Nem lesz globális adó!

Megállapodtak a G7-ek pénzügyminiszterei a legalább 15%-os társasági adóminimumról

Nem lesz globális adó!

A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését, miután az Magyarországon adóemeléshez vezetne!
“Senkinek nincsen joga kívülről beavatkozni az adópolitikánkba!”
️Ha a baloldal kerül hatalomra, ők a gazdáiknak engedelmeskedve megemelnék az adót! Ez a fejlesztések leállásához, munkanélküliséghez, a bérek stagnálásához vagy csökkenéséhez vezetne!

Kicsit belegondolva: vajon miért jönnek hozzánk a nagy nyugati cégek, és miért Magyarországon hoznak létre új munkahelyeket? A válasz egyszerű! Magyarországon alacsonyak az adók, olcsó a földgáz, a villamos energia, alacsonyak a béreket terhelő adók, a kormány meg partner a fejlesztésekben, hiszen szinte kivétel nélkül mindig támogatja a beruházásokat.

Ezzel szemben a baloldal engedelmeskedve a gazdáiknak megemelné az adókat, a rezsi árát, a munkabérekre rakódó terheket és nem támogatná az új munkahelyek létesítését. Ez már rövidtávon is a bérek befagyasztásához vezetne, nőne a munkanélküliség, a cégek pedig nem jönnének Magyarországra, hanem elmennének innen. Nekik nem fontos a magyar emberek jóléte, tisztességes munkahely helyett adnának mindenkinek pár ezer forint segélyt, és minden választás előtt belengetnék, hogy azt is elveszik, ezzel zsarolva az embereket.

2022-ben nem pártokról, hanem az életünkről szavazunk! Gondolkozz! Ezt két ábrával szeretnénk segíteni.
1. A Számok
https://szamokadatok.hu/Post/3524/2022-ben_valasztunk
2. Az elvi különbségek
https://szamokadatok.hu/Post/3536/2022-ben_valasztunk

Magyarországon az adók alacsonyak, ezért jönnek hozzánk a befektetők, egy globális adó bevezetése egyértelműen adóemelést jelentene, a munkahelyeink elvesztését. A baloldal természetesen ezt is támogatja, nekik nem a magyar emberek munkahelye, megélhetése számít, hanem a külföldi megrendelőik feltétel nélküli kiszolgálása.

Olyan ez, mint az Európai Unió, vagy a "svájci indexálás", ami első hangzásra jól cseng, de a lényegét tekintve rothadt a belseje.

A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését, miután az Magyarországon adóemeléshez vezetne – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Párizsban, miután találkozott Mathias Cormannal, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megválasztott főtitkárával.

A tárcavezető szerint az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az adóemelések útja zsákutca, az adócsökkentések jelentik a legjobb ösztönzőt a munkahelyek létrehozására, és a gazdaság növekedéshez.

Senkinek nincsen joga kívülről beavatkozni a magyar adópolitikába – mondta Szijjártó, jelezve: Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy az adókulcsok megállapítása nemzeti hatáskörben maradjon.

A miniszter ugyanakkor abban egyetértett, hogy a nagy technológiai cégek adózási kérdésére megoldást kell találni, és az értékteremtés helyszínén mindenképpen történnie kell adófizetésnek.

Ne tegyük azt lehetővé, hogy a nagy technológiai cégek jogtalan versenyelőnyt élvezzenek nemzetközi adószabályozás híján – fogalmazott a miniszter, aki szerint a kérdés megnyugtató rendezésében az OECD-nek nagy szerepe lesz. A szervezet megválasztott új főtitkára június 1-jén lép hivatalba, és megválasztása óta elsőként Szijjártó Pétert fogadta.

Az ausztrál Mathias Cormann a külgazdasági és külügyminiszter szerint pragmatikus, észszerű megközelítést alkalmaz, szándékai szerint nem engedi az ideológiai vitákat betörni a gazdaságpolitikai elképzelések közé.

Számunkra fontos, hogy az OECD továbbra is támogassa a tagországokat a gazdasági fejlődéshez szükséges gazdasági döntések meghozatalában, annak tiszteletben tartásával, hogy a gazdaságpolitikák minden esetben a nemzeti döntési körben vannak – fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint az új főtitkár garanciát jelent erre, ezért is támogatta őt Magyarország a jelöltségekor.

A svájci indexálás nevű átverésről: https://szamokadatok.hu/Post/2915/Nem_minden_jo_ami_svajci
EU-s ügyek: https://szamokadatok.hu/Post/2318/Brusszel_vs_Magyarorszag_NEM_a_zsarolasra

Forrás: https://www.vg.hu/gazdasag/adozas/nem-lesz-globalis-minimumado-magyarorszagon-3773044/
https://hu.euronews.com/2021/06/05/g7-kozel-a-globalis-tarsasagi-adominimum

Címkék: Adó  Külföld 

Kapcsolódó