Medián: Járványban is előz a Fidesz!

Mi nem csak a közvélemény-kutatást nyerjük meg, de a választást is! Együtt újra sikerülni fog!

Medián: Járványban is előz a Fidesz!

Mi ott leszĂĽnk, đź‘Ť ha te is!

🟠Karácsony Gergely korábbi munkahelye: Fidesz-előny mutatkozik a baloldali közös listával szemben. A Medián szerint a teljes népességen belül a Fidesz 40, a baloldali szivárványkoalíció pedig 36 százalékon áll.
👉Az elmúlt napokban a Závecz Research, a Publicus Intézet, a Republikon Intézet és a Nézőpont Intézet is a Fidesz erősödését mérte. Nem lóg ki a sorból a Medián mérése sem, amiben a februári 39 százalékról 40 százalékra erősödött a Fidesz a teljes népességen belül.
👉Abból a szempontból viszont már különbözik a Medián, hogy más cégekkel szemben komoly erősödést mért a baloldalnak, de itt inkább csak korrekcióról van szó az előző, februári méréshez képest, amiben – irreális módon – csupán 30 százalékra mérték a szivárványkoalíciót, míg most 36 százalékra.
👉Ez azt jelzi, hogy a Medián szerint a Fidesz most vasárnap magabiztos győzelmet aratna a hatpárti baloldali összefogással szemben.
👉Az ellenzéken belül az erőviszonyok így néztek ki áprilisban a Medián szerint: Jobbik 11, DK 7, Kutya Párt 4, LMP 2, MSZP 2, Mi Hazánk 1, Párbeszéd 1 százalék.
👉A Medián készített különböző bontásokat iskolai végzettség, illetve lakóhely alapján is, de mivel egy 1000 fős telefonos kutatásról van szó, itt olyan nagy a hibahatár, hogy ezekkel az adatokkal nincsen értelme érdemben foglalkozni.
Konklúzió: A koronavírus járvány-harmadik hullámából a baloldal nem tudott politikai szempontból profitálni az elmúlt napok közvélemény-kutatásainak átlagai alapján. A Fidesz ezzel szemben erősödni tudott, ami annak köszönhető, hogy az emberek többsége elégedett a járványkezeléssel és az oltási programmal is. Bíztató jel a kormány számára, hogy az újraindításnak köszönhetően várhatóan javulni fog az emberek közérzete is, ami további erősödést hozhat a kormányoldal számára. Nem szabad ugyanakkor hátradőlni, nagyon kiélezett küzdelemre lehet számítani 2022-ben, csupán néhány szavazaton múlhat a végeredmény!

Miért támogatjuk a Fideszt? Weboldalunkon már több mint 3400 indokunk van rá! https://szamokadatok.hu

Forrás: https://www.facebook.com/deakdanielemez/posts/321534522663918
https://www.origo.hu/itthon/20210512-a-median-szerinta-fidesz-vezet-a-baloldali-kozos-listaval-szemben.html

Címkék: Politika 

Kapcsolódó