Szeretnél több adót?

Emlékszel a szuperbruttóra? A 40,6 százalékos szja-ra?

Szeretnél több adót?

A baloldal az ingyenélőknek osztana alamizsnát, a dolgozók adóját ezért megemelnék. Ingyenpénz nincs, azért valakinek dolgoznia és adóznia kell. Te, aki most dolgozol, adót fizetsz és tisztességesen neveled a gyerekeidet ebből csak azt fogod tapasztalni, hogy kevesebb lesz a nettód. Sokkal!
A Fidesz célja az, hogy mindenkinek legyen munkája, és így tovább csökkenthessük az adókat. Minél többen dolgozunk, annál több az állam adóbevétele, annál kevesebb embernek kell segélyt osztani, annál több lehetőségünk marad tovább csökkenteni az adókat. Azért tovább, mert 2010 óta eddig 8,5 százalékkal csökkent a munkabéreket terhelő közteher. https://bit.ly/3fC1EVe

Talán ez a videó mutatja be legjobban az "alapjövedelem" kamu duma célcsoportját. https://www.facebook.com/FideszHU/videos/671406043759233

👉SCHANDA TAMÁS: A FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM IGAZSÁGTALAN ÉS KÁOSZT HOZNA
👉Videó: https://www.facebook.com/311409382758525/videos/544842246673572

A feltétel nélküli alapjövedelem igazságtalan és káoszt hozna. A kormány célja, hogy aki dolgozni akar, az találjon magának munkát – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kedden a Facebook-oldalán megosztott videóban.

„El tudják önök képzelni, hogy mi lenne, ha minden magyar állampolgár havonta feltétel nélkül, mindentől függetlenül rendszeresen pénzt kapna?” – tette fel a kérdést Schanda Tamás a videóban, hozzáfűzve, ráadásul úgy, hogy az alapjövedelem nem lenne semmilyen más követelményhez kötve, például a rászorultsághoz.

„Önök szerint mi történne, ha mindenki úgy döntene, inkább elvan az igyenpénzből, nem dolgozik és nem akar munkát keresni?” – folytatta Schanda Támás, aki szerint erre a válasz a káosz.

Jelezte, hogy a feltétel nélküli alapjövedelmet sokan az eddigi szociális juttatásaik helyett kapnák, így sok célzott szociális program szűnne meg, ami hátrányos. „Ha bevezetnénk, az állami kiadások jelentősen megemelkednének, ami adóemelésekhez és az ország eladósításához vezetne. Szerintünk a szegénységből való kiemelkedést a munka segíti” – hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette, a kormány célja, hogy aki akar és tud dolgozni, az találjon magának munkalehetőséget. Schanda Tamás szerint az „ingyenpénz” bevezetése kedvezőtlenül hatna az ország versenyképességére, és beláthatatlan társadalmi hatásai lennének.

Kapcsolódó:
Az alapjövedelem értelmetlenségéről
https://szamokadatok.hu/Post/2468/Az_alapjovedelem_ertelmetlensegerol
A magyar kormány nem a szociális segélyezést, hanem a munkahelyek megtartását tartja megoldásnak a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben, ezért támogatja a munkáltatók beruházásait
https://szamokadatok.hu/Post/2327/A_munkahelyek_megorzese_erdekeben_tamogatjak_a_beruhazasokat
Ingyenpénz helyett tisztességes munkát és növekvő béreket!
https://szamokadatok.hu/Post/2137/Ingyenpenz_helyett_tisztesseges_munkat_es_novekvo_bereket
Ismét ingyenpénzt osztogatna a baloldal két, talán legdilettánsabb politikusa
https://szamokadatok.hu/Post/1901/Ismet_ingyenpenzt_osztogatna_a_baloldal_ket_talan_legdilettansabb_politikusa

Forrás: https://demokrata.hu/magyarorszag/schanda-tamas-a-feltetel-nelkuli-alapjovedelem-igazsagtalan-es-kaoszt-hozna-386154/

Címkék: Adó  Baloldali rombolás 

Kapcsolódó