Indul a szezonális balatoni álhírgyártás! (+további érdekességek a cikk végén!)

Kálmán Olga már gondolkozik, hogy mit hazudjon idén!

Indul a szezonális balatoni álhírgyártás! (+további érdekességek a cikk végén!)

Megelőzzük az álhíreket!
53 szabadstrand és
57 fizetős strand van a Balatonon.
A szabadstrandok hozza 25 km.
A fizetősöké pedig 15 km.

👉Nem a Fidesz adta el a balatoni ingatlanokat, hanem Gyurcsányék a haveri cégnek! Nem 5000 Ft egy lángos, és mint ahogyan a világon mindenhol, a Balatonon is van olcsó, átlagos, és drága szolgáltatás. Mindenki megtalálja a pénztárcájához illőt.

És akkor elevenítsük fel a 2020-as év egyik legjobb, a baloldal balatoni álhíreit leleplező cikkét.

"Véget ért a nyár, ezzel úgy tűnik, hogy egy időre leülepszik az ellenzéki Balaton-mizéria, amely szinte végigkísérte az utolsó pár hónapot. A Demokratikus Koalíció, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd és természetesen a népszavazást is célul kitűző MSZP teljes gőzzel kapcsolat az újabb demagógiacsontra. Nap, mint nap tele voltak a közösségi oldalaik a témával, amit nagyon egyszerűen össze lehet foglalni az ő olvasatukban: a Balatont magántengerré silányította Orbán Viktor, ők pedig az egyszerű magyar emberekért harcolva kiállnak a magyar tengerért. Sajnos az ezer fokon égő propagandát folyamatosan a magyar emberek arcába tolták és tolják, azt pedig mindannyian tudjuk, hogy az ezerszer sulykolt demagóg üzenetek bombázása a baloldal egyik nagy fegyvere. Az igazságtartalom természetesen tökéletesen hidegen hagyja őket, inkább azt igyekeznek elérni, hogy az emberek irigységét piszkálják fel: az arcukba tolják, hogy amíg ők egyszerűen élnek, megdolgoznak a mindennapi kenyerükért, addig a NER gazdag semmittevői felvásárolják a fél Balatont, luxusban élnek és ellehetetlenítik a magyarokat, hiszen a tóra nekik van szükségük, hogy királyi módon kapcsolódhassanak ki. A PestiSrácok.hu videója a számokat és a tényeket hívta segítségül, hogy a valóságot megmutathassa, sőt, azt is a nézők elé tárjuk, hogy kik voltak azok, akik a 2000-es években valóban felvásárolták potom pénzért a Balatont, nyerészkedtek és közben hagyták lepusztulni a tó környékét. Nem meglepő, hogy azok a szocialisták, akik most óbégatnak, tizenöt évvel ezelőtt pontosan azt csinálták, ami miatt hazug módon vészharangot kongatnak. Medgyessy Péter 300 millió forintos villája, szétlopott és lepusztult kempingek, szállások – ez mind a szocialista éra undorító hagyatéka volt. A hazug demagógia pedig a tó mostani építését-szépítését magáncélra történő, lopott pénzből történő luxusnak állítják be. Nézzék meg videónkat és szembesüljenek az ellenzék arcpirító hazugságaival!
Az kiabál legjobban, akinek ég a háza, tartja a közmondás, ez pedig a szocialistákra és elvbarátaikra tökéletesen igaz a Balaton tekintetében is. Pont az a Gyurcsány Ferenc és szektája ordít a leghangosabban a Balaton megvédését illetően, akik 2003 és 2005 között szétlopták és lepusztították a Balatont. A tó körüli állami és önkormányzati érdekeltségeket ugyanis a 2000-es évek elején vásárolták fel zavaros tulajdonosi hátterű, részben külföldi érdekeltségű cégek, cégcsoportok, amelyek aztán a beígért fejlesztésekből szinte semmit sem valósítottak meg és csak az adósság maradt utánuk.

Érdemes felidézni azt is, hogy a Balaton-part beépítését lehetővé tevő törvénymódosítás sem az Orbán-kormány idején történt, ahogy ezt a független és egyben objektív Kálmán Olga böfögi az arcunkba, hanem 2006-ban a Gyurcsány-kormány hozta meg ezt a derék döntést. Ezzel az akkor már egész Balatont kezében tartó SCD Group került helyzetbe, akik nagy balatoni beruházást ígéretek, százmilliárdos hasznot, amiből végül semmi sem lett. Van egy paraszthajszálnyi különbség a daliás szocialista idők és a 2010 utáni helyzet között, hiszen akkoriban a nagyvállalkozók balatoni érdekeltségeiket csődbe juttatták: utánuk nem maradt más, mint üres ígéretek és tervek, szellemszállodák és gazzal benőtt kempingek. Most viszont a Balaton épül, a szálláshelyek egymás után újulnak meg és fogadják a rekordmennyiségű magyar turistát, akik után a szállodákat, kempingeket üzemeltető cégek a magyar államkasszába fizetik be a súlyos adóforintokat. Ezért irigykednek, lázítanak, terjesztik a hazug híreket, felszámolt szabadstrandokról, 3000 forintos lángosról, mert a magyar turizmus motorja immár nem az ő kezükben levő, elkótyavetyélhető pénzforrás. Ha a Balatonnál összeomlás lenne, azt persze megérezné a magyar turizmus és gazdaság is, ami pedig a felelős ellenzék számára remek lenne, nem úgy a magyar embereknek.

De ha már a tényeknél és számoknál tartunk, érdemes cáfolni az ellenzéki hazugságokat, amiben az adatfolyam.hu tökéletes összefoglalója nyújt segítséget annak, aki elfelejtette volna a 2000-es évek tanulságos történéseit. Miközben azt is érdemes végiggondolni, hogy ma 53 szabadstrand és 57 fizetős strand működik a Balatonon, a szabadstrandok hozza mintegy 25 km, a fizetősöké pedig 15 km. Ez vajon hogyan maradt ki a felelős hergelésből? Ahogy a 3 százalékos szabadstrand száma is félelmetes hazugság, hiszen a 235 km kerületű Balatonnál a 25 km-es szabadstrandok több, mint 10 százalékot tesznek ki.

A 18 leányvállalatot magába tömörítő, ismeretlen valós tulajdonosi hátterű, cégbírósági bejegyzések szerint brit hátterű SCD Group a 2000-es évek elején kezdett nagybevásárlásba a Balatonnál. 2003 és 2005 között egymást követően vásárolta fel a három legnagyobb balatoni szállásadó céget: a Siótour Rt.-t, a Balatontourist Rt.-t és Zalatour Kft.-t a magyar államtól, illetve a megyei önkormányzatoktól. A szinte valamennyi Balaton körüli kempinget és több szállodát is magába foglaló csomag még 10 milliárd forintjukba sem került. Viszont vállaltak összességében 100 milliárd forint értékű fejlesztést, beruházást, több milliárd forint kötbérfizetés terhe mellett. Jöttek a gigatervek és az ígérgetések, hogy néhány év alatt teljesen átépítik, modernizálják az egész Balatont, amiből aztán természetesen nem lett semmi. A két fő privatizáló Medgyessy és Gyurcsány volt, az ő miniszterelnökségük idején került magántulajdonba, sőt, külföldi kézbe a Balaton-part. A cégcsoport külföldön bejegyzett anyacégének valós tulajdonosaira sosem derült fény.
Igazán érdekes momentum az is a történetben, hogy 2005 nyarán – vagyis közvetlenül a Siótour, a Balatontourist és a Zalatour kiárusítása után – Medgyessy kacifántos úton, az SCD-től jutott hozzá a Balaton déli partján egy körülbelül 300 millió forintot érő vízparti villához, a mai napig nem tudni, pontosan mennyiért, ráadásul az új vagyont nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában sem. A Zamárdi határában fekvő, egy Tihanyra néző, vízparti, 1550 négyzetméteres teleket kempingnyúlványként tartották számon. A terület háromszor is gazdát cserélt az SCD-csoporton belül, míg végül a Medgyessy család nevén kötött ki.

Ennek ismeretében pedig az MSZP-nek és a többi egyenes derekú harcostársnak van bőr a képén megállás nélkül szajkózni, hogy a Balatont meg kell védeni, népszavazást kell tartani a tó érdekében, csak azt felejtik el, hogy akiktől meg kell védeni, azok pontosan ők és társaik, akik egyszer már szétlopták nem csupán a Balatont, hanem az egész országot. A szabadstrandokért aggódók pedig inkább mélyedjenek el a közelmúlt sártengerében, ahol megtalálják azt a gyakorlatot, amiből táplálkozva most a szocik és Gyurcsányék – karöltve Fekete-Győrékkel – félteni merészelik a Balatont.

Mivel Kálmán Olga megnyitotta az idei Balatoni álhírgyártó szezont, ezért most megnézzük, hogy az előző évben mi mindent hazudtak a Balatonnal és úgy általában a turizmussal kapcsolatosan, és közben mi történt valójában.

A rendszerváltás óta nem nyaraltak ennyien a Balatonon, mint 2020-ban! #4millióéhező
https://szamokadatok.hu/Post/1794/A_rendszervaltas_ota_nem_nyaraltak_ennyien_a_Balatonon_mint_iden
Mese a drága lángosról - íme a Számok
https://szamokadatok.hu/Post/1670/Mese_a_draga_langosrol_-_ime_a_Szamok
Ilyen állapotú “üdülők” újjáépítését, új munkahelyeket ellenez a baloldal
https://szamokadatok.hu/Post/1664/Ilyen_allapotu_udulok_ujjaepiteset_uj_munkahelyeket_ellenez_a_baloldal
Magyarok százezrei mentek le a Balantonra egyetlen hétvége alatt #merazorbánlop
https://szamokadatok.hu/Post/1655/Magyarok_szazezrei_mentek_le_a_Balantonra_ezen_a_hetvegen_is
Így árusították ki Gyurcsányék a Balatont – Hazugságok és a valóság
https://szamokadatok.hu/Post/1654/Igy_arusitottak_ki_Gyurcsanyek_a_Balatont_Hazugsagok_es_a_valosag
Kié a Balaton? Mese a fizetős strandokról
https://szamokadatok.hu/Post/1631/Kie_a_Balaton
Valóság a Balatonról - az álhírek ellen. Olvasónk személyes beszámolója
https://szamokadatok.hu/Post/1616/Valosag_a_Balatonrol_-_az_alhirek_ellen
Kunhalmi ismét lyukra futott. Ingyenes strandon követelte az ingyenes strandot.
https://szamokadatok.hu/Post/1584/Kunhalmi_ismet_lyukra_futott
A baloldal folyamatosan támadja a hazai turizmust, mi támogatjuk!
https://szamokadatok.hu/Post/1513/A_baloldal_folyamatosan_tamadja_a_hazai_turizmust_mi_tamogatjuk
Kocsis-Cake Olivio “honatya” szerint egy lángos több ezer forintba kerül “Orbán oligarchái” miatt a Balatonon
https://szamokadatok.hu/Post/1506/Kocsis-Cake_Olivio_honatya_szerint_egy_langos_tobb_ezer_forintba_kerul_Orban_oligarchai_miatt_a_Balatonon
Kamu fotóval hazudik a balatoni árakról a baloldal
https://szamokadatok.hu/Post/1343/Kamu_fotoval_hazudik_a_balatoni_arakrol_a_baloldal
Megújult az Erzsébet-tábor! Köszönjük, Mészáros úr! Köszönjük, Orbán Viktor!
Kétszer annyi gyermek táborozhat, 21. századi körülmények között, biztonságban, mint eddig!
https://szamokadatok.hu/Post/3292/Megujult_az_Erzsebet-tabor
Vigyázat, újabb MSZP-s álhírvideó!
Orbán Balázs cáfolta a megjelenés után 7 órán belül
https://szamokadatok.hu/Post/2219/Vigyazat_ujabb_MSZP-s_alhirvideo
Milliárdokból fejlesztik a balatoni régiót: íme 8 új látnivaló a magyar tengernél
A baloldali álhírekkel ellentétben a pénzt nem "Lőrinc", nem "Ráhel" de még csak nem is "Tiborcz" kapják, hanem minden magyar, hiszen ezek a létesítmények nem magántulajdonban vannak
https://szamokadatok.hu/Post/2032/Milliardokbol_fejlesztik_a_balatoni_regiot_ime_8_uj_latnivalo_a_magyar_tengernel
Ajka szocialista vezetése fillérekért eladja a balatoni gyermeküdülőt
https://szamokadatok.hu/Post/2009/Ajka_szocialista_vezetese_fillerekert_eladja_a_balatoni_gyermekudulot
A Club Aliga strandja nem lesz elzárva
minden ilyen jellegű híresztelés a baloldali kamuvideókat gyártó politikusok és lakájmédiájuk agymenése
https://szamokadatok.hu/Post/1742/A_Club_Aliga_strandja_nem_lesz_elzarva
Hatalmas összefogás, óriási siker!
Szinte minden belföldi szállás kiteheti a megtelt táblát
https://szamokadatok.hu/Post/1727/Hatalmas_osszefogas_oriasi_siker
A saját hazugságait cáfolja a balliberális propaganda
https://szamokadatok.hu/Post/1707/A_sajat_hazugsagait_cafolja_a_balliberalis_propaganda
Olvasónk személyes beszámolója a Balatonról
https://szamokadatok.hu/Post/1706/Olvasonk_szemelyes_beszamoloja_a_Balatonrol
A Balatononra jár hazudni a DK-Jugend, azaz a "DEL"
A Gyurcsány-pár ifjúsági tagozata, közben a vezérük volt az, aki eladta a Balatont (is) a haverjainak
https://szamokadatok.hu/Post/1688/A_Balatononra_jar_hazudni_a_DK-Jugend_azaz_a_DEL
Több ezer ember a Nyíregyházi Állatkertben: tombol a mélyszegénység
https://szamokadatok.hu/Post/1656/Tobb_ezer_ember_a_Nyiregyhazi_Allatkertben_tombol_a_melyszegenyseg
Az LMP sem maradhatott ki a Balaton körüli hazudozásból, meg is kapták az érte járó pofont
https://szamokadatok.hu/Post/1639/Az_LMP_sem_maradhatott_ki_a_Balaton_koruli_hazudozasbol_meg_is_kaptak_az_erte_jaro_pofont
Folytatódik a Strandfejlesztési Program a negyedik ütemmel
https://szamokadatok.hu/Post/1606/Folytatodik_a_Strandfejlesztesi_Program_a_negyedik_utemmel
Lufiért cserébe személyes adatokat gyűjt Balatonlellén az MSZP
https://szamokadatok.hu/Post/1599/Lufiert_cserebe_szemelyes_adatokat_gyujt_Balatonlellen_az_MSZP
Egyre több magyar engedheti meg magának a nyaralást!
A baloldal szerint a Balaton csak a Fideszes Oligarcháknak elérhető, a valóságban pedig kétszer több embernek, mint az ő regnálásuk idejében
https://szamokadatok.hu/Post/1538/Egyre_tobb_magyar_engedheti_meg_maganak_a_nyaralast
Ujhelyi beszél a Balatonról
Ők nem szállodákba járnak, hanem saját örökpanorámás luxusnyaralóikba!
https://szamokadatok.hu/Post/1537/Ujhelyi_beszel_a_Balatonrol
Csak 2020-ban 90 strand újult meg a Tisza-tónál, a Velencei-tónál és a Balatonnál
https://szamokadatok.hu/Post/1262/Csak_iden_90_strand_ujul_meg_a_Tisza-tonal_a_Velencei-tonal_es_a_Balatonnal
Ilyenek lesznek a Balatoni Hajózási Zrt. új hajói, kompjai
https://szamokadatok.hu/Post/1031/Ilyenek_lesznek_a_Balatoni_Hajozasi_Zrt_uj_hajoi_kompjai
Elindul a Fertő Part fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/2521/Elindul_a_Ferto_Part_fejlesztese

Az állatkerti belépő ára (és még sok minden másé)
https://szamokadatok.hu/Post/3428/Az_allatkerti_belepo_ara_es_meg_sok_minden_mase
Múltunk, jelen időben: ismét számos vár és kastély születik újjá
https://szamokadatok.hu/Post/2379/Multunk_jelen_idoben_ismet_szamos_var_es_kastely_szuletik_ujja
Lakitelek: tovább fejlődik a Hungarikum Liget!
Varázslatosan szép hely, ezt mindenkinek látnia kell!
https://szamokadatok.hu/Post/2481/Lakitelek_tovabb_fejlodik_a_Hungarikum_Liget
Magyarország csodálatos tájai végre modern szálláshelyeket kapnak. Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program
https://szamokadatok.hu/Post/2559/Magyarorszag_csodalatos_tajai_vegre_modern_szallashelyeket_kapnak
Magyarország megújul! Még idén megnyílik a komáromi Csillagerőd. Az épületet a Liget Budapest projekten belül újítják meg, és várhatóan az év végén nyitják meg
https://szamokadatok.hu/Post/2649/Magyarorszag_megujul_Meg_iden_megnyilik_a_komaromi_Csillagerod
Minden idők legnagyobb felújítási programjába kezd a Hunguest Hotels
https://szamokadatok.hu/Post/2871/Minden_idok_legnagyobb_felujitasi_programjaba_kezd_a_Hunguest_Hotels
Műemlékvédelmi világnap!
A kormány pedig nem beszél erről, hanem cselekszik!
https://szamokadatok.hu/Post/3301/Ma_van_a_Muemlekvedelmi_vilagnap
36 településen épülnek bringaparkok!
https://szamokadatok.hu/Post/3304/36_telepulesen_epulnek_bringaparkok

Átadták az ország legkülönlegesebb strandkomplexumát Debrecenben
https://szamokadatok.hu/Post/1308/Atadtak_az_orszag_legkulonlegesebb_strandkomplexumat_Debrecenben

Forrás: https://pestisracok.hu/kik-loptak-szet-valojaban-a-balatont-az-ellenzek-gigantikus-balaton-hazugsaga-es-a-valosag/

Címkék: Média 

Kapcsolódó