Ha hatalomra kerül a baloldal, brutális rezsiáremelés jön!

(És sok minden más is! Lista a cikkben!)

Ha hatalomra kerül a baloldal, brutális rezsiáremelés jön!

ūüĎČHa havi 15 k√∂bm√©ter g√°z √©s 50 kilowatt√≥ra √°ram f√∂l√∂tti a fogyaszt√°sod, a baloldal szerint gazdag vagy, ez√©rt t√∂bbet kell fizetned!

Most komolyan, ki fogyaszt 15 k√∂bm√©ter g√°zt √©s 50 kilowatt√≥ra √°ramot? Tal√°n valami nyaral√≥nak ennyi a rezsik√∂lts√©ge, egy olyan h√°z, ahol √©letvitelszerŇĪen legal√°bb egy ember √©l, annak t√∂bb a rezsije! EbbŇĎl k√∂vetkezik, hogy nagyj√°b√≥l mindenki t√∂bbet fizetne a jelenlegin√©l.

Jegyezz√ľk meg: a rezsi √°ra 8 √©ve cs√∂kkent 25 sz√°zal√©kot, √©s az√≥ta nem nŇĎtt. K√∂zben a b√©rek dupl√°j√°ra nŇĎttek!
2010-ben mi fizett√ľk az EU-ban a m√°sodik legdr√°g√°bb g√°zt, ma pedig mi fizetj√ľk a legolcs√≥bbat!
2010-ben mi fizett√ľk az EU-ban a legdr√°g√°bb √°ramot, ma pedig mi fizetj√ľk a legolcs√≥bbat!
Magyarorsz√°gon 2012 √≥ta folyamatosan cs√∂kken azok ar√°nya, akiknek gondot okoz a fŇĪt√©s: szŇĪk t√≠z √©v alatt cs√∂kkent 15-rŇĎl 5 sz√°zal√©k k√∂zel√©be azok ar√°nya, akik nem tudj√°k az otthonukat kellŇĎen melegen tartani.

Ezeket az eredm√©nyeket (is) szeretn√©k lenull√°zni Gyurcs√°ny√©k (Jakabbal, Kar√°csonnyal, Dobrevvel, √©s az √∂sszes cinkosukkal k√∂z√∂sen). Eladni a k√∂zmŇĪc√©geket, fel√©lni az √°rukat, megemelni a rezsi √°r√°t, √©s megkapni √©rte a jutalmat a k√ľlf√∂ldi gazdikt√≥l, ad√≥kat emelni, mesters√©gesen munkan√©lk√ľlis√©get, k√°oszt, bizonytalans√°got gener√°lni. Ezzel nem csak a lakoss√°got sarcoln√°k, de a munk√°ltat√≥kat is, ezzel cs√∂kkenne Magyarorsz√°g befektet√©si vonzereje, a munk√°ltat√≥knak kevesebb p√©nz√ľk lenne p√©ld√°ul b√©remel√©sre!

Gyurcsányék hatalommániájának ára van, mely árat TE fizetnéd!
ūüĎČMegalapoznak az ad√≥emel√©seknek, j√∂n az "√ľres a kassza" duma
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/275720797238394
ūüĎČVisszat√©r a kommunizmus: mindenki egyform√°n keveset fog keresni.
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/275646067245867
ūüĎČBokros-csomaggal k√©sz√ľlnek 2022-re: azonnal emelik a rezsit, elt√∂rlik a rezsics√∂kkent√©st!
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/273483390795468
ūüĎČArr√≥l m√°r kor√°bban h√≠rt adtunk, hogy brut√°lis ad√≥emel√©st k√©sz√≠tenek elŇĎ, amivel p√°rhuzamosan az ad√≥kedvezm√©nyeket is lenull√°zz√°k (hiszen nincs √©rtelme ad√≥t emelni annak, aki ad√≥kedvezm√©nyt kap, teh√°t az ad√≥kedvezm√©nyt is elveszik)
A "tehetŇĎsebbek" fizessenek t√∂bbet.... (most is t√∂bbet fizetnek, mert nem fix √∂sszeggel ad√≥zunk, hanem sz√°zal√©kot fizet√ľnk)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/686019302081248
ūüĎČLenull√°zz√°k a csal√°dt√°mogat√°sokat, erre m√°r most is vannak helyi p√©ld√°k, ahol megtehetik, ott kisemmizik a csal√°dokat, a fiatalokat.
https://szamokadatok.hu/Post/2946/Elvette_a_fiatal_hazasok_lakastamogatasat_Ujpest_momentumos_polgarmestere
ūüĎČMindenkit f√∂ld√∂nfut√≥v√° tesznek, aki nem h√≥dol be nekik. Megf√©leml√≠t√©ssel akarnak hatalomra ker√ľlni. Ne hagyjuk! Nem f√©l√ľnk!
https://szamokadatok.hu/Post/2872/Mester_es_tanitvanya
ūüĎČDe lesz itt ingatlanad√≥, visszat√©rt az √∂r√∂kl√©si sarc, lenull√°zz√°k az eddigi eredm√©nyeket, √©s √ļjra 10 sz√°zal√©k f√∂l√© nŇĎ a munkan√©lk√ľlis√©g, ezzel a munkav√°llal√≥k kiszolg√°ltatott helyzetbe ker√ľlnek, mert a munk√°ltat√≥ azzal fog √©rvelni, hogy "ha valami nem tetszik, lehet menni, van a helyedre 100 m√°sik"
https://szamokadatok.hu/Post/2645/Ha_22-ben_hatalomra_kerul_a_baloldal_mindenki_fizetni_fog
ūüĎČAki esetleg elfelejtette, vagy nem is tudta, hogy mit tettek Gyurcs√°ny√©k regn√°l√°suk idej√©n, olvassa el ezt a list√°t, √©s gondolja v√©gig, hogy melyik pont f√°jna neki szem√©lyesen.
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez
ūüĎČEz a v√©lem√©nye Dobrevnek a k√©tkezi munk√°sokr√≥l: szerinte betegek vagyunk! (vide√≥)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/878025836274864
ūüĎČEzek a Gyurcs√°ny-Dobrev kl√°n korm√°nyzati eredm√©nyei (vide√≥)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/3094862123916319
ūüĎČEz meg a Gyurcs√°ny-Dobrev kl√°n demokr√°ci√°ja, pont mint Biden√©.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/572101746808791
ūüĎČDe lesz m√©g t√∂bb ad√≥
https://szamokadatok.hu/Post/3478/Szeretnel_tobb_adot
ūüĎČElt√∂rlik a csal√°di ad√≥kedvezm√©nyt
https://szamokadatok.hu/Post/3427/Ha_a_baloldal_hatalomra_kerul_a_csaladi_adokedvezmenyt_el_fogjak_torolni
ūüĎČLesz "eg√©sz√©g√ľgyi reform"
https://szamokadatok.hu/Post/3418/Mindket_oldalnak_mast_jelent_az_egeszegugyi_reform
ūüĎČFizetŇĎs lesz az eg√©szs√©g√ľgy, ha hatalomra ker√ľlnek Gyurcs√°ny√©k!
https://szamokadatok.hu/Post/3328/Fizetos_lesz_az_egeszsegugy_ha_hatalomra_kerulnek_Gyurcsanyek
ūüĎČLe fogj√°k bontani a ker√≠t√©st
https://szamokadatok.hu/Post/3000/Alproblema
ūüĎČ√Čs ha esetleg √∂r√∂k√∂lni mertsz valamit, ami√©rt a sz√ľleid megdolgoztak, amit ad√≥zott j√∂vedelm√ľkbŇĎl vettek, akkor lesz √∂r√∂kl√©si sarc is!
https://szamokadatok.hu/Post/3414/Oroklesi_es_ajandekozasi_sarc_-_a_Fidesz_eltorolte
ūüĎČ2022-ben v√°lasztunk! 1. r√©sz!
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal. Orbán ki tudja majd fizetni a rezsit, a hitelt, a többi költséget, de te nem biztos!
https://szamokadatok.hu/Post/3416/2022-ben_valasztunk
ūüĎČ2022-ben v√°lasztunk! 2. r√©sz!
https://szamokadatok.hu/Post/3419/2022-ben_valasztunk_2_resz

A Demokratikus Koal√≠ci√≥ minisztereln√∂k-jel√∂lt jel√∂ltje k√∂zmŇĪminimumot √©s fogyaszt√°shoz k√∂t√∂tt, progressz√≠van emelkedŇĎ energia√°rakat vezetne be a h√°ztart√°sok k√∂r√©ben. A magyar lakoss√°g fogyaszt√°si szerkezete miatt a program nem cs√∂kkenten√© √©rdemben az √©letsz√≠nvonalbeli k√ľl√∂nbs√©geket, azonban jelentŇĎsen n√∂veln√© a csal√°dok rezsiterheit ‚Äď √°ll a Sz√°zadv√©g Gazdas√°gkutat√≥ elemz√©s√©ben.

Dobrev Kl√°ra, a Demokratikus Koal√≠ci√≥ (DK) k√∂zelm√ļltban bejelentett minisztereln√∂k-jel√∂lt jel√∂ltje ism√©t z√°szlaj√°ra tŇĪzte p√°rtja 2018-as k√∂zmŇĪminimum nevŇĪ rezsiprogramj√°t. A kor√°bban Gyurcs√°ny Ferenc √°ltal ismertetett javaslat a jelenleg hat√°lyos, egys√©ges tarif√°k helyett h√°rom k√ľl√∂nb√∂zŇĎ s√°vba soroln√° a h√°ztart√°sokat. Ahogyan arra a k√∂zmŇĪminimum megnevez√©s utal, adott fogyaszt√°si szint alatt nem kellene fizetni az energi√°√©rt. Bizonyos fogyaszt√°si szint f√∂l√∂tt azonban jelentŇĎsen nŇĎn√©nek a tarif√°k. A k√∂ztes kateg√≥ri√°r√≥l egyelŇĎre nincsenek egy√©rtelmŇĪ inform√°ci√≥k. Miut√°n a napokban Kar√°csony Gergely is bejelentette indul√°si sz√°nd√©k√°t, Gyurcs√°ny egy√©rtelmŇĪv√© tette, hogy programjuk ‚Äď √≠gy a k√∂zmŇĪminimum is ‚Äď egyben Kar√°csony programj√°nak is tekinthetŇĎ.

A k√∂zmŇĪminimum k√©t ismert baloldali politikai term√©k ‚Äď az alapj√∂vedelem √©s a luxusad√≥ ‚Äď szellemis√©g√©t kapcsoln√° √∂ssze √©s √ľltetn√© √°t az energetik√°ba, cs√∂kkentve ezzel a t√°rsadalmi k√ľl√∂nbs√©geket.

Az √∂tlet m√∂g√∂tti szakmai elk√©pzel√©s azonban hib√°s megk√∂zel√≠t√©sre √©p√ľl, mert a hazai h√°ztart√°sok energiafogyaszt√°s√°nak m√©rt√©ke √©s szerkezete nem feleltethetŇĎ meg egy√©rtelmŇĪen azok √©letsz√≠nvonal√°val.

Egyr√©szt, a legszeg√©nyebb h√°ztart√°sok nagy r√©sze nem g√°zzal vagy √°rammal fŇĪt, hanem egy√©b ‚Äď hat√≥s√°gilag nem szab√°lyozott √°r√ļ ‚Äď t√ľzelŇĎanyagokkal (p√©ld√°ul f√°val vagy sz√©nnel), √≠gy a transzfer nem a r√°szorul√≥knak kedvezne. M√°sr√©szt, az √°remel√©s elsŇĎsorban nem a nagy √©rt√©kŇĪ, kiemelkedŇĎ energiahat√©konys√°g√ļ ingatlannal √©s eszk√∂z√∂kkel rendelkezŇĎ tehetŇĎsebb fogyaszt√≥kat √©rinten√©, hanem az alacsonyabb energiahat√©konys√°g√ļ infrastrukt√ļr√°val rendelkezŇĎ, k√∂z√©p- √©s als√≥bb oszt√°lybeli nagycsal√°dosokat. V√©g√ľl, a javaslat az elektrifik√°ci√≥ f√©kez√©s√©vel a kl√≠mav√©delmi t√∂rekv√©seket is h√°tr√°nyosan √©rinten√©; p√©ld√°ul jelentŇĎsen n√∂veln√© az elektromos aut√≥k t√∂lt√©s√©nek k√∂lts√©g√©t.

A program megval√≥sul√°sa teh√°t nem cs√∂kkenten√© az √©letsz√≠nvonalbeli k√ľl√∂nbs√©geket, sŇĎt ‚Äď Gyurcs√°ny Ferenc 2010 elŇĎtti rezsipolitik√°j√°hoz hasonl√≥an ‚Äď a t√°rsadalom sz√©les k√∂re sz√°m√°ra jelentŇĎsen emeln√© a k√∂zmŇĪd√≠jakat.

A k√∂zmŇĪminimumnak alig lenn√©nek kedvezm√©nyezettjei
A k√∂zmŇĪminimummal szemben megfogalmazhat√≥ elsŇĎ sz√°m√ļ kritika, hogy nem azokon a h√°ztart√°sokon seg√≠tene, amelyek r√°szorulnak. A K√∂zponti Statisztikai Hivatal (KSH) H√°ztart√°si k√∂lts√©gvet√©si √©s √©letk√∂r√ľlm√©ny adatfelv√©tele (HK√ČF) a j√∂vedelem m√©rt√©ke alapj√°n t√≠z csoportra osztja a magyar h√°ztart√°sokat √©s csoportonk√©nt k√∂zli a fŇĪt√©shez haszn√°lt technol√≥gi√°t. Az al√°bbi √°br√°n l√°that√≥, hogy a legalacsonyabb tizedekben a hat√≥s√°gilag szab√°lyozott villamosenergia- √©s g√°zfelhaszn√°l√°s ar√°nya nem √©ri el a popul√°ci√≥ egyharmad√°t. R√°ad√°sul az egyedi adatok alapj√°n az als√≥ tizedeken bel√ľl az ar√°ny tov√°bb cs√∂kken: min√©l kiszolg√°ltatottabb egy csal√°d, ann√°l kev√©sb√© haszn√°l g√°zt vagy √°ramot. Ezek a h√°ztart√°sok jellemzŇĎen egy√©b szil√°rd t√ľzelŇĎanyagokkal (f√°val, sz√©nnel) fŇĪtenek, amelyek nem hat√≥s√°gi √°ras term√©kek, √≠gy ‚Äď b√°r a kor√°bbi, 2018-as javaslatban m√©g tŇĪzifa is szerepelt ‚Äď Gyurcs√°ny√©k rezsiprogramja m√°r nem terjed ki r√°juk.

A k√∂zmŇĪminimumra vonatkoz√≥ fogyaszt√°si szint egyelŇĎre nem ismert, azonban annak meghat√°roz√°si logik√°ja v√©lhetŇĎen k√∂veti majd Gyurcs√°ny Ferenc eredeti, 2018-as koncepci√≥j√°t, ami havi 15 k√∂bm√©ter g√°z √©s √∂tven kilowatt√≥ra √°ram alatti fogyaszt√°s eset√©n engedte volna el az adott h√°ztart√°s fizet√©si k√∂telezetts√©geit. A bejelent√©s idŇĎpontj√°ban el√©rhetŇĎ legfrissebb (2016-os) HK√ČF adatok alapj√°n a k√∂zmŇĪminimum al√° esŇĎ h√°ztart√°sok ar√°nya: a g√°z eset√©ben h√©t, az √°ram√©ban pedig n√©gy sz√°zal√©k volt. A programb√≥l teh√°t ‚Äď ha az a bejelent√©snek megfelelŇĎen a kor√°bbi logik√°t k√∂vetn√© ‚Äď a magyar h√°ztart√°soknak mind√∂ssze egy rendk√≠v√ľl kis r√©sze profit√°lna, amelyben r√°ad√°sul a legink√°bb r√°szorul√≥k ar√°nya eleny√©szŇĎ.

A fŇĎ teherviselŇĎk a nagycsal√°dosok lenn√©nek
A k√∂zmŇĪminimum bevezet√©s√©n t√ļl, a program egy adott fogyaszt√°si szint f√∂l√∂tt jelentŇĎsen emeln√© a rezsid√≠jakat. Az int√©zked√©s fŇĎ √©rve, hogy m√©ltatlanul jut alacsony √°ron energi√°hoz az, aki ‚Äěgazdag‚ÄĚ, vagy aki a ‚Äěmedenc√©j√©t fŇĪti belŇĎle‚ÄĚ. Az aktu√°lis fogyaszt√°si hat√°rok ebben a kateg√≥ri√°ban sem ismertek, azonban itt is j√≥ kiindul√≥pontot jelenthet Gyurcs√°ny Ferenc 2018-as javaslata.

Ez alapj√°n azoknak a h√°ztart√°soknak emelkedn√©nek a terhei, amelyek havi fogyaszt√°sa meghaladja a nyolcvan k√∂bm√©ter g√°zt, illetve a k√©tsz√°z kilowatt√≥ra √°ramot. A KSH alapj√°n a magyar g√°zfogyaszt√≥ h√°ztart√°sok 58 sz√°zal√©ka, valamint az √°ramfogyaszt√≥k 47 sz√°zal√©ka ebbe a kateg√≥ri√°ba esett a s√°vok kihirdet√©sekor. Gyurcs√°ny√©k programja teh√°t nagys√°grendileg minden m√°sodik magyar h√°ztart√°s rezsik√∂lts√©geit jelentŇĎs m√©rt√©kben n√∂veln√©.

R√°ad√°sul a javaslat politikai √ľzenete is konfliktusban √°ll a t√©nyekkel, mert az energiafogyaszt√°s m√©rt√©k√©t elsŇĎsorban nem a gazdags√°g, hanem a h√°ztart√°sban lak√≥k sz√°ma √©s az infrastrukt√ļra √°llapota hat√°rozza meg. A m√°sodik √°bra k√ľl√∂nb√∂zŇĎ egy√ľtt√©l√©si helyzetekre bontva mutatja meg, hogy mekkora az √°tlagos havi rezsid√≠ja egy-egy magyar h√°ztart√°snak.

Az √°tlagok alapj√°n mind√∂ssze annak a k√©t csoportnak nem n√∂vekedn√©nek a rezsid√≠jai, amelyekben egy egyed√ľl√°ll√≥ felnŇĎtt √©l gyerekkel vagy gyerek n√©lk√ľl. A marad√©k n√©gy csoport ‚Äď p√©ld√°ul a k√©tsz√ľlŇĎs, gyermekes csal√°dok vagy azok a h√°ztart√°sok, ahol idŇĎs rokont √°polnak ‚Äď √°tlagai Gyurcs√°ny ‚Äěgazdag‚ÄĚ kateg√≥ri√°j√°ba esn√©nek, √≠gy jelentŇĎs rezsid√≠j-emelked√©ssel sz√°molhatn√°nak.

A beavatkozás klímavédelmi hatásai
A kor√°bbi rezsiprogramot Dobrev Kl√°ra ez√ļttal a beavatkoz√°s v√©lt kl√≠mav√©delmi hat√°saival keretezte √ļjra. Az √©rvel√©s l√©nyege, hogy a tarif√°k emelked√©se √∂szt√∂n√∂zn√© az embereket √ļj energiahat√©konys√°g-n√∂velŇĎ beruh√°z√°sok megval√≥s√≠t√°s√°ra, ami cs√∂kkenten√© a j√∂vŇĎbeli fogyaszt√°sukat √©s √≠gy a k√∂rnyezet terhel√©s√©t.

Az √ļj keret egyr√©szt teljesen vil√°goss√° teszi, hogy a program elsŇĎdleges c√©lja nem a t√°rsadalmi k√ľl√∂nbs√©gek cs√∂kkent√©se, hanem egy szoci√°lpolitikai k√∂nt√∂sbe b√ļjtatott √°remel√©s (ami j√≥l magyar√°zza a kor√°bban ismertetett koncepcion√°lis t√©ved√©seket is). M√°sr√©szt, a szempont tov√°bbi szakpolitikai probl√©m√°kat vet fel. A villamosenergia-√°rak n√∂vel√©se akad√°lyozn√° a ‚Äď kl√≠mav√©delmi szempontb√≥l k√≠v√°natos ‚Äď k√∂zleked√©s-elektrifik√°ci√≥t, hiszen az emberek nem v√°s√°roln√°nak (a hagyom√°nyosn√°l dr√°g√°bb) elektromos aut√≥t, ha annak t√∂lt√©se megk√∂zel√≠ten√©, vagy ak√°r meg is haladn√° a benzin √°r√°t.

Emellett az √ļj tarifastrukt√ļra visszaford√≠tan√° a h√°ztart√°sok szil√°rd t√ľzelŇĎanyagr√≥l g√°zra √©s √°ramra t√∂rt√©nŇĎ √°tt√©r√©s√©nek tendenci√°j√°t, ami jelentŇĎsen n√∂veln√© a helyi sz√°ll√≥por-kibocs√°t√°st √©s √≠gy a felsŇĎ l√©g√ļti, valamint sz√≠v- √©s √©rrendszeri megbeteged√©sek gyakoris√°g√°t.

Arra pedig, hogy az energiahatékonysági beruházások serkentésére valóban az árnövekedés jelenti-e a hatékony megoldást, jó példát kínál Gyurcsány Ferenc korábbi rezsipolitikája, amelynek hatására 2010-re a magyar lakossági tarifák meghaladták a legtöbb európai ország árait. A magas rezsidíjak következménye azonban nem a beruházások megugrása és a fogyasztás csökkenése volt, hanem az energiaszegény háztartások arányának drasztikus emelkedése.

A korm√°nyzat rezsics√∂kkent√©si programj√°nak hat√°s√°ra napjainkra az Eur√≥pai Uni√≥ban Magyarorsz√°gon a legolcs√≥bbak a lakoss√°gi villamosenergia- √©s g√°z√°rak. ElsŇĎsorban ennek k√∂sz√∂nhetŇĎ, hogy 2013 √≥ta a tag√°llamok k√∂z√∂tt haz√°nkban cs√∂kkent legnagyobb m√©rt√©kben azoknak a h√°ztart√°soknak az ar√°nya, amelyek nem k√©pesek kellŇĎ m√©rt√©kben felfŇĪteni otthonukat, vagy amelyeknek anyagi neh√©zs√©gek miatt gondot okoz a rezsid√≠jak befizet√©se. K√©rd√©s ez√©rt, hogy vajon t√©nyleg a koronav√≠rus-j√°rv√°nyt k√∂vetŇĎ, egzisztenci√°lisan √©s t√°rsadalmilag egyar√°nt t√∂r√©keny idŇĎszak volna-e a legmegfelelŇĎbb a kedvezŇĎ tendencia visszaford√≠t√°s√°ra √©s a csal√°dok anyagi terheinek ism√©telt n√∂vel√©s√©re.

Kapcsolódó cikkek
Rezsicsökkentés - íme a valódi számok
K√©t lelkes rajong√≥nk seg√≠ts√©g√©vel bemutatjuk a megtakar√≠t√°s m√©rt√©k√©t. (OLVASSA V√ČGIG!)
https://szamokadatok.hu/Post/3373/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok
Magyarorsz√°g nyerte a rezsipert
https://szamokadatok.hu/Post/1524/Magyarorszag_nyerte_a_rezsipert
Az olcs√≥bb rezsi mellett a nett√≥ fizet√©s√ľnk is t√∂bb a kedvezŇĎ ad√≥z√°s miatt.
https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
A DK k√∂zben a rezsi√°rak emel√©s√©√©rt lobbizik Br√ľsszelben
https://szamokadatok.hu/Post/2546/A_hazaarulo_DK_a_rezsiarak_emeleset_koveteli_Brusszelben
Európai szinten Magyarországon alacsonyak a lakhatás költségei
https://szamokadatok.hu/Post/2516/Europai_szinten_Magyarorszagon_alacsonyak_a_lakhatas_koltsegei
2010-ben mi fizett√ľk az EU-ban a m√°sodik legdr√°g√°bb g√°zt, ma pedig mi fizetj√ľk a legolcs√≥bbat
2010-ben mi fizett√ľk az EU-ban a legdr√°g√°bb √°ramot, ma pedig mi fizetj√ľk a m√°sodik legolcs√≥bbat
https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat
"Világpiaciárazók' figyelmébe, tények következnek
https://szamokadatok.hu/Post/2180/Vilagpiaciarazok_figyelmebe_tenyek_kovetkeznek
1 √©ve √≠rt√°k: 1 700 milli√°rd forint maradt a magyar csal√°dokn√°l a rezsics√∂kkent√©s int√©zm√©ny√©vel. M√°ra ez a sz√°m 2 000 milli√°rd k√∂r√ľl √°llhat.
https://szamokadatok.hu/Post/167/Rezsicsokkentes_a_Propaganda
Magyarorsz√°g mert nagy lenni! (+lista)
JelentŇĎsen nŇĎtt a magyar tulajdon ar√°nya az energiaszektorban, a bankszektorban √©s a m√©diaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/3471/Magyarorszag_mert_nagy_lenni_lista
Ebben a cikkben r√©szletezz√ľk, hogy mikor melyik energiaipari v√°llalat ker√ľlt magyar √°llami, illetve magyar tulajdonba.
https://szamokadatok.hu/Post/2578/Magyar_kezbe_kerul_a_Tiszantuli_Aramszholgaltato_is
Van mire b√ľszk√©nek lenn√ľnk!
√Ėsszeszedt√ľk Magyarorsz√°g Korm√°nya eddigi tal√°n legnagyobb, legeredm√©nyesebb √©s legl√°tv√°nyosabb int√©zked√©seit!
https://szamokadatok.hu/Post/3465/Van_mire_buszkenek_lennunk
Rablóprivatizáció https://szamokadatok.hu/Post/948/Rabloprivatizacio
A Nemzeti k√∂zmŇĪvek ut√°n L√©trej√∂n a Nemzeti V√≠zmŇĪvek is
https://szamokadatok.hu/Post/2288/A_Nemzeti_kozmuvek_utan_Letrejon_a_Nemzeti_Vizmuvek_is
Visszaszerzi a korm√°ny az elherd√°lt √°llami vagyont!
https://szamokadatok.hu/Post/3379/Visszaszerzi_a_kormany_az_elherdalt_allami_vagyont
Országépítés (videó) https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/287195332858965
Meg√ļjul √©s k√∂rnyezetbar√°t lesz a M√°trai ErŇĎmŇĪ
De ami a legfontosabb: senki sem lesz kir√ļgva!
https://szamokadatok.hu/Post/2860/Megujul_es_kornyezetbarat_lesz_a_Matrai_Eromu
T√≠zszerezŇĎd√∂tt a naperŇĎmŇĪvek be√©p√≠tett kapacit√°sa!
(+ átfogó klímastratégiai cikk a leírás végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3339/Tizszerezodott_a_naperomuvek_beepitett_kapacitasa
Hossz√ļ √©vek ut√°n magyar k√©zbe ker√ľlt a Budapesti ErŇĎmŇĪ Zrt
https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt
2012 √≥ta cs√∂kken azok ar√°nya, akik nem tudj√°k kellŇĎen fŇĪteni otthonukat. L√°ssuk a sz√°mokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2670/Az_otthon_melege_sereghajtok_voltunk_az_EU_atlaganal_sokkal_jobban_teljesitunk_jelenleg
2√ó400 kilovoltos t√°vvezet√©k √©p√ľl Szlov√©nia √©s Magyarorsz√°g k√∂z√∂tt!
https://szamokadatok.hu/Post/2091/2400_kilovoltos_tavvezetek_epul_Szlovenia_es_Magyarorszag_kozott
Megv√°s√°rolja a cseh f√∂ldg√°zkereskedŇĎ c√©get az MVM-csoport!
Nem mi adunk el, hanem mi vessz√ľk meg a m√°s√©t!
https://szamokadatok.hu/Post/1466/Megvasarolja_a_cseh_foldgazkereskedo_ceget_az_MVM-csoport
Az otthonunk a tulajdonunk! Magyarországon 91 százalék a magánlakások aránya! https://szamokadatok.hu/Post/2497/Balliberalis_mantra_30_eve_azt_hazudjak_hogy_nyugaton_kolbaszbol_van_a_kerites
2022-ben v√°lasztunk! √ćme a sz√°mok. 1. r√©sz
https://szamokadatok.hu/Post/3416/2022-ben_valasztunk

2022-ben v√°lasztunk! √ćme a sz√°mok. 2. r√©sz
https://szamokadatok.hu/Post/3419/2022-ben_valasztunk_2_resz

√öjra magyar tulajdonba ker√ľl a TIG√ĀZ √©s a TIT√ĀSZ
https://szamokadatok.hu/Post/3097/A_TITASZ_utan_a_TIGAZ_is_az_OPUS_Global_Zrt_tulajdonaba_kerul

JelentŇĎsen t√∂bb p√©nz marad az emberek zseb√©ben a rezsics√∂kkent√©s, az ad√≥cs√∂kkent√©s √©s a 2010 √≥ta folyamatosan emelkedŇĎ b√©rek miatt
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
Magyarországon a legolcsóbb az áram és a földgáz az egész EU-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2905/Lett_lakossagi_gazaremeles_-_kerdezte_Gyurcsany_2010_elott_egy_sajtotajekoztaton
Beruh√°z√°si rekord Magyarorsz√°gon!
https://szamokadatok.hu/Post/3139/Beruhazasi_rekord_Magyarorszagon

Vélemények helyett beszéljenek a számok.
https://szamokadatok.hu/Post/3453/Velemenyek_helyett_beszeljenek_a_szamok

A TIT√ĀSZ √©s a TIG√ĀZ is az OPUS Global Zrt tulajdon√°ba ker√ľltek!
Liber√°lis k√∂nnyek hullanak, hogy fognak √≠gy "g√°zszerelŇĎzni"?
https://szamokadatok.hu/Post/3212/A_TITASZ_es_a_TIGAZ_is_az_OPUS_Global_Zrt_tulajdonaba_kerultek
‚ÄúLett lakoss√°gi g√°z√°remel√©s?‚ÄĚ - k√©rdezte Gyurcs√°ny 2010 elŇĎtt egy sajt√≥t√°j√©koztat√≥n
https://szamokadatok.hu/Post/2905/Lett_lakossagi_gazaremeles_-_kerdezte_Gyurcsany_2010_elott_egy_sajtotajekoztaton
2017 óta egykulcsosra csökkent, és ezzel Magyarországé lett az EU legalacsonyabb társasági adója
https://szamokadatok.hu/Post/2822/2017_ota_egykulcsosra_csokkent_es_ezzel_Magyarorszage_lett_az_EU_legalacsonyabb_tarsasagi_adoja
Paks II. - szuverenit√°sunk nem lehet alku t√°rgya
Megkapta az energiahivatal l√©tes√≠t√©si enged√©ly√©t a Paks II. erŇĎmŇĪ
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya
Zöld demagógia kontra számok
Az atomerŇĎmŇĪ negyvenszer kev√©sb√© terheli a k√∂rnyezetet, mint a g√°zerŇĎmŇĪvek, de a sz√©l- √©s naperŇĎmŇĪvekkel szemben is n√©gyszeres elŇĎnye van
https://szamokadatok.hu/Post/1758/Zold_demagogia_kontra_szamok
Sajt√≥szemle 2010 elŇĎtt √©s ut√°n
https://szamokadatok.hu/Post/152/Sajtoszemle_2010_elott_es_utan

Rekord szinten az aranytartalékunk!
A 2010-es szint harmincszoros√°ra, 94,5 tonn√°ra nŇĎtt Magyarorsz√°g aranytartal√©ka!
https://szamokadatok.hu/Post/3240/Rekord_szinten_az_aranytartalekunk
31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom!
A korm√°ny nem besz√©l errŇĎl, hanem cselekszik!
https://szamokadatok.hu/Post/3322/Ma_31_eves_a_magyarorszagi_Fold_napja_mozgalom

Forr√°s: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/tevedesekre-epul-gyurcsanyek-rezsiprogramja-9843995/

Címkék: Baloldali rombolás  Megélhetés 

Kapcsolódó