A nagy “diktatúrában” egyre több új lakás épül!

Ezzel egyidőben 47 százalékról 20 százalékra csökkent a túlzsúfolt lakásokban élők száma! Aki dolgozik, akar, igyekszik, az tud lakást venni!

A nagy “diktatúrában” egyre több új lakás épül!

Varga Mihály írta: Eredményesek az otthonteremtési támogatások: az első negyedévben 6153 darab lakás épült, ez 29 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
👉 Azzal számolunk, hogy a bővülés a következő időszakban is folytatódni fog. A költségvetés biztosítja az újabb, januárban elindított támogatásokhoz szükséges forrásokat is:
Ennek részeként január 1-től az új építésű otthonok értékesítésének áfatartalma 27 százalékról 5 százalékra csökkent.
Azok a családosok, akik igénybe veszik a CSOK-ot, visszaigényelhetik az 5 százalékos áfát is új otthonuk vásárlásakor vagy építésekor.
A legalább egy gyermeket nevelő családoktól a felújítási költsége felét – legfeljebb 3 millió forintig – átvállalja az állam, valamint 6 millió forintig kedvezményes Otthonfelújítási kölcsönt is igénybe vehetnek a családok.
Januártól teljes illetékmentességet biztosít a kormány azoknak, akik CSOK-kal vásárolnak új vagy használt ingatlant.
Végezetül 2021-től többgenerációs otthon létrehozására – azaz a családi házak tetőtér-beépítéséhez – is igénybe vehető a CSOK akár maximális, 10 millió forintos összege.

Korábbi hír: A nagy diktatúrában 47 százalékról 20 százalékra csökkent a túlzsúfolt lakásokban élők száma

Miért? Nem! Nem arról van szó, hogy "Orbánnak szerencséje volt", mint ahogyan azt Dobrev hazudja. A cikk végén pontokba szedtük a választ.

A baloldal 10 éve kiabálja, hogy Magyarországon mekkora nagy diktatúra van, és közben minden gazdasági mutató tekintetében javuló számokat produkálunk. De e mellett csökken a bűnözés, nő a gyermekvállalási kedv, csökken a válások és az abortuszok száma, nő a házasságkötések száma, gomba módon nőnek az állami, vissza nem térítendő támogatással épülő családi házak és társasházak, nőnek a bérek, a kormány megőrizte a nyugdíjak reálértékét, kórházakat, orvosi rendelőket, óvodákat, iskolákat, utakat, parkokat, játszótereket épít és 850 ezer új munkahelyet hozott létre.

A felsoroltak mindegyikére van számtalan cikk és videó az oldalunkon, most ezt nem fogjuk tovább részletez, most kizárólag a képen látható hírre fókuszálunk.

Rétvári Bence, az EMMI államtitkára írta:
" Magyarországon tíz év alatt kevesebb mint felére csökkent a túlzsúfolt lakásban élők aránya. Ezzel hazánkban javult a harmadik legnagyobb mértékben ez a mutató (Szlovénia és Észtország után). Ez az eredmény a növekvő béreknek, a csökkenő adóknak, a rezsicsökkentésnek és a példátlanul széles otthonteremtési programnak (CSOK) is köszönhető.
Mindeközben az illegális bevándorlást erőltető országokban látványosan romlott a lakáshelyzet: pl. Németországban 10%-kal, Olaszországban 16%-kal, Svédországban 19%-kal, Ausztriában 26%-kal, Belgiumban 93%-kal, Hollandiában 140%-kal nőtt a túlzsúfolt lakásban élők aránya. 👍"

Eurostat: jelentősen javultak a magyarok lakhatási körülményei

Míg tíz évvel ezelőtt hazánk lakosságának 47,2 százaléka élt túlzsúfolt lakásban, addig 2020-ra 20,1 százalékara csökkent a szűkösebb körülmények közötti háztartások száma. A magyar eredmény Észtország és Szlovénia után a harmadik legnagyobb csökkenési arányt jelentette Európában – ismertette az Eurostat adatait Rétvári Bence.

Az is kiderült, hogy míg az EU-ban átlagosan tízszázalékos volt a csökkenés mértéke, addig Magyarországon közel háromszor akkora ütemben javult a helyzet, sőt a magyar 57 százalékos csökkenéssel szemben Olaszországban 14 százalékkal, Svédországban 16 százalékkal Belgiumban 36 százalékkal nőtt a túlzsúfolt lakásban élők aránya.

A KDNP alelnöke szerint Magyarország eredménye kimagasló, az adatokra reagálva pedig közölte: a magyar emberek egyre komfortosabban érezhetik magukat otthonaikban.

Elmondta: a 2010 óta bevezetett kormányzati intézkedések, mint például a rezsidíjak csökkentése, a lakásépítési támogatások, a lakásáfa csökkentése, a devizahitelesek megsegítése, a csok bevezetése vagy a folyamatos béremelések és adócsökkentések is, a kormány elkötelezettségét mutatják az iránt, hogy a magyarok jobb életszínvonalon élhessenek.

Ez a mutató nem véletlen, ez egy 10 éve tartó tudatos családtámogatási rendszer eredménye. Íme a részletek!

Forrás:
Ebben a cikkben további linkeket helyeztünk arra vonatkozóan, hogy miért alakultak ilyen jól ezek a számok. A jelenség nem véletlen! https://szamokadatok.hu/Post/2647/A_nagy_diktaturaban_47_szazalekrol_20_szazalekra_csokkent_a_tulzsufolt_lakasokban_elok_szama
Varga Mihály bejelentése:
https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/posts/10160804230053776
Ebben a cikkben összegeztük, hogy mit tettek Gyurcsányék, amikor kormányoztak! Olvassák el, és vessék össze a jelenlegi kormány munkájával! https://szamokadatok.hu/Post/3364/Ime_a_DK_valasztasi_programja
Ebben a cikkben összegeztük, hogy miben segíti a kormány a gyermekteleneket, vagy a felnőtt gyerekekkel rendelkező embereket. Ezt azért tettük, mert sokan kiabálják, hogy "Orbán csak a családosoknak segít". Ez nem igaz, íme a részletek! https://szamokadatok.hu/Post/3119/Ne_legy_a_magad_ellensege
Van mire büszkének lennünk! A Fidesz legnagyobb eredményei 2010 óta! https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk
A többség elégedett Orbán Viktorral!
https://szamokadatok.hu/Post/3383/A_tobbseg_elegedett_Orban_Viktorral
Az IMF szerint a kormány jelesre vizsgázott!
https://szamokadatok.hu/Post/3380/Az_IMF_szerint_a_kormany_jelesre_vizsgazott
Elégedett velünk a Moody's
https://szamokadatok.hu/Post/3221/Az_ellenzek_szerint_a_kormany_valsagkezelese_megbukott
A Standard&Poor’s és a Fitch is válság ellenére befektetésre ajánlott országnak tartja Magyarországot
https://szamokadatok.hu/Post/2912/Panikkormanyzas_-_ezt_hazudja_Dobrev
Az Európai Bizottság is elismerte a kormány munkáját!
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
Elismerés az Eurostattól
https://szamokadatok.hu/Post/2732/Ujabb_hatalmas_elismeres_Magyarorszagnak_es_a_magyar_valsagkezelesi_intezkedeseknek
Uniós elismerés a kormánynak!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanynak
Hans Kluge, a WHO regionális igazgatója elismerte Magyarország kiváló teljesítményét!
https://szamokadatok.hu/Post/3316/Hans_Kluge_a_WHO_regionalis_igazgatoja_elismerte_Magyarorszag_kivalo_teljesitmenyet
Visszaszerzi a kormány az elherdált állami vagyont!
https://szamokadatok.hu/Post/3379/Visszaszerzi_a_kormany_az_elherdalt_allami_vagyont
Nem csak lakások épülnek: Épül az ország is! (videó)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/287195332858965

Címkék: Gazdaság  Megélhetés 

Kapcsolódó