Értékteremtés Magyarországon!

Nagy ütemben fejlődik az ország, és ami a legfontosabb, a legkisebb települések is!

Értékteremtés Magyarországon!

ūüĎČ√ćme az √ļjabb 8 fejleszt√©s! Az orsz√°g√©p√≠t√©st bemutat√≥ vide√≥nkban pedig tov√°bbi 2000!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
ūüĎČA sorozat kor√°bbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Finisben az Almádi csomópont
Lezajlott a pr√≥baterhel√©s, j√ļnius v√©g√©n √°tadj√°k a forgalomnak az Alm√°di csom√≥pontot
A 8-as d√©li elker√ľlŇĎ teljes szakasz√°nak ‚Äď a Lit√©ri csom√≥pontt√≥l a F√ľredi csom√≥pontig ‚Äď k√©sz√ľlts√©gi foka jelenleg 37 sz√°zal√©k, √≠rta k√©rd√©s√ľnkre k√ľld√∂tt v√°lasz√°ban a Nemzeti Infrastrukt√ļra FejlesztŇĎ (NIF) Zrt
Az √ļj k√ľl√∂n szintŇĪ Alm√°di csom√≥pont elk√©sz√ľlt, a k√∂zelm√ļltban, m√°jus v√©g√©n elv√©gezt√©k a h√≠d statikus √©s dinamikus pr√≥baterhel√©s√©t is. A terhel√©sben n√©gy, egyenk√©nt k√∂zel 40 tonn√°s teheraut√≥ vett r√©szt. A vizsg√°latban meghat√°rozott teher√°ll√°sokban m√©rt√©k az √ļgynevezett lehajl√°si √©s az alakv√°ltoz√°si √©rt√©keket, az eredm√©nyek ki√©rt√©kel√©se folyamatban van. A csom√≥pontot a jelenlegi tervek szerint j√ļnius v√©g√©tŇĎl haszn√°lhatj√°k a k√∂zlekedŇĎk, √©s ekkort√≥l szŇĪnik meg az Alm√°di √ļt-Dornyai utcai keresztezŇĎd√©st √©rintŇĎ lez√°r√°s is, k√∂z√∂lte a beruh√°z√≥ NIF Zrt., amely a jelenlegi munk√°latokr√≥l is t√°j√©koztatott. Az Alm√°di csom√≥pontn√°l a v√°ros felŇĎli oldalon meg√©p√ľlt a k√∂rforgalom, m√≠g a d√©li oldalon, a 7217-es √ļton f√∂ldmunk√°t v√©geznek, a forgalom f√©lp√°ly√°s terel√©sben halad. A csom√≥pont √°gain aszfaltoznak m√°r, √©s k√©sz√ľlnek a zajv√©dŇĎfalak, a k√∂zvil√°g√≠t√°s, valamint folyamatos a t√°bl√°k kihelyez√©se is.
Forr√°s: https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lezajlott-a-probaterheles-junius-vegen-megnyitjak-a-forgalom-elott-az-almadi-csomopontot-4740010/

Szennyv√≠ztiszt√≠t√≥ √©p√ľl Barany√°ban
Beremend csatornah√°l√≥zat√°nak korszerŇĪs√≠t√©s√©t az A-h√≠d v√©gzi el.
A NFP Nemzeti Fejleszt√©si Programiroda Nonprofit Kft. √©s Beremend √∂nkorm√°nyzata, mint k√∂z√∂s aj√°nlatk√©rŇĎk a TED-en kihirdett√©k a Beremend szennyv√≠zh√°l√≥zat√°nak korszerŇĪs√≠t√©s√©re vonatkoz√≥ elj√°r√°s nyertes√©t.
A baranyai nagyk√∂zs√©g szennyv√≠zelvezet√©s√©nek √©s -tiszt√≠t√°s√°nak fejleszt√©s√©vel kapcsolatos tervez√©si √©s kivitelez√©si feladatokat az A-H√≠d √Čp√≠tŇĎ Zrt. v√©gzi el k√∂zel nett√≥ 1,77 milli√°rd forint √©rt√©kben, a beruh√°z√°s a K√∂rnyezeti √©s Energiahat√©konys√°gi Operat√≠v Program (KEHOP) keret√©ben val√≥sul meg. A nyertes aj√°nlattevŇĎ feladata tov√°bb√° a v√≠zjogi enged√©lyez√©si √©s kiviteli tervek elk√©sz√≠t√©se.
Beremend √∂n√°ll√≥an alkot egy szennyv√≠z agglomer√°ci√≥t 2428 fŇĎvel.
A beruh√°z√°s c√©lja Beremend P√ľsp√∂kb√≥ly v√°rosr√©sz√©nek csatorn√°z√°sa, a megl√©vŇĎ korszerŇĪtlen szennyv√≠ztiszt√≠t√≥ telep fejleszt√©se, √©s a projekt k√∂lts√©gvet√©s√©nek 5 sz√°zal√©kos ar√°ny√°nak el√©r√©s√©ig h√°l√≥zatrekonstrukci√≥ v√©grehajt√°sa.
A h√°l√≥zat√©p√≠t√©s sor√°n ‚Äď egyebek mellett ‚ąí 1 696 foly√≥m√©teren gravit√°ci√≥s gerinccsatorn√°t, 1189 foly√≥m√©teren nyom√≥vezet√©ket √©p√≠tenek, emellett 300 foly√≥m√©teren korszerŇĪs√≠tik a gravit√°ci√≥s szennyv√≠z gerinccsatorn√°t, √©s 4 nyomott, illetve 43 gravit√°ci√≥s bek√∂t√©st v√©geznek.
Az √ļj szennyv√≠ztiszt√≠t√≥ telep a megl√©vŇĎ hely√©n √©p√ľl, hidraulikai kapacit√°sa: 458 k√∂bm√©ter/ nap, a napi cs√ļcs ak√°r 877 k√∂bm√©ter/ nap is lehet.
Forr√°s: https://magyarepitok.hu/vizgazdalkodas/2021/06/uj-nagyobb-kapacitasu-szennyviztisztito-telep-epul-baranyaban

√öj konyh√°t kapott a szendrŇĎi iskola
Riz G√°bor √≠rta: √Ātadtuk a SzendrŇĎi Reform√°tus √Āltal√°nos Iskola √©s √ďvoda √ļj konyh√°j√°t √©s √©tkezŇĎhelyis√©g√©t. A mintegy 150 milli√≥ forint √©rt√©kŇĪ fejleszt√©s napi 300 adag √©tel elk√©sz√≠t√©s√©re ad lehetŇĎs√©get az int√©zm√©nyben.
B√∂lcsŇĎd√©ink, √≥vod√°ink, iskol√°ink fejleszt√©se egyet jelent haz√°nk j√∂vŇĎj√©nek √©p√≠t√©s√©vel. Az egyh√°zi fenntart√°s√ļ int√©zm√©nyeink fontos szereplŇĎi a magyar oktat√°si rendszernek, fejleszt√©si elk√©pzel√©seik t√°mogat√°s√°val gyermekeink, unok√°ink kiteljesed√©s√©t, pedag√≥gusaink meg√ļjul√°s√°t is seg√≠tj√ľk.
Nyugat-Borsod, a mi otthonunk!
Forr√°s: https://www.facebook.com/rizgaborfidesz/posts/2911362052450723

Elektromos buszok Kom√°romban
Szijj√°rt√≥ P√©ter √≠rta: Tiszt√°n elektromos meghajt√°s√ļ aut√≥busz k√©sz√ľlt Kom√°romban
A k√≠nai BYD v√°llalat seg√≠ts√©g√©vel Magyarorsz√°g a r√©gi idŇĎk dicsŇĎs√©g√©hez hasonl√≥an √ļjra felker√ľl az eur√≥pai aut√≥buszgy√°rt√°s t√©rk√©p√©re.
Ma a Vol√°nbusz vehette √°t elsŇĎ elektromos meghajt√°s√ļ j√°rmŇĪv√©t, de ez m√©g csak az √ļt kezdete Kom√°romnak, √©s a kom√°romi gy√°r√°nak komoly szerepe lesz az elektromos aut√≥ipar fejleszt√©s√©ben.
Védett állampolgáraink Szlovákia és Magyarország között nemcsak szabadon utazhatnak, de Komárom és Komárno között már Magyarországon gyártott elektromos busszal is.
Forr√°s: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/347699766722580

Hamarosan nyit a G√∂d√∂llŇĎ V√°rosi Uszoda
V√©csey L√°szl√≥ √≠rta: Sokunk k√∂z√∂s v√°gya teljes√ľlt a G√∂d√∂llŇĎ V√°rosi √©s T√©rs√©gi Uszoda meg√©p√ľl√©s√©vel.
Az uszoda immár áll, csak apróbb finomítások vannak hátra.
K√∂z√∂s ig√©ny√ľnk, hogy v√©gre haszn√°latba vegy√ľk!
Az√©rt dolgozom, hogy G√∂d√∂llŇĎ mihamarabb rajtkŇĎre √°llhasson.
(A videót hanggal érdemes nézni)
Forr√°s: https://www.facebook.com/vecsey.laszlo/posts/3912346882217625

BŇĎv√ľlt a halimbai √≥voda
Csaknem sz√°zmilli√≥ forintb√≥l bŇĎv√≠tett√©k a halimbai √≥vod√°t. Az √©p√ľletet a napokban adt√°k √°t √ľnnep√©lyesen.
Kov√°csn√© V√©ber Eszter polg√°rmester √ľnnepi besz√©d√©ben k√∂sz√∂netet mondott Kov√°cs Attil√°n√© √≥vodavezetŇĎnek √©s munkat√°rsainak, akiknek kiv√°l√≥ szakmai munk√°ja miatt n√©pszerŇĪ az √≥voda, √≠gy bŇĎv√≠t√©sre volt sz√ľks√©g. A kisgyermekes csal√°dok r√©sz√©rŇĎl a b√∂lcsŇĎdei ell√°t√°sra is sz√ľks√©g van, az √∂nkorm√°nyzat ez√©rt biztos√≠tja ezt a szolg√°ltat√°st is.
A polg√°rmester k√∂sz√∂netet mondott t√∂bbek k√∂z√∂tt az elŇĎzŇĎ √©s a mostani k√©pviselŇĎ-test√ľlet tagjainak, illetve a k√∂zs√©g elŇĎzŇĎ polg√°rmester√©nek, T√≥bel J√°nosnak a seg√≠ts√©g√©rt. A m√ļltr√≥l sz√≥lva megjegyezte: 1974-ben a k√∂zs√©gi tan√°cs felk√©rte a Bakonyi Bauxitb√°nya V√°llalatot arra, hogy √©p√≠tsen egy 50 fŇĎs √≥vod√°t, konyh√°t √©s szolg√°lati lak√°st. Az √©p√ľletet az√≥ta t√∂bbsz√∂r korszerŇĪs√≠tett√©k, a szolg√°lati lak√°sb√≥l √ļjabb csoportszob√°t hoztak l√©tre. Kov√°csn√© V√©ber Eszter kijelentette, a legfontosabb az, hogy a gyerekek a k√∂vetkezŇĎ nevel√©si √©v kezdet√©tŇĎl, azaz szeptembertŇĎl birtokba vehess√©k az int√©zm√©nyt √©s √©rezz√©k j√≥l magukat benne. Az √≥voda √©s a b√∂lcsŇĎde egyar√°nt teljes kihaszn√°lts√°ggal mŇĪk√∂dik.
Fenyvesi Zolt√°n orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ hozz√°tette, ha volna gyermekbar√°t √©s gyermekarc√ļ telep√ľl√©s rang, akkor azt az elm√ļlt idŇĎszakban t√∂rt√©nt j√°tsz√≥t√©r√°tad√°s√©rt, az iskola-, √≥voda- √©s b√∂lcsŇĎdeberuh√°z√°sok√©rt Halimba kapn√°. Az orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ kiemelte, aki az oktat√°sba, a gyermekint√©zm√©nyekbe fektet be, az pozit√≠van n√©z a j√∂vŇĎbe. A Magyar falu program keret√©ben t√∂rt√©nŇĎ fejleszt√©sek √©s a falusi csok is seg√≠t abban, hogy sok fiatal falun alap√≠tson csal√°dot. Ez l√°tszik a gyermek- int√©zm√©nyek l√©tsz√°m√°n is.
Forr√°s: https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fejlodnek-halimba-gyermekintezmenyei-4737637/

Elrajtolt az √©p√≠tkez√©s a 67-es √ļt Kaposv√°rhoz csatlakoz√≥ szakasz√°n
Gelencs√©r Attila √≠rta: Korszakhat√°rhoz √©rkezt√ľnk Kaposv√°ron, a 67-es √ļt befejez√©se hamarosan megkezdŇĎdik! A kaposf√ľredi √©s a l√°tr√°nyi elker√ľlŇĎ szakaszokkal v√©gre teljess√© v√°lik a 2x2 s√°vos gyorsforgalmi √ļt
Kaposvártól egészen a Balatonig.
Ez sz√°munkra nem egy egyszerŇĪ √ļt√©p√≠t√©s, ez egy hatalmas versenyh√°tr√°ny ledolgoz√°sa √©s hozz√°seg√≠t minket egy polg√°ri Kaposv√°r megteremt√©s√©hez: t√∂bb befektet√©s, t√∂bb munkahely, magasabb j√∂vedelmek, jobb √©let, jobb √©letminŇĎs√©g.
Forr√°s: https://www.facebook.com/gelencsera/posts/4460860573933781
Részletek: https://magyarepitok.hu/utepites/2021/06/elrajtolt-az-epitkezes-a-67-es-ut-legdelebbi-szakaszan

Intermod√°lis csom√≥pont √©p√ľl Bicsk√©n
A bicskei komplex beruh√°z√°s tucatnyi, √∂n√°ll√≥an is √©rtelmezhetŇĎ k√∂zleked√©si fejleszt√©st tartalmaz, √≠gy hat√°s√°t az eg√©sz v√°ros k√∂zleked√©s√©re kifejti.
ElkezdŇĎd√∂tt az intermod√°lis csom√≥pont kialak√≠t√°sa a Fej√©r megyei Bicsk√©n, amely jav√≠tja a helyiek √©letminŇĎs√©g√©t, m√©g vonz√≥bb√° teszi a telep√ľl√©st ‚ąí hangoztatta az Innov√°ci√≥s √©s Technol√≥giai Miniszt√©rium k√∂zleked√©spolitik√°√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°ra kedden a beruh√°z√°s elsŇĎ √ľtem√©rŇĎl tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥n.
Mos√≥czi L√°szl√≥ elmondta, hogy a most megkezdett elsŇĎ √ľtemre nett√≥ 10 milli√°rd forintot ford√≠tanak, √©s a tervek szerint 2023 okt√≥ber√©re be is tudj√°k fejezni a kivitelezŇĎk.
Az √°llamtitk√°r k√∂z√∂lte, hogy elsŇĎ l√©p√©sben rendezik a napi 70 teher- √©s 400 szem√©lyvonat √°ltal √©rintett √°llom√°s √©p√ľlete k√∂r√ľli ter√ľletet, √ļj buszmeg√°ll√≥t, buszfordul√≥t √©s t√°rol√≥helyeket, taxi√°llom√°st √©p√≠tenek, valamint P+R √©s B+R parkol√≥kat alak√≠tanak ki.
A vas√ļt√°llom√°s megk√∂zel√≠t√©s√©nek k√∂nny√≠t√©se √©rdek√©ben √ļj √∂sszek√∂tŇĎ √ļt √©p√ľl fel√ľlj√°r√≥val, meghosszabb√≠tj√°k a gyalogos alulj√°r√≥t, tov√°bb√° a k√∂zrakod√≥ is kiker√ľl a mostani hely√©rŇĎl, √≠gy annak teherforgalma sem terheli a tov√°bbiakban a v√°ros belter√ľlet√©t.
Az √°t√©p√≠t√©s a vas√ļti forgalmat a lehetŇĎ legkisebb m√©rt√©kben √©rinti
Mos√≥czi L√°szl√≥ bejelentette azt is, hogy az idŇĎk√∂zben megkezdŇĎd√∂tt m√°sodik √ľtemben egyebek mellett elk√©sz√ľlnek a vas√ļt√°llom√°s √©p√ľlet√©nek kiviteli tervei is.
Nyiszter Tam√°s, a M√ĀV beruh√°z√°si vez√©rigazgat√≥-helyettese elmondta, hogy az √°t√©p√≠t√©s a vas√ļti forgalmat a legkisebb m√©rt√©kben fogja zavarni.
A beruh√°z√°s fontoss√°g√°t m√©ltatva k√∂z√∂lte: Bicske √©s Bicske-als√≥ utasforgalma magas, √©vente 370 ezer fŇĎ, ami kor√°bban t√∂bb esetben menetrend √°talak√≠t√°sokat ig√©nyelt. Jelezte, hogy a jegyv√°s√°rl√°s meggyors√≠t√°sa √©rdek√©ben 2022 elsŇĎ negyed√©v√©ben Bicske √°llom√°son kettŇĎ, Bicske-als√≥n egy automata jegykiad√≥t telep√≠tenek.
A beruházás egyben átfogó városrehabilitáció is
Nyul Zolt√°n, a NIF Zrt. beruh√°z√°si vez√©rigazgat√≥-helyettese arr√≥l besz√©lt, hogy a beruh√°z√°s egyben komplex v√°rosrehabilit√°ci√≥ is, tucatnyi √∂n√°ll√≥an is √©rtelmezhetŇĎ k√∂zleked√©si fejleszt√©st tartalmaz, √≠gy az eg√©sz v√°rosra hat√°ssal lesz. Hozz√°tette: az elsŇĎ √ľtem mellett megkezdŇĎd√∂tt a felv√©teli √©p√ľlet √©s a k√∂z√ļti alulj√°r√≥ megtervez√©se is.
B√°lint Istv√°nn√© a v√°ros polg√°rmestere eml√©keztetett arra, hogy hossz√ļ √©vek egyeztet√©sei, t√°rgyal√°sai vezettek id√°ig. √ögy v√©lte, az elm√ļlt idŇĎszak legnagyobb beruh√°z√°s√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen Bicske soha nem l√°tott fejlŇĎd√©sen mehet kereszt√ľl.
Forr√°s: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/06/az-uj-intermodalis-csomopont-javitja-a-bicskeiek-kozlekedeset

Most te jössz! Add tovább a valóságot!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó