Véső úti atlétikai centrum és strandfürdő, Szolnok

A baloldal elhanyagolta! A Fidesz felújította, a Modern Városok Programban megítélt bruttó 1,9 milliárd forintból korszerűsödött a strandfürdő, az atlétikai centrum fejlesztésére a magyar állam 1,7 milliárd forintos támogatásából került sor

Véső úti atlétikai centrum és strandfürdő, Szolnok

Szalay Ferenc osztott meg néhány fotót, meseszép lett a strand!
https://www.facebook.com/szalayferenc/posts/4240240102708197

Kapcsolódó cikkek
Ez nem "kiragadott példa", hanem az ország tervszerű és 11 éve tartó folyamatos fejlesztésének egyik eleme. További 2000 fejlesztés egyetlen videóban!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
Korábbi posztok: https://szamokadatok.hu/fejlodes
Az elmúlt években összesen 114 fürdőhelyet újítottak fel a Balaton, a Dunakanyar, a Tisza, a Tisza-tó, valamint a Velencei-tó körül
https://szamokadatok.hu/Post/3509/Az_elmult_evekben_osszesen_114_furdohelyet_ujitottak_fel_a_Balaton_a_Dunakanyar_a_Tisza_a_Tisza-to_valamint_a_Velencei-to_korul
A tiszafüredi után Örvényesen is átadták a felújított SZABADSTRANDOT (Szabad = ingyenes)
https://szamokadatok.hu/Post/3506/A_tiszafuredi_utan_Orvenyesen_is_atadtak_a_felujitott_SZABADSTRANDOT_Szabad_ingyenes
Átadták a szabadstrandot Tiszafüreden!
Tehát nem fizetős, nem Fideszes, nem Mészárosé, nem Tiborczé, nem Ráhelé, nem “a Zorbáné” és nem is Rogáné, hanem ️MINDENKIÉ és INGYENES
https://szamokadatok.hu/Post/3500/Atadtak_a_szabadstrandot_Tiszafureden
Indul a szezonális balatoni álhírgyártás! (+további érdekességek a cikk végén!) Kálmán Olga már gondolkozik, hogy mit hazudjon idén!
https://szamokadatok.hu/Post/3442/Indul_a_szezonalis_balatoni_alhirgyartas_tovabbi_erdekessegek_a_cikk_vegen

Részletek: 2020.10.22
Elkészült a felújított strandfürdő és sportcentrum Szolnokon

Az atlétikai centrum fejlesztése során 7300 négyzetméteres rekortán pályaburkolatot alakítottak ki, a fürdőnél vízforgató berendezésekkel látták el a medencéket.

Ünnepélyes keretek között átadták Szolnokon a megújult Véső úti atlétikai centrumot és strandfürdőt szerdán. A strandfürdő a Modern Városok Programban megítélt bruttó 1,9 milliárd forintból korszerűsödött, az atlétikai centrum fejlesztésére a magyar állam 1,7 milliárd forintos támogatásából került sor.

A strandfürdő 1,3 hektrár alapterületű (az egykori MÁV-strand) korszerűsítése során a medencéket megőrizték az eredeti méretükben, de vízforgató berendezésekkel látták el őket és egy gyógyvizes termálemedencét is felújítottak.

A termálkút több mint 1000 méter mélységről 60 Celsius-fokos vizet produkál, ezzel fűtik a termálvizet.

A vendégek kényelmét új, modern öltözőépület biztosítja több mint 450 négyzetméteren, ezen kívül a gépészet is felújítást kapott. A strandfürdő területén 8 ezer négyzetméternyi zöld terület található, a beruházás során 40 fát ültettek. A fürdőt egyidejűleg nyáron 788 fő, télen pedig 347 fő tudja látogatni.

A sportcentrum honlapján szereplő információk szerint a pénteken nyitó strandon a téli szezonban az 50 méteres fedett úszómedence, illetve a kültéri termálmedence üzemel.

Több sport számára biztosít gyakorlást a megújult sportcentrum
Az atlétikai centrum beruházása során 7300 négyzetméter rekortán pályaburkolat készült el nyolc futópályával, valamint négy távolugró-gödör épült meg. A súlylökő, kalapácsvető, és diszkoszvető részleg is megfelel a nemzetközi előírásoknak.

Az új főépület alapterülete közel 1000 négyzetméter, a fedett lelátó bruttó alapterülete 570 négyzetméter és 512 néző befogadására alkalmas.

A földszinten 300 négyzetméteren többek közt négy öltöző és egy akadálymentes blokk is található. Az emeleten 300 négyzetméteren két edzői irodát alakítottak ki, zuhanyzóval együtt. A projekt részeként tárgyalóterem, illetve a versenyek idején használatos versenybírói célfotó technikai helyiség, szociális blokkok, teakonyha és négy öltöző is létesült.

A futófolyosó alapterülete megmaradt: 102 méter hosszú és 12 méter széles. A nyolcpályás futófolyosó távol- és hármasugróhelyek kialakításával teljesen új rekortán burkolatot kapott.

Egy komplett városzrész született újjá Szolnokon
Az átadón elhangzott, hogy a szolnoki Véső út és térsége egy komplex városrehabilitációs program során újult meg, ennek keretében korszerűsödött az atlétikai centrum és a strandfürdő, valamint a tavaly szeptemberben átadott B. Nagy Pál Sportcsarnok.

A mintegy 12 ezer lakosú városrészt érintő projekt a többi között csatornaberuházást, a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését, a közvilágítási rendszer korszerűsödését, új autóbuszjárat indítását, úthálózat-felújítást, parkolók kialakítását, fák ültetését tartalmazza a Terület- és Településfejlesztési Program forrásából.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/10/elkeszult-a-felujitott-strandfurdo-es-sportcentrum-szolnokon

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó