsz milli√°rd forintnyi program elŇĎk√©sz√≠t√©se, megval√≥s√≠t√°sa zajlik ‚Äď mondta az Agr√°rminiszt√©rium erdŇĎk√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°ra szombaton.
Zamb√≥ P√©ter kifejtette, az √°llami erdŇĎgazdas√°gok a T√©ry √Ėd√∂n Nemzeti Turistah√°z Fejleszt√©si Program keret√©ben, az Akt√≠v √Ėkoturisztikai Fejleszt√©si K√∂zponttal egy√ľttmŇĪk√∂d√©sben mintegy 2 milli√°rd forintot ford√≠thatnak az erdei sz√°ll√°shelyek kialak√≠t√°s√°ra, fel√ļj√≠t√°s√°ra.
Az erdŇĎk az elm√ļlt idŇĎszakban az egyik legfontosabb belf√∂ldi turisztikai c√©lpontt√° v√°ltak.
Orsz√°gos szinten az erdŇĎben elt√∂lt√∂tt l√°togat√≥i napok meghaladj√°k az √©vi 40-45 milli√≥ alkalmat. A term√©szetj√°r√°s, a kir√°ndul√°s √°ltal√°nos lett nemcsak a fŇĎv√°ros √©s a nagyobb v√°rosok k√∂r√ľli erdŇĎkben, hanem az orsz√°g t√°volabbi r√©gi√≥iban fekvŇĎ, m√°ig vadreg√©nyes, nagy, √∂sszef√ľggŇĎ erdŇĎt√∂mb√∂kben, √≠gy a Zempl√©nben is- mondta az √°llamtitk√°r.
Forr√°s: https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/atadtak-a-rostalloi-okotudatos-nevelesi-kozpontot-3850043/

Meg√ļjult a k√∂zs√©gh√°za Eszterg√°lyhorv√°tiban
Manninger JenŇĎ √≠rta: Eszterg√°lyhorv√°ti uni√≥s p√°ly√°zatb√≥l korszerŇĪs√≠tette a k√∂zs√©gh√°za √©p√ľlet√©t, √©s sokat haszn√°lj√°k a Magyar Falu Program t√°mogat√°s√°b√≥l v√°s√°rolt falubuszt is.
Forr√°s: https://www.facebook.com/manningerjeno/posts/957277951494680

K√©sz az √©szak-balatoni vas√ļt villamos√≠tott szakasza
√Ātadt√°k az √©szak-balatoni vas√ļtvonal villamos√≠tott szakasz√°t
Az √©szak-balatoni vas√ļtvonal 55 kilom√©teren meg√ļj√≠tott szakasz√°n szombatt√≥l m√°r villamos vontat√°ssal j√°rhatnak a vonatok. A korszerŇĪs√≠tett infrastrukt√ļr√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen a kor√°bbi sz√©kesfeh√©rv√°ri mozdonycsere megsp√≥rol√°s√°val ak√°r h√ļsz perccel cs√∂kken a menetidŇĎ Balatonf√ľredrŇĎl Budapestre.
A fejleszt√©s tartalmazta Polg√°rdi, Balatonkenese, BalatonfŇĪzfŇĎ √©s Als√≥√∂rs vas√ļt√°llom√°sok akad√°lymentes√≠t√©s√©t √©s √°t√©p√≠t√©s√©t, megt√∂rt√©nt a teljes v√°g√°nyh√°l√≥zat √©s a kit√©rŇĎk cser√©je, korszerŇĪs√∂d√∂tt az utast√°j√©koztat√≥ rendszer, meg√ļjult a t√©rvil√°g√≠t√°s, √©s a biztos√≠t√≥berendez√©st is √°talak√≠tott√°k.
Az Utasell√°t√≥ fed√©lzeti vend√©gl√°t√°si szolg√°ltat√°sai id√©n m√°r az √©szaki part fel√© is el√©rhetŇĎk lesznek.
Forr√°s: https://www.facebook.com/mavcsoport/posts/4036958636397808

√Ātadt√°k a meg√ļjult R√°k√≥czi-kast√©lyt Borsiban
√Āder J√°nos magyar √©s Zuzana ńĆaputov√° szlov√°k k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k jelenl√©t√©ben √°tadt√°k a fel√ļj√≠tott R√°k√≥czi-kast√©lyt Borsiban. Az esem√©nyrŇĎl r√∂videsen olvashatj√°k besz√°mol√≥nkat, addig is tekints√©k meg k√©priportunkat.
Képek: https://ma7.sk/tajaink/atadtak-a-megujult-rakoczi-kastelyt-borsiban-kepriport

√Ātadt√°k a Napl√°s-tavi kil√°t√≥t
Budapest XVI. ker√ľlet√©ben, a Napl√°s-t√≥n√°l a ker√ľleti √∂nkorm√°nyzat √©s a Pilisi ParkerdŇĎ Zrt. egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√©ben megval√≥s√≠tott kil√°t√≥t adtak √°t. Szokatlan, egyben k√ľl√∂nleges √©s sok szempontb√≥l p√©lda√©rt√©kŇĪ turisztikai fejleszt√©s eredm√©ny√©t vehetik birtokba a FŇĎv√°ros pesti oldal√°n kikapcsol√≥d√°st, rekre√°ci√≥s lehetŇĎs√©get keresŇĎk - √≠rta k√∂zlem√©ny√©ben a Pilisi ParkerdŇĎ Zrt. A kil√°t√≥ √°tad√°s√°n r√©szt vett Szentp√©teri S√°ndor, az Agr√°rminiszt√©rium erdŇĎk√©rt felelŇĎs helyettes √°llamtitk√°ra, Szatm√°ry Krist√≥f, orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ, Kov√°cs P√©ter polg√°rmester, valamint Reinitz G√°bor, a Pilisi ParkerdŇĎ Zrt. vez√©rigazgat√≥ja.
Részletek: https://www.origo.hu/itthon/20210618-uj-kilato-a-naplas-tonal.html
Képek: https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/5711395145599825

ADD TOV√ĀBB!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó