Már megint "lop" :)

Valóság: 13 milliárd forintból megújul a Diósgyőri vár!

Már megint "lop" :)

Orbán “ellopta” a pénzt a ciprusi offshore cégektől, és magyar cégekkel, magyar munkahelyeket teremtve felújítja nemzetünk egyik legszebb műemlék épületét. Közben mindenki befizeti az adót, a nyereséget meg itthon fektetik be újabb munkahelyeket teremtve! Köszönjük!

👉Azok kedvéért, akik mindig jobban tudják, hogy mit kellene helyette építeni eláruljuk, hogy Magyarországon ma minden épül és megújul. Nem kell választani! Egyedül a polgármesterek és csapataik rátermettségén múlik az, hogy mennyire tud fejlődni egy város és annak térsége. Itt a videó: 42 perc, több mint 2000 fejlesztés.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965

Szenzációs fotók Nagy Lajos király kedvenc várának felújításáról - galéria

A diósgyőri vár a Modern Városok Program keretében újul meg az Épkar Zrt. munkájának eredményeként. A külső és a belső várat egyaránt rekonstruálják.

A tervek szerint haladnak a diósgyőri vár felújítási munkálatai. Az előrehaladásról a Magyar Építők kérésére a kivitelező Épkar Zrt. szakemberei nyilatkoztak.

A PROJEKT ÉRTÉKE HOZZÁVETŐLEGESEN 12,7 MILLIÁRD FORINT, A FEJLESZTÉS CÉLJA PEDIG, HOGY A VÁR ÉS KÖZVETLEN KÖRNYEZETE KÖZÉP-EURÓPA MEGHATÁROZÓ TURISZTIKAI KÖZPONTJÁVÁ VÁLJON.

„A felvonulási és előkészítő munkálatok 2021. február 8-án kezdődtek el, jelenleg pedig a bontási, szerkezetépítési és kőfalazási munkák folynak. Ezt követően az elektromos és gépész vállalkozók beléptetése a következő lépcső, valamint a kőfaragó szakma elindítása" – számolt be a rekonstrukció jelenlegi állásáról Csehes Réka munkahelyi mérnök.

A belső vár rekonstrukciója után mintegy 3900 négyzetméter alapterületű épület fog megszületni. Az északnyugati szárnyban visszaépítik a lépcsőházi tornyot és az azt megkerülő rámpát is, ezek fogják biztosítani az eltérő szintek megközelíthetőségét.

A KÜLSŐ VÁR FELÚJÍTÁSÁRA IS SOR KERÜL.
A Királynék kertjét középkori kertészettechnikával, korabeli forrásokból kiválogatott fűszer- és gyógynövényekkel telepítik be. Többek között négy bástyapárt is visszaépítenek, külső várteraszokat létesítenek, két szinten pedig végigsétálható várfalat alakítanak ki. A tornyok helyreállításával pedig a legfelső szinteket fedett és nyitott kilátóként is használni tudják majd.

A falakat körülölelő vizesárokkal, négy hatalmas, bevehetetlennek látszó toronnyal, a tornyokat összekötő emeletes lakosztályokkal, valamint a korabeli Közép-Európa legnagyobb lovagtermével Diósgyőr vára az ország legszebb erődítménye volt.

BUDA, VISEGRÁD ÉS ZÓLYOM MELLETT DIÓSGYŐR KIRÁLYI SZÉKHELYKÉNT AKKORIBAN VÁLT JELENTŐSSÉ, AMIKOR NAGY LAJOS A LENGYEL KIRÁLYI TRÓNT IS ELFOGLALTA.
A vadban gazdag bükki erdők szélén fekvő várkastély évente több hónapon át Lajos király kedvenc tartózkodási helyeként szolgált.

Forrás, fotók: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/04/igy-halad-nagy-lajos-kiraly-kedvenc-varanak-felujitasaval-az-epkar-galeria

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó