A válság ellenére sem állt le a fejlesztés!

A kormány nagyon bölcs döntést hozott! A baloldal azt követelte, hogy állítsanak le minden beruházást, de ezzel közvetlenül több tízezer, közvetve több százezer munkahely került volna veszélybe!

A válság ellenére sem állt le a fejlesztés!

👉Íme az újabb 8 fejlesztés! Az országépítést bemutató videónkban pedig további 2000!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
👉A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Parkolóház épül Békéscsabán
Herczeg Tamás írta: Békéscsabán régóta nehézséget okoz a parkolás a piac környékén a szerdai és a szombati napokon. Sok esetben csak hosszas keresgélés után lehet parkolóhelyet találni. Ezt a problémát oldhatja meg a Szabó Dezső utcában épülő három szintes parkolóház.
Videó: https://www.facebook.com/herczegtamas10/posts/1089825018209062
Részletek: https://pannonhirnok.com/parkolohaz-epul-a-bekescsabai-piac-mellett/

Bővül a Radnóti iskola Móron
A móri iskola új épületszárnyának alapköve már a helyén
Letették a Radnóti Miklós Általános Iskola új épületszárnyának alapkövét pénteken. A 2021-es évszámmal díszített fedlap alatt időkapszulát helyeztek el, melyben eljövendő koroknak üzennek.
A móri Radnóti Miklós Általános Iskola több mint két évszázados épülete mögött a földdel tették egyenlővé az ott álló régi épületeket és az udvart, hogy egy új iskolaszárny emelkedjen ki a földből. Az építkezés már folyamatban van, ám a pandémia miatt az alapkőletétel csak pénteken, kevéssel dél előtt történhetett meg.
Fenyves Péter polgármestertől megtudtuk, hogy ez az építkezés Mór város újkori történetének legnagyobb oktatási beruházása. A polgármester hozzátette, nagyon jó érzés az új építkezés helyszínéről látni a Petőfi-iskola pár éve átadott épületének tetejét is.
Forrás: https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-alapko-mar-a-helyen-5015420/
http://mec.co.hu/planning/lorem/

Megújult a cikói művelődési ház
Művelődési házat és orvosi rendelőt avattak
Közintézmények átadásával telt a szerdai délelőtt Tolna megye második számú választókerületében. Elsőként reggel kilenc órakor a cikói művelődési ház épületét avatták fel, a projektet egy korábbi, 2019-es nyertes pályázat mentén valósíthatta meg az önkormányzat.
Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntő beszédében elmondta, szinte nem telik el úgy nap, hogy ne adnának át pályázati forrásokból megvalósult fejlesztéseket.
– Az átadó szokatlan időpontja annak köszönhető, hogy számtalan, újabbnál újabb fejlesztéssel bővül a térség, legyen szó épületek, utak vagy közintézmények felújításáról. Ez a beruházás kiemelkedően fontos Cikó életében – folytatta – és illeszkedik abba a közel 38 milliárd forintos fejlesztési keretbe, ami a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaként érkezett a megyébe. – Az államtitkár szavait követően a település polgármestere, Molnár Józsefné fejezte ki köszönetét mindazoknak, akik nélkül nem készült volna el a beruházás.
Forrás: https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/muvelodesi-hazat-es-orvosi-rendelot-avattak-3787199/

Sáránd: új kerékpárút épült
Sárándról immár vadonatúj kerékpárúton juthatnak el a környező településekre a sportolni vágyók. A 47-es főút menti aszfaltcsík része a Debrecen-Nagyvárad kerékpárútnak. Országszerte több mint 1600 kilométer hosszúságban épültek utak a bringásoknak 2010 óta, a kormány ezzel is ösztönöz az aktív, sportos életmódra.
A Sáránd melletti bicikliútszakasz a Debrecen–Nagyvárad között épülő kerékpárút 4,5 kilométer hosszúságú része.
– A beruházás kapcsolódik egy már meglévő kerékpárúthoz, aminek köszönhetően Sárándról akár Nagyváradra is eljuthatunk. Ez az út összekapcsol bennünket a külhoni magyarsággal, így jelképe annak, hogy összetartozunk és közös örökösei vagyunk a magyarok világraszóló történelmének – mondta az átadóünnepségen Dézsi András, a település polgármestere. A város első embere hangsúlyozta, a 2016-os pályázat megvalósítását mindössze két éve tudták elkezdni, ennek többek között az időközi választás, az építőanyag árának folyamatos növekedése, valamint a járványhelyzet is oka volt.
Forrás: https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/fontos-merfoldko-atadtak-a-sarand-hataraban-megepult-kerekparutat-5375531/

Új logisztikai központ Debrecenben
Dr. Pósán László írta: Nehéz sorsú gyerekek felzárkóztatását segítő fejlesztő egységet és egy nagy kapacitású raktárbázist adtunk át az Ökumenikus Segélyszervezet jóvoltából a Lencztelepen.
A jól felszerelt helyiségekben nyári tábort, illetve közösségi és családi programokat is lehet majd szervezni, a raktárkapacitás bővítése pedig abban segít, hogy a rászorulókhoz minél gyorsabban eljusson a segítség.
Köszönjük, hogy ehhez a fejlesztéshez Debrecen gondoskodó városát választották!
Forrás: https://www.facebook.com/PosanLaszlo/posts/1851360771703987
Részletek: https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/atadtak-az-uj-debreceni-logisztikai-kozpontot-5374244/

Épül a Sárbogárdi Rendőrkapitányság
Elhelyezték a 2022 teléig megvalósuló Sárbogárdi Rendőrkapitányság új épületének alapkövét.
A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság, és Sárbogárd Város Önkormányzata együttműködése révén megkezdődött a Sárbogárdi Rendőrkapitányság új épületének kivitelezési munkálata.
Az ünnepélyes rendezvényen Dr. Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára beszédében kihangsúlyozta, hogy a rend védelme megbecsülést érdemel, melynek egyik lényeges eleme a feladatok ellátásához szükséges körülmények és munkakörnyezet megteremtése. A beruházásnak köszönhetően Sárbogárd is egy korszerű, színvonalas, a kor igényeit kielégítő rendőrkapitánysági épülettel gyarapszik.
Ezt követően dr. Sükösd Tamás polgármester köszöntötte a jelenlévőket, aki hangsúlyozta, hogy az új rendőrségi épület létrehozásával egy nagyon régi álma teljesülhet a Sárbogárdon és annak vonzáskörzetében élőknek. A modern létesítmény, valamint a rendőrök lelkiismeretes munkája még inkább erősíti a lakosság szubjektív biztonságérzetét.
„A biztonság lényeges eleme életünknek” – kezdte beszédét Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, aki felidézte a közbiztonság javítása érdekében tett kormányzati intézkedéseket és megköszönte a rendőrök lelkiismeretes munkáját, amelynek eredményeként megnőtt a lakosság rendőrségbe vetett bizalma. Államtitkár úr hangsúlyozta, hogy a beruházás eredményeként a rendőrök hamarosan egy méltó, korszerű épületben láthatják el a lakosság szolgálatát.
A rendőrkapitányság új épületének alapkövét Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, Varga Gábor országgyűlési képviselő és dr. Sükösd Tamás, Sárbogárd Város polgármestere 2021. június 16-án délután Sárbogárdon közösen helyezték el. A létesítmény alapköve alá időkapszulában rejtették el a Sárbogárdi Rendőrkapitányság új ingatlanának építéséről szóló kormányhatározatot, Sárbogárd Város címerét, az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság állományjelzőjét.
Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/unnepelyes-alapkoletetel-fejer-megyeben#6

Megújul a Veszprémi Petőfi Színház
Indulhat a Veszprémi Petőfi Színház komplex felújításának első üteme
A munkák így hamarosan megkezdődhetnek a KÖZTI Zrt. és a TSPC Kft. tervei alapján: egyelőre nem a főépületen, hanem a teljes színházkomplexum Óváry Ferenc út 1-es szám, valamint a Szeglethy György utca 2-es szám alatt található, két jelenleg nem használt épületében rajtolhatnak el. A szecessziós stílusú főépület felújítására a második ütemben kerülhet sor.
Mindkét helyszínen átalakításra kerülhet sor:
Az Óvári úti 1-es szám alatti házat eredeti rendeltetése megszűnte óta többféle célra használták, alkalmi rendezvényeket leszámítva kihasználatlan. A csapadékvíz és a talajnedvesség is komoly károkat okozott.
A Szeglethy utca 2-es szám alatti épületben is hasonló a helyzet, a régóta kihasználatlan helyszínben károk keletkeztek az időjárás viszontagságainak köszönhetően.
Részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/06/indulhat-a-veszpremi-petofi-szinhaz-komplex-felujitasanak-elso-uteme

Ostoros-Novaj: megújult az út
Nyitrai Zsolt írta: Régi adósságunkat törlesztjük azzal, hogy megújulhatott az Ostorost Novajjal összekötő út egy szakasza- mondta Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője a 2503-as út rekonstruált részének átadóján. Az ünnepségen elhangzott: Magyarország Kormánya meghallgatva és megértve az emberek hangját, új utakat épít, és már meglévőket újít fel országszerte és Heves megyében egyaránt.
Böjt László, Ostoros polgármestere, Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, valamint Szabó Zoltán, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója együttesen adták át a forgalomnak az Ostorost Novajjal összekötő út felújított szakaszát.
Az ünnepségen Ostoros polgármestere arról beszélt, hogy a Magyar Falu Program révén kapott forrás segítségével bel- és külterületi utakat, míg a terveik szerint önerőből, járdákat újítanak fel a településen. Böjt László megköszönte Nyitrai Zsolt támogatását, a fejlesztés megvalósításában nyújtott közreműködését.
Forrás: http://nyitraizsolt.hu/munkam/felujitott-utszakaszt-adtak-at-ostoroson/
https://www.facebook.com/NyitraiZsolt/posts/345359573618577

Most te jössz! Add tovább a valóságot!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó