Az elhallgatott hírek mai adása következik

Így "nem csinál semmit" a Fidesz

Az elhallgatott hírek mai adása következik

Ez egy korábbi, fejlesztéseket tartalmazó videó, legalább 2000 hasonló projekt van benne. A videó első 6,5 perce az egészségügy fejlesztéséről szól.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965

Most pedig nézzük a mai "adagot"!

1. Három fejlesztést is átadtak Jutában!
Gelencsér Attila írta: Három beruházást adtunk ma át Jutában több mint 70 millió forint értékben. Bővült a bölcsőde, tetőt kapott a közösségi tér és egy edzőtermet is birtokba vehetnek a településen élők. Gratulálok a jutaiaknak!
Három újjáépített létesítményt is átadtak Jutában, ez volt az első hivatalosan megtartott megnyitó a járvány harmadik hullámának kitörése óta a megyében. A vírus alatt sem állt meg az élet, beruházások készültek Somogyban.
Tíz gyermeknevelőt alkalmaznak, valamennyien jutaiak. A falu több mint 55 millió forint támogatást kapott a bölcsőde fejlesztésére a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP). Ez volt az egyik leggyorsabban, mindössze egy év alatt elkészülő hasonló projekt a megyében.
Forrás: https://www.facebook.com/gelencsera/posts/4367963073223532
https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/tripla-atadot-tartottak-jutaban-az-enyhulo-jarvanyhelyzetben-4112866/

2. Újjáépül a leégett révfülöpi kilátó!
Fenyvesi Zoltán írta: Jó hírem van a révfülöpieknek és az idelátogatóknak egyaránt. Ütemterv szerint halad a leégett kilátó újjáépítése, szinte biztos, hogy június végére elkészül. A kormány biztosította a hiányzó forrást a település számára, hogy ismét csodálhassuk róla vidékünk szépséges panorámáját.
Forrás: https://www.facebook.com/fenyvesizoli/posts/314177613410389
Részletek: https://www.balatontipp.hu/balatoni_hirek/revfulop-a-nyartol-ujra-megcsodalhatjuk-a-videket-a-tavaly-leegett-kilatobol/

3. Orvosi szolgálati lakások épültek Borszéken!
Potápi Árpád János írta: A Studium Prospero Alapítvány a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával fiatal orvosok és művészek számára építtet szolgálati lakásokat Erdély számos településén. Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Csíkszereda, Kraszna és Gyergyószentmiklós után ma Borszéken adhattuk át az elkészült lakásokat
Célunk a szülőföldön maradás segítése, az orvoshiány megoldása és a betegekkel anyanyelvükön beszélő orvosok utánpótlásának garantálása
Forrás: https://www.facebook.com/potapiarpad/posts/4604131392934897

4. Megújult a Zalaegerszegi Petőfi iskola!
Vigh László írta: 3️3️6 millió forintos energetikai korszerűsítés és felújítás készült el a belvárosi Petőfi-iskolában, ahol most már az udvar megújítása zajlik.
Zalaegerszegen néhány év alatt eddig 4,2 milliárd forintot fordítottunk az iskolák megújítására. Jelenleg több mint 6 milliárd forint értékben, 27 különböző közművelődési fejlesztés valósul meg a városban ebben a kormányzati ciklusban.
Forrás: https://www.facebook.com/vigh.laszlo.01/posts/4023162157773865

5. Már kerékpárúton is lehet közlekedni Nyírábrány és Vámospércs között
Vámospércs/Nyírábrány - A korábban megépített biciklis szakaszt több mint félmilliárd forintból hosszabbították meg. A 48-as főúton még tart a munka, a kivitelező burkolat-megerősítést és szélesítést is végez. A munka befejezése után gyorsabb és biztonságosabb lehet a közlekedés a térség települései és a megyeszékhely között.
Több mint három kilométeres az az új bicikliút-szakasz, ami a 48-as főúttal párhuzamosan fut. Vámospércstől a szentannapusztai útcsatlakozásig már volt kerékpáros vonal, ehhez kapcsolódik az új rész, és vezet egészen Nyírábrányig.
A kerékpárúton tavaly nyár óta dolgoztak. Kapcsolódik hozzá egy további, 400 méteres szakasz Nyírábránytól a határ felé, ami a 48-as főút korszerűsítése után lesz használható. A fejlesztés több mint félmilliárd forintba került.
Forrás: https://www.dehir.hu/hajdu-bihar/mar-kerekparuton-is-lehet-kozlekedni-nyirabrany-es-vamospercs-kozott/2021/05/14/

6. Megújul a Pesti Megyeháza
Szűcs Lajos írta: Megújul a Megyeháza középső épületének homlokzata. Az a megtiszteltetés ért, hogy 2006-2014 között a megye elnökeként én vezettem a közgyűléseket az épületben található Kossuth Lajos díszteremben.
Forrás: https://www.facebook.com/dr.szucs.lajos/posts/4034856626553570

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó