Az IMF szerint a kormány jelesre vizsgázott!

Nem mi mondtuk!

Az IMF szerint a kormány jelesre vizsgázott!

(És ehhez még hitelt sem kellett felvenniük. Gyurcsányék 5000 milliárd forintot vettek fel, amit Magyarország 3 évig törlesztett 2010 után!)

És ez sem egy "kiragadott példa"!
👉Elégedett velünk a Moosy's
https://szamokadatok.hu/Post/3221/Az_ellenzek_szerint_a_kormany_valsagkezelese_megbukott
👉A Standard&Poor’s és a Fitch is válság ellenére befektetésre ajánlott országnak tartja Magyarországot
https://szamokadatok.hu/Post/2912/Panikkormanyzas_-_ezt_hazudja_Dobrev
👉De még az Európai Bizottság is!
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
👉Elismerés az Eurostattól
https://szamokadatok.hu/Post/2732/Ujabb_hatalmas_elismeres_Magyarorszagnak_es_a_magyar_valsagkezelesi_intezkedeseknek
👉Uniós elismerés a kormánynak!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanynak
👉Van mire büszkének lennünk!
https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk

Elégedett az IMF a magyar válságkezeléssel

Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) megállapította, hogy a magyar hatóságok gyorsan és határozottan reagáltak a válságra, a monetáris politikai válaszok megfelelőek voltak - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

A washingtoni székhelyű szervezet április végén folytatott gazdaságpolitikai konzultációt Magyarországgal. Szakértői az MNB-n kívül a Pénzügyminisztérium, az ITM, valamint a kereskedelmi bankok, iparági szövetségek képviselőivel is egyeztettek - ismertették.

Az IMF szerint Magyarországon a gyors oltási program a legtöbb uniós államhoz képest korábbi nyitást tehet lehetővé, a fellendülés már idén megkezdődhet. Megállapították, hogy folytatni kell a célzott fiskális támogató intézkedéseket, amíg a folyamat meg nem erősödik, a többlet adóbevételeket pedig a gyorsabb visszaépítésre kell fordítani, ha a fellendülés a vártnál gyorsabb lesz. A monetáris politikának fel kell készülnie a fokozódó inflációs nyomásra is - véli az IMF a közlemény szerint.

Hozzátették, hogy a szakértők elismerték a versenyképesség erősítésére irányuló erőfeszítéseit, de további javítást is szorgalmaznak, hogy a magyar gazdaság hatékonyan birkózzon meg az átalakítások jelentette, valamint a demográfiai és éghajlati változás okozta kihívásokkal.

Alapokmánya alapján az IMF jellemzően évenkénti gyakorisággal készít gazdaságpolitikai értékelést a tagállamokról. Az idei egyeztetést a korábbiaktól eltérően virtuális formában tartották - olvasható a közleményben.

Címkék: Gazdaság 

Kapcsolódó