Nyíregyházán átadták az új uszodát!

Miközben Karácsony önkényesen utcákat nevez át

Nyíregyházán átadták az új uszodát!

👉Csak a Fidesz! Nem kellenek nekünk balliberális megélhetési politikus-bűnözők!

Wintermantel Zsolt írta: "Karácsony Gergely főpolgármester a veszélyhelyzeti felhatalmazásával (vissza)élve a fővárosi képviselő-testület megkérdezése nélkül hozott utcanév változtatásokról döntéseket. Ám a felhatalmazása a törvény szerint csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyekre szól! Nem hinném, hogy a közterületek átnevezése ilyen lenne. Ez újabb bizonyíték, hogy Karácsony Gergelynek nem Budapest törvényes működése és rendszerszintű fejlesztése a célja, hanem csupán a fővárosi pénzek és erőforrások politikai kampányolásra felhasználása a fő szempontja. Karácsony Gergelynek Zugló sem volt fontos, és most már jól látható, hogy a budapesti főpolgármesterség is csak egy eszköz arra, hogy a saját és a mögötte álló baloldali erők útját egyengesse. Végtelenül elkeserítő!"

Hol van a társadalmi egyeztetés, a lakossági fórumok, stb. "Semmit rólunk, nélkülünk!” - emlékszünk még? Ezt nyomták a kampányban, ehhez képest minden döntés egyszemélyes. Ritkán szoktunk ilyet írni, de hányingerünk van Karácsonytól és az egész baloldaltól.

👉Jogellenes Karácsonyék utcanév-változtatása
https://magyarnemzet.hu/belfold/jogellenes-karacsonyek-utcanev-valtoztatasa-9882212/

Dr. Vinnai Győző írta: "Több évtizedes álom vált valóra a nyíregyházi városi uszoda átadásával, amely immár a nagyközönség előtt is megnyílt. Azt kívánom, hogy gyermekek, felnőttek használják egészséggel és nagyon sok jövőbeni olimpikon, sportoló mondhassa el magáról, hogy itt tette meg az első karcsapásokat."

Szerdán ünnepélyes keretek között adták át a megyeszékhely új, belvárosi uszodáját.

Már többször is ünnepelhettük, s most végre a közönség számára is megnyílt a 2019 őszén szinte teljes egészében elkészült, és már eddig is üzemszerűen működő Eissmann Városi Uszoda, amelynek szerdán tartották illusztris vendégek előtt az átadó ünnepségét. Az itt élők évtizedes álma valósult meg. Az eseményre a vízilabda- és úszósport jeles képviselői is megjelentek, hiszen mint tudjuk, a létesítmény az Aqua Sportegyesület vízilabda TAO-os pályázatának köszönhetően épülhetett meg hetven százalékban, a 3 milliárdos beruházás 30 százalékát pedig állami forrás fedezte.

Miközben a megnyitó beszédekre, majd a szalagátvágásra vártunk, az Aqua SE versenyzői és fiatal úszónövendékek zsivajától volt hangos a tér. A csarnok előtt pedig egy Nyíregyháza feliratú trikolór szövetét látták el kézjegyükkel az érkezők, ami azért érdekes, mert ez a zászló ott lesz az idei tokiói olimpián. A Magyar Vízilabda Szövetség ezúttal is jelenlévő elnöke saját kezűleg viszi el oda, hogy a vízilabda és vízipóló meccsek közben mindenki láthassa.

– Ez egy nagyon örömteli pillanat. Akik itt élnek bizonyára egy emberként érzik, mennyire fontos Nyíregyházának ez az uszoda, ami önmagán túlmutató jelentőséggel is bír – kezdte köszöntőjét dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Ez a létesítmény mostantól európai versenyek megtartására is alkalmas, ugyanakkor a versenyzőkön és az utánpótlás-nevelésen kívül a szabadidő-sportnak ugyancsak megfelelő helyszínt ad, hiszen mindig, minden sportinfrastruktúra beruházásainkat úgy terveztük, hogy a nyíregyháziaknak elérhető legyen – hangsúlyozta a városvezető, majd hozzátette:

– Azt reméljük, egy ilyen infrastruktúra sokat segíthet abban, hogy a következő évtizedekben is legyenek Szabó Tündéhez hasonló úszóink. Ők annak idején nem edzhettek ilyen nagyszerű helyen.

– Számomra is elérzékenyítő pillanatokat hozott az uszoda építésének befejezése, hiszen régóta vártunk erre a létesítményre. Amikor megálmodtuk, hogy ide, a belvárosba kerül, már akkor mondogattuk, mekkora lehetőséget kapnak a mai fiatalok – fogalmazta meg szinte válaszul a polgármesteri megszólításra dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, országgyűlési képviselő, majd hozzátette. – Fontos hangsúlyozni, hogy ma Magyarországon a valaha volt legnagyobb sportfejlesztések tanúi lehetünk. Olyan sportos városunk van, ahol minden sportág fejlesztésére igény van – utalt a politikus az épülő atlétika csarnokra, a tervezett tornacsarnokra, a jégpályára és a felújított arénára.

Hajrá Nyíregyháza! Önök jól döntöttek az önkormányzati választáson, a fejlődésre szavaztak!

Forrás: https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/atadtak-az-uj-varosi-uszodat-nyiregyhazan-5113807/
https://www.facebook.com/vinnai.gyozo/posts/4197508073647634

Címkék: Fejlődés  Önkormányzat 

Kapcsolódó