Egy neonácit véd Karácsony!

Ez a Protasevich nevű körözött bűnöző azon túl, hogy megszervezte a Belorusz puccskísérletet, egy ukrán önkéntes neonáci zászlóaljban is szolgált

Egy neonácit véd Karácsony!

Karácsony Gergely azon túl, hogy elhanyagolta a fővárost, városvezetés helyett országos politikával foglalkozik, hazudik, rovarhoteleket, darázs-garázsokat és "méhlegelőket" (azaz elhanyagolt, gazos, szemetes, emberi és állati ürülékkel teli közterületeket) alakít ki, most már neonáci bűnözőket is véd.

Protasevich egy bűnöző, aki lehet, hogy embert is ölt. Egy biztos: az AZOV nevű, nyíltan neonáci önkéntes (tehát nem hivatalos, nem legális) fegyveres zászlóaljban is szolgált, és Ukrajna keleti részén fegyverrel a kezében próbálta rábírni az ott élő embereket, hogy "jól" szavazzanak, azaz támogassák a törvénytelen módon, fegyveres puccsal és erőszakos hatalomátvétellel az ország élére került gyilkos rezsimet. Igen, gyilkos rezsimet! 14 000 embert, ukrán állampolgárt öltek meg azért, mert azok nem támogatták a puccsot, mert azok anyanyelvükön szeretnének beszélni és elutasították az erőszakot.

A 2014-ben alapított "Azov" zászlóalj egy szélsőjobboldali katonai egység, amelyet utólag beépítettek az ukrán nemzetőrségbe. Protasevich a donbass-i polgárháborúban harcolt, részt vett a Mariupoli csatában. Az "Azov" szorosan kapcsolódik a neonáci ideológiához, az ezred logóján Wolfsangel látható, amely a náci német hadsereg számos hadosztályának szimbóluma volt a második világháborúban. Négy évvel a háború megkezdése után, 2018-ban, az amerikai kongresszus blokkolta az Azovnak nyújtott katonai segítséget fehér szupermacista hajlama miatt. Számos bűncselekmény fűződik az Azov nevéhez, nemi erőszakok, kegyetlen gyilkosságok, kínzások, fosztogatás. Mivel ez gyakorlatilag egy magánhadsereg volt, melyet Igor Kolomoysky finanszírozott, itt nem voltak törvények és szabályok… Kolomoysky fizette Zelenszkij kampányát is, Zelenszkij az ő TV csatornáján tett szert népszerűségre. Ezzel a kör végére értünk.

Protasevich 2015-ben szerepelt az "Azov" Fekete Nap című kiadványának címlapján is.

Ezt most nagyon "el**rtad", Geri! Erről még lesz szó, sokszor.

Kapcsolódó:
Mire készül a Jobbik? Csak nem utcai zavargásokra?
Füstgránátot robbantott a Jobbik szakértője az Országgyűlés irodaházában!
https://szamokadatok.hu/Post/3046/Mire_keszul_a_Jobbik_Csak_nem_utcai_zavargasokra
Mire készülnek a balliberálisok 2022-ben?
Utcai zavargásokra?
https://szamokadatok.hu/Post/2083/Mire_keszulnek_a_balliberalisok_2022-ben

Forrás: https://www.rt.com/russia/524867-belarusian-activist-neo-nazi/
https://www.rt.com/russia/525032-protasevich-arrest-neo-nazi-links/
https://www.rt.com/news/471530-azov-regiment-us-lawmakers/
https://www.rt.com/russia/522758-ukraine-nationalists-march-odessa/
https://magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/foldi-pokolla-valt-odessza-4069219/

Címkék: Politika 

Kapcsolódó