Megmutatjuk mindenkinek, hogy “hol a lé”

Minden nap beszámolunk a fejlesztésekről! Oszd meg te is!

Megmutatjuk mindenkinek, hogy “hol a lé”

Nem, ezek sem "kiragadott példák". Amit látunk, az az ország rendszerszintű fejlesztésének egyes elemei. További 2000 fejlesztést mutatunk be az eddigi cikkek alapján készült videóban!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965

Most pedig jöhet a mai "adag"!

1. Új járművek a Katasztrófavédelemnek!
Speciális tehergépjárművekkel bővült a katasztrófavédelem eszközparkja
Két új oldalrakodó konténerszállító jármű és egy kisebb méretű nyerges vontató erősíti április közepétől a katasztrófavédelem mentési képességeit. A három speciális Renault gépjármű nagy tömegű eszközök mozgatásával, valamint egyéb logisztikai feladatok ellátásával segíti a mentőegységek munkáját. A két háromtengelyes, összkerékmeghajtású oldalrakodó konténerszállító nemcsak közúton, hanem közepes és nehéz terepviszonyok között is több mint tíz tonna mentési felszerelés mozgatására használható.
További információkat a járművekről a honlapunkon találtok: Forrás: https://www.facebook.com/bmokf.hivatalos/posts/3888211661232777

2. Új iskola épül Szigetszentmiklóson!
Bóna Zoltán írta: Májusban kezdi Szigetszentmiklóson a Temesvári utcai új iskola építését a Kormány - Magyarország Kormánya határozatban döntött a Temesvári utcába tervezett 16 tantermes általános iskola építéséhez szükséges források biztosításáról. A kivitelezésére vonatkozó szerződés megkötését követően, várhatóan május második felében kezdődik az iskola építése.
Hajrá, Szigetszentmiklós, hajrá, Pest megye 8-as választókerület!
Forrás: https://www.facebook.com/bonazoltanfidesz/posts/1794123250766865

3. Elindult az új Ipoly-híd építése.
Erről Rétvári Bence tett ki egy videót. Elindult az Ipoly-híd építése
Hidat építünk az Ipolyon, összekötjük, amit a folyó és a határ elválaszt. A magyarországi Ipolydamásd és a szintén magyaroklakta, de Szlovákiához tartozó Helemba közötti eredeti hidat 2000-ben az ár vitte el. Az átjáró műszaki paramétereiről még 2018-ban született meg a szlovák-magyar megállapodás. A felvidéki magyar lap azt írja, a munkaterületet január második felében adják át. Korábbi sajtóhírek szerint az eredetileg 12 tonna teherbírású híd kapacitását 3,5 tonnára csökkentik. A teherbírást a környéken élő emberek véleményét figyelembe véve mérsékelték, akik tartottak a megnövekedő tehergépjármű-forgalomtól.
A hídszerkezet egyetlen nyílással hidalja majd át a folyót, a híd teljes hossza 71 méter lesz. A hídhoz a magyar oldalon 540 méter, míg a szlovák oldalon 175 méter hosszú csatlakozó út épül. A híd egyik oldalán kétirányú kerékpárút létesül. Az új hídon vezet majd át az EUROVELO 6-os nemzetközi kerékpárút is.
Forrás: https://www.facebook.com/RetvariBence/videos/1364400970598652
https://magyarepitok.hu/utepites/2020/12/megvan-a-kivitelezo-az-arvizben-elveszett-ipoly-hidhoz

4. Új sportolási lehetőségek Szolnokon!
Szalay Ferenc írta: A hosszabb, rövidebb távú futásoknak Szolnokon is nagyon sokan hódolnak. A Tisza, a Zagyva gátja kiváló helyszínei ennek a remek sportnak, ebben az évben pedig a város három pontján újonnan kiépített futóhelyek várják a sportolni vágyókat:
az Ormos Imre parkban 500 méteres futókör épült,
hamarosan elkészül a tiszaligeti Csónakázó-tónál lévő 1 km-es futókör,
a Véső Úti Sporttelep pályáját pedig a házirendet betartva bárki használhatja.
A két előbbi esetben a ligetes, míg az utóbbinál a professzionális környezet lehet vonzó a futóknak. Használják őket örömmel!
Forrás: https://www.facebook.com/szalayferenc/posts/4137920396273502

5. Fejlesztik a strandot Balatonedericsen!
Fenyvesi Zoltán írta: Zajlik a munka Balatonedericsen, tovább fejlődik és szépül a strand. Megérkeztek az új, széles lépcsők a Balatonba jutáshoz, új fákat ültettek. Az játszótér is teljesen megújult, melyhez tartozik egy 150 négyzetméteres napvitorla is, szerkezete már a helyén van. Elkészült a beléptető rendszer, a település felkészülten várja a nyarat. Papp János polgármester úrtól megtudtam, hogy a jövő évi cél a büfék megújítása. Hajrá Balatonederics!
Forrás: https://www.facebook.com/fenyvesizoli/posts/309392013888949

6. Megújult a Varázskorona Óvoda a XVI. kerületben!
Szatmáry Kristóf írta: Megújult a Varázskorona Óvoda!
Már korábban elkészült a Szent Korona utca 53-57. szám alatti épület közel 200 millió forintos felújításának első üteme, de az átadóra a járványhelyzet miatt csak most tudtunk sort keríteni.
De itt nem állunk meg !
A most megvalósult csoportszobák felújítását, a komplett homlokzat felújítását, a földszint fűtés- és vizesblokk korszerűsítését, a tető hőszigetelését, valamint csoportszoba bővítést követően nyáron jön a második ütem.
Forrás: https://www.facebook.com/szatmarykristof/posts/4457005970995265

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó