OECD: szárnyalni fog a magyar gazdaság!

OECD: szárnyalni fog a magyar gazdaság!

Nemrég összeszedtük, hogy hogyan értékelték a kormány járványkezelését és gazdasági intézkedéseit a külföldi szervezetek, és most itt van az újabb elismerés. A baloldal szerint a Fidesz rosszul kormányoz. A világ ezt másképp látja!
Link: https://szamokadatok.hu/Post/3415/Nem_mi_mondtuk
👉Hatalmas elismerés: Zsinórban harmadik éve Magyarország a világ 10 legjobb befektetési célországa között szerepel, a HIPA pedig a régió legjobb beruházásösztönző ügynöksége!
👉Az IMF szerint a kormány jelesre vizsgázott!
👉A Moody’s szerint stabil a magyar bankrendszer!
👉A S&P befektetésre ajánlott kategóriába sorolta hazánkat
👉Az Európai Bizottság szerint kiválóan kezeltük a válságot!
👉A Fitch is elismeri a magyar válságkezelés hatékonyságát!
👉WHO: A magyar egészségügy kiválóan teljesített! Önök a pandémia hősei!
👉Global Capital: Magyarország a térség legjobb adósságkezelője
👉Ráadás: A többség elégedett Orbán Viktorral!
👉Friss: OECD: szárnyalni fog a magyar gazdaság!

A baloldal szerint Orbán Viktor még sosem kezelt válságot, amúgy meg a válságkezelése megbukott
A valóság ezzel szemben az, hogy Orbán Viktor több mint 30 éves politikai pályafutása alatt számtalan válságot kezelt, és mindig megoldotta a feladatot. A legnagyobb válságot Gyurcsányék okozták, de azt is megoldotta.
https://szamokadatok.hu/Post/3438/A_baloldal_szerint_Orban_Viktor_meg_sosem_kezelt_valsagot_amugy_meg_a_valsagkezelese_megbukott

Az OECD szerint a magyar gazdaság hamarabb és nagyobb erővel indulhat újra

Európa egyik leggyorsabb oltási programjának, a korai nyitásnak és a gazdaság ellenálló képességének is köszönhetően erőteljes növekedés várható az idei és a következő évben - áll a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által hétfőn kiadott, Gazdasági Kilátások című kiadvány Magyarországra vonatkozó részében. A szervezet gazdasági előrejelzése 2021-re 4,6 százalékos, míg 2022-re ennél erőteljesebb, 5 százalékos gazdasági növekedést vár - közölte a Pénzügyminisztérium az MTI-vel hétfőn.

Az átfogó fiskális ösztönző csomag, mely bértámogatásokat, lakhatási támogatásokat és munkahely-megőrző intézkedéseket is tartalmaz, tovább erősítheti a gazdaság helyreállítását - rögzíti a dokumentum. Emellett a beruházások és az exportteljesítmény erőteljes emelkedését és a munkanélküliség további csökkenését prognosztizálja 2021-re a szervezet - írta a PM.
A közleményben ismertetik: az OECD várakozásai szerint 2022-ben a beruházások és a fogyasztás is dinamikusan növekedhet, míg a munkanélküliség a válság előtti szintre csökkenhet vissza. A kiadvány 2021-re 7,5 százalékos, 2022-re pedig 5,9 százalékos költségvetési hiányt feltételez.
Az előrejelzés visegrádi országokat érintő fejezetei alapján a dokumentum szerint az idei év vonatkozásában Magyarország gazdasági talpra állása lehet a legerőteljesebb.
A világgazdaság egészére nézve az OECD 2021-re 5,8 százalékos, míg 2022-re némileg enyhébb 4,4 százalékos GDP növekedést valószínűsít, az OECD tagországok vonatkozásában ennél alacsonyabb, 5,3 százalékos és 3,8 százalékos emelkedést vár a szervezet - áll a közleményben.

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/pm-az-oecd-szerint-magyar-gazdasag-hamarabb-es-nagyobb-erovel-indulhat-ujra

Címkék: Gazdaság 

Kapcsolódó