Magyar György fia, Magyar Gábor fogja majd megmondani, hogy jogállam-e Magyarország

Vicces lenne, ha nem lenne ennyire siralmas! (videó a cikk végén!)

Magyar György fia, Magyar Gábor fogja majd megmondani, hogy jogállam-e Magyarország

Magyar Gábor egy interjúban Magyarországot egy olyan rezsimnek nevezte, amely már nem felel meg az emberi jogokat tiszteletben tartó demokratikus jogállam követelményeinek.

Így már világos, hogy mire megy ki ez az egész bohóckodás! Közeledik a választás, kell valamilyen hazugságokkal teli papírfecni, amit lehet lobogtatni itthon és külföldön, és azt a hazugságot terjeszteni, hogy Magyarországon diktatúra van. Végül is ezt teszik 10 éve, miért viselkednének most másképp...

Baloldali politikai aktivista kezében a magyar jogállamisági jelentés + videó

A Fidesz európai parlamenti képviselői levélben fordultak az Európai Bizottsághoz, mert álláspontjuk szerint a bizottság Magyar Gábor személyében egy „virtigli baloldali politikai aktivistát” nevezett ki a Magyarországgal foglalkozó idei jogállamisági jelentést előkészítő delegáció kapcsolattartójának

– közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője szerdán. A politikus a távirati irodának eljuttatott videónyilatkozatában emlékeztetett: az Európai Bizottság a 2020-as jogállamisági jelentés kapcsán tárgyilagosságot ígért, ehelyett azonban egy „politikai pamflet” született, ami az európai és a magyar baloldal rágalmait visszhangozta Magyarországgal szemben. A politikus szerint „jókora botrány is kerekedett” a politikai elfogultság és a kettős mérce alkalmazása miatt, ezt követően pedig

a bizottság azt ígérte, hogy idén független módon, pártatlanul, elfogultságok és előítéletek nélkül, tisztességes eljárás keretében készülnek majd el a jogállamisági jelentések.

A Fidesz delegációvezetőjének közlése szerint a Magyarországgal foglalkozó idei jogállamisági jelentést előkészítő delegáció kapcsolattartójának Magyar Gábort, az Európai Bizottság egyik főigazgatóságának munkatársát nevezték ki.

„Magyar Gáborral nem az a probléma, hogy Magyar György ismert baloldali ügyvéd-politikus fiáról van szó. A kinevezés attól botrányos, hogy a Magyar Gábor nem egy független uniós tisztviselő, hanem a valóságban egy izgága baloldali politikai aktivista”

Felhívta a figyelmet arra: Magyar Gábor egy interjúban Magyarországot egy olyan rezsimnek nevezte, amely már nem felel meg az emberi jogokat tiszteletben tartó demokratikus jogállam követelményeinek. Emellett – folytatta a delegációvezető – Magyar Gábor a „jól ismert baloldali rágalmaknak megfelelően” azt is fejtegette, hogy az alkotmányosság lebontását célzó törekvések következtében az alapjogvédelem szintje is csökkent, valamint hozzátette azt is, hogy az összpontosult politikai hatalom lényegében azt csinál, amit akar. „Magyar Gábor egy virtigli baloldali politikai aktivista, aki Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné rágalmait is sokszor túlszárnyaló, elfogult nyilatkozatokat tett” – jelentette ki a Fidesz egyik alapítója. Deutsch Tamás az eljárást botrányosnak nevezte és közölte: a Fidesz európai parlamenti képviselői ezért az Európai Bizottsághoz fordultak egy levélben.

Ebben haladéktalanul választ kérnek arra, hogyan várhatja a bizottság, hogy valaki, „aki ilyen elfogult véleménnyel van a magyar kormányról”, pártatlanul értékelje a jogállamiság helyzetet, illetve hogyan garantálható a bizottság függetlenségének a szerződésekben rögzített elve egy olyan küldöttel, aki ilyen szoros kapcsolatban áll a baloldallal.

Az EP-képviselő hangsúlyozta azt is: Magyar Gábort, „nyilvánvaló elfogultsága miatt” az Európai Bizottságnak azonnal vissza kell hívnia, és nyilvánosan garantálnia kell végre az elfogulatlan eljárást.

👉Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/baloldali-politikai-aktivista-kezeben-a-magyar-jogallamisagi-jelentes-9754337/
👉Videó: https://www.facebook.com/9844779306/videos/1528849114173987

Címkék: Politika 

Kapcsolódó