Íme az újabb “lopás” és “kivéreztetés”

Valójában pedig egy épülő, fejlődő Magyarország nekünk, gyermekeinknek és unokáinknak

Íme az újabb “lopás” és “kivéreztetés”

Nem, ezek sem "kiragadott példák". Amit látunk, az az ország rendszerszintű fejlesztésének egyes elemei. További 2000 fejlesztést mutatunk be az eddigi cikkek alapján készült videóban!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965

Most pedig jöhet a mai "adag"!

1. Tornateremmel gazdagodott a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola!
Ovádi Péter írta: Régi álom vált valóra, hiszen Magyarország Kormányának köszönhetően tornateremmel gazdagodott a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola.
Biztos vagyok benne, hogy az új tornaterem nem csak az iskolások, de az egész település közösségére pozitívan hat. Szeretettel gratulálok!
Ünnepélyes keretek között átadták a település első tornatermét. A 606,5 millió forintos fejlesztés keretében az egykori lovardából egy 1882 négyzetméter alapterületű, látványos épület lett, amelyből 1400 négyzetméter sportparkettás küzdőtér. A tornaterem 20-szor 40 méteres szabványos pályája akár versenyek lebonyolítására is alkalmas. Az egykori lovarda műemlék épületét kormányzati támogatással vásárolta meg az önkormányzat 150 millió forintért, majd 456,5 millió forintos beruházás keretében készült el a tágas és világos „A” típusú tornaterem.
Az ünnepélyes avatón Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy már 40 éve várt a település erre a fejlesztésre, amely a diákok részére a mindennapos testneveléshez nyújt méltó körülményeket, emellett a sportegyesületek közösségi tere, a helyi sportélet fellegvára is lehet. Elmondta még, hogy a térségben egyedülálló tornaterem létrejöttéért nagyon sokan dolgoztak, és most egy csapatmunka eredményét ünnepelhetik.
Forrás, további képek: https://www.facebook.com/ovadipeter/posts/3911431742309886
https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lovardabol-kulonleges-tornaterem-epult-hajmaskeren-4644073/

2. Már épül az új óvoda Bakonysárkányban!
Czunyiné dr. Bertalan Judit írta: Bakonysárkány
👉Épül az ovi. Nagy menet volt, de a végére minden összeállt! A szüksége plusz forrás rendelkezésre áll, a munka el is kezdődött.
👉Az ovi mellett rekortán pálya is épül.
👉Kerékpáros pihenő is megvalósulhat támogatásnak köszönhetően.
👉Az óvoda környezetében egy komoly településközpont alakul!
👉A katolikus templom külső homlokzati felújítása is megvalósulhat az elnyert támogatásból.
👉A Magyar Falu Programban elnyert kisbusz is hamarosan megérkezik.
👉A Sacra Velo kerékpárút mentén fekszik a település, a projekt keretében a pihenők is kihelyezésre kerültek már.
A jövő pedig folyamatos tervezés alatt. Most a művelődési ház felújítási terveit és a szabadtéri színpad terveit mutatta meg Ősz Ferenc polgármester úr, amit a Magyar Falu Programban pályáztak meg, és nagyon szeretnék megvalósítani, hogy az óvoda elkészültekor a teljes faluközpont megújuljon! Az önkormányzat már megterveztette csapadékvíz elvezetésének megoldását, a műszaki tervek készen vannak. A TOP-os források megnyílására várnak, s nyújtják is be a pályázatot. A 13-as, 81-es utak fejlesztése Bakonysárkányt is érinti. Polgármester úr javaslatait is viszem magammal a minél jobb nyomvonal kiválasztásában az érveim között!
Forrás: https://www.facebook.com/drbertalan.judit/posts/4140324992685599
http://www.bakonysarkany.hu/2020/12/03/az-ovoda-projekt-folytatodik/

3. Megújult a BVSC-Zugló labdarúgó-utánpótlásközpontja!
Teljesen megújult a BVSC-Zugló Tatai úti labdarúgó-utánpótlásközpontja, az 1.285 milliárd forint értékű beruházást az egyesület taoforrásból, valamint az EMMI és a kerületi önkormányzat támogatásából valósította meg.
A csütörtök délutáni, a Magyar Sport Napjára időzített ünnepélyes átadón Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke büszkén jelentette be, hogy a klub három törzsterületének helyszínei közül az első elnyerte a végső formáját. Emlékeztetett arra, hogy mindez az egyesület fennállásának 110. évfordulóján történt.
Szatmáry Kristóf kitért rá, a fejlesztés egyrészt a Magyar Labdarúgó-szövetségen keresztül TAO-forrásból, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kormányzati, illetve önkormányzati támogatásból jöhetett létre.
A felújítás során először egy nagy élőfüves, valamint egy műfüves pálya készült, a második ütemben megújult a 900 négyzetméteres főépület, amely a modern öltözőkkel, konditeremmel, orvosi szobával és a kiszolgáló helyiségekkel az elnök szerint európai szintű körülményeket kínál az utánpótlás-nevelés számára. Hozzátette, a megújuló energiafelhasználásra is komoly figyelmet fordítottak, ezért az épület tetejére egy 50 kilowattos napelemrendszert helyeztek el.
Forrás: https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-iii-megujult-a-bvsc-zuglo-labdarugo-utanpotlaskozpontja-2824835

4. Mohács. Épül a gimnázium tornacsarnoka!
Régi igény teljesülhet a Kisfaludy Károly Gimnázium tornacsarnokának megépítésével.
Az iskola mögötti területen felépülő, 885 millió forint tervezett összköltségű sportlétesítmény 25x45 m-es, három részre osztható küzdőteret, öltözőket, vizesblokkokat és kiszolgáló helységeket foglal majd magába. A projekt az állami támogatással létrejövő sportberuházásokat felügyelő és bonyolító Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt-vel megkötött konzorciumi megállapodásnak köszönhetően valósulhat meg, a szükséges telket és a külső közműellátást Mohács Város Önkormányzata biztosította, az építkezés folyamatban van.
Forrás: Hargitai János https://www.facebook.com/harnosdr/posts/4135098893195293
https://baranyavar.hu/aktualis/2019/10/uj-tornacsarnok-epul-mohacson

5. Újraaszfaltozott úttal, kibővített piaccal és Civilek Házával gazdagodott Nyírábrány!
Tasó László írta: Újraaszfaltozott úttal, kibővített piaccal és Civilek Házával gazdagodott a település. Nyírábrányban jártunk ahol Nagy Lajos polgármester mutatta meg az elmúlt időszak fejlesztéseit, valamint beszélt jövőbeni terveiről!
A nyírábrányi piacon nem csak a helyi termelők értékesítik portékáikat, hanem a környező településeken élő árusok is. A nagy kihasználtsága is indokolta a közelmúltban elvégzett felújítást. A Magyarfalu programnak köszönhetően 30 millió forintból hajtották végre a fejlesztést. A Civilek Háza is közösségépítő szerepet tölt be a település életében, ezt az épületet is sikerült 50 millió forintból teljesen felújítani. A Nyírábrányban végrehajtott beruházások részeként közlekedésfejlesztésre is sikerült forrást biztosítani. Egy belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően, a Vágóhíd utcát sikerült 15 millió forintból, 520 méteren újraaszfaltozni a településen
Forrás, videó: https://www.facebook.com/tasolaszlokepviselo/posts/4455954674417243
https://www.dehir.hu/hajdu-bihar/felujitott-piac-es-civilek-haza-aszfaltozas-fejlesztesek-sora-ment-vegbe-nyirabranyban/2021/05/06/

6. Új falubusz, megújult hivatali épület Jászágón!
Pócs János tett ki erről egy videót "A kisbuszt az idősek ellátására fogják használni" megjegyzéssel.
https://www.facebook.com/pocsjanos.jaszsag/videos/323400072537403/
A hivatal épületét 2018-ban újították fel 100%-os kormányzati támogatással. Az épületeket hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtésrendszert, és még egy hőszivattyús és napelemes rendszert is kiépítettek. Erről bővebben itt lehet olvasni: https://www.jaszago.hu/kozbeszerzes/energetikaimegv.pdf
https://newergies.com/referenciak/jaszago-polgarmesteri-hivatal

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó