10 éve látványosan fejlődik Magyarország!

A baloldal hazudik, a Fidesz meg épít, adót csökkent, támogat!

10 éve látványosan fejlődik Magyarország!

👉Van mire büszkének lennünk! A Fidesz legnagyobb eredményei 2010 óta! https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk
👉Mielőtt bárki azt mondaná, hogy ez egy "kiragadott példa", eláruljuk, hogy legújabb videónkban számtalan ehhez hasonló fejlesztést mutatunk be! Egészségügyi beruházásokkal kezdődik, majd oktatás jön, utána műemlék épületek, sport, közlekedés, járművek, parkok, fásítás, települések fejlesztése, stb. https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/287195332858965

Most pedig nézzük, mi épült még!

1. Új nemzetközi távvezeték épült Magyarország és Szlovákia között!
Szijjártó Péter írta: Nem azzal foglalkozunk, ami szétválaszt, hanem azzal, ami összeköt. Ez a kulcs Magyarország és Szlovákia között, ezért lehet most minden eddiginél jobb a kapcsolat.
A Duna felett átívelő, országainkat összekötő távvezetékrendszer világosan mutatja: hozzá tudunk járulni egymás gazdasági sikeréhez, energiaellátásának biztonságához.
Forrás: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/2788444771469430
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/317889233036967

2. Birtokba vehető Budapest legújabb zöld parkja, készen vagyunk az első ütemmel!
Fürjes Balázs írta: A Puskás Aréna környezete teljesen újjászületett! A több mint 100.000 négyzetméternyi csodálatos park 0-tól 99 éves korig mindenkinek tartalmas időtöltést nyújt. Ráadásul négylábú barátainkat sem kell otthonhagyni, hiszen rájuk is gondoltunk.
Mi minden van itt? Felsorolni is nehéz. Már most, az első ütem végeztével is szinte minden üzemel.
Rekortán futókör, ráadásul mindjárt kettő is
Több játszótér, mászópark, kicsiknek és a nagyoknak
Rengeteg új zöldfelület és sok-sok új fa
Szökőkút. Garantáltan a kicsik és kutyusok kedvence lesz
Büfék pár nap múlva nyitnak
Sétányok, díszkivilágítással
Pihenődomb
Fitnessz, street workout park
Skate park az extrém sport rajongóinak
Ingyenes wifi
Mosdók
A labdarúgó-Európa-bajnokság után:
Kosárlabda pályák, kézilabda pálya, görhoki pálya
Mini labdarúgó pálya, ping pong asztalok, teqball
...és még nagyon sokminden
A BOK csarnok parkolója és környezete is teljesen átalakult, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok előtti terület pedig díszburkolatot kapott.
Sikerült megmenteni és megújítani a dromoszt, az ikonikus szoborsort is.
Nemcsak egy új park jött létre, hanem ez egyben Budapest legújabb rendezvényhelyszíne is. A terület alkalmas koncertek megrendezésére is, óriáskivetítőkön nézhetünk meccseket, fesztiválokra is jöhetünk majd ide.
A park egész nap várja a kikapcsolódni vágyókat, reggel 6 és este 10 közöt. A park biztonságos és tiszta, erre különösen ügyelünk, a szemetet szelektíven gyűjtjük.
Az első ütemmel készültünk el, a labdarúgó-Európa-bajnokság után pedig 100%-osan fog üzemelni minden!
HIvatalos átadó május 7-én, csütörtökön, de addig is jöjjenek, használják egészséggel, a kapuk nyitva!
Forrás: https://www.facebook.com/furjesbalazsbp/posts/286793832929927

3. Megnyitották Szolnok legnagyobb közparkját, az új Ormos Imre parkot.
A park területe egykor az Állami Tüdőkórház különleges kertje volt, amelynek terveit 1947-ben Ormos Imre készítette el.
Reggel 7 és este 20 óra között lesz nyitva, kutyát sétáltatni és dohányozni a parkban nem szabad.Szolnok önkormányzata a 2016-ban benyújtott Zöldre generáció! – a volt Tüdőkórház területének rehabilitációja Szolnokon című pályázaton 555,7 millió forint európai uniós támogatást nyert, a forrásnak köszönhetően a megyeszékhely legnagyobb közparkját építette meg a Szolnoki Városüzemeltetési Kft.
A 2017-BEN KEZDŐDŐ BERUHÁZÁS SORÁN A KERTÉSZETI SZAKEMBEREK MEGŐRIZTÉK A TERÜLETEN LEVŐ ÉRTÉKES FÁKAT ÉS MELLÉJÜK 70 ÚJ FACSEMETÉT ÉS 300 MÉTER CSERJESORT ÜLTETTEK. Az új park fogadóépületében kávézó várja a látogatókat, és hamarosan egy kerékpárkölcsönző is helyet kap. A 2,2 hektáros park területén családias lakóövezet épült, továbbá egy hatalmas játszótér, futókör, kosárlabdapálya, street workout-pálya is várja a kikapcsolódni vágyókat.
A tematikus játszótér elemei Szolnok nevezetességeit ábrázolják, mint például a Szolnok vár, Tiszavirág híd, Víztorony, Tisza folyó, és megtalálhatóak a Szolnok repüléstörténetének emlékezetére megalkotott játszótéri elemek is. A park baba-mama barát, a szabadidő eltöltésének kényelméről ivókutak, mosdók, padok és kerékpártárolók gondoskodnak. A biztonságot hat térfigyelő kamera szolgálja.
Forrás: https://csodalatosmagyarorszag.hu/hirek/itthon/megnyitottak-szolnok-legnagyobb-kozparkjat-az-uj-ormos-imre-parkot/

4. Megújul a Győri Fekete István Általános iskola!
Kara Ákos írta: Újjászületik az adyvárosi iskola címmel jelent meg cikk a Győr+ hetilap legújabb számában. Szíves figyelmükbe ajánlom az írást, amely így szól:
„Kara Ákos győri országgyűlési képviselő kezdeményezésére felújítják az adyvárosi Fekete István Általános Iskolát.
Az intézmény majdnem 45 éve nyitotta meg kapuit a győri diákok előtt. A mostani fejlesztés messze a legnagyobb az iskola átadása óta. Kara Ákosnak választási ígérte volt az intézmény felújítása, fejlesztése, amely az eredeti terveknek megfelelően maradéktalanul meg is valósul.
A győri országgyűlési képviselő így összegezte a jelenlegi munkálatokat: „A homlokzati szigetelési munkák hamarosan befejeződnek. Az iskola új kék színű festése egyre nagyobb felületen látható. Közel 960 millió forintból, tehát nagyon jelentős összegből újul most meg ez a nagyon fontos intézmény. Azt mondják nekem az iskolából, hogy nagyon sok pozitív visszajelzés érkezik a fejlesztés miatt az intézménybe a környező házakból. Köszönjük szépen ezeket az adyvárosiaknak, és külön megköszönjük a türelmüket, hiszen a felújítás zajhatással jár és nagy tömegű építőipari anyagot is be kellett hordani a területre.”
A tervezettnél korábban kezdődtek meg az intézményen belüli világítást korszerűsítő munkák, és továbbra is az a cél, hogy az ősz folyamán át is tudják adni a széppé varázsolt lakótelepi iskolát. „Szeretném a köszönetemet kifejezni valamennyi győri és vidéki pedagógusnak, hogy nagy szeretettel és odafigyeléssel tanítják a diákokat a mostani borzalmas járvány időszakában is” – tette hozzá Kara Ákos.”
Forrás: https://www.facebook.com/karaakos.gyor/posts/3906943199402401

5. Látványosan halad az új pécsi vásárcsarnok építése!
A több mint 3 milliárd forintos beruházásról részletesen itt lehet olvasni (látványtervekkel) https://www.pecsma.hu/top/itt-vannak-a-legujabb-latvanytervek-igy-fog-kinezni-az-uj-vasarcsarnok/
Ez ám a "kivéreztetés", ugye?
További képek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/05/specialis-keretes-allvanyzatrol-tortenik-az-uj-pecsi-vasarcsarnok-zsaluzasa

6. Lezárult a Miskolci Állatkert 420 milliós ökoturisztikai fejlesztése
Új fogadóközpont épült, létrejött a Száhel bemutató épület oroszlán- és sivatagihiúz-kifutóval, valamint felújították a tigrisházat is.
Az új létesítményeket 2021. április 30-án, pénteken adták át.
A miskolci állatkert 1983. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit még Miskolc Városi Vadaspark néven. Az intézmény azóta is folyamatosan fejlődik, az állatállomány is rendszeresen bővül, most azonban története egyik legnagyobb fejlesztését mutathatja meg a közönségnek.
Az új fogadóközpont immár komplex szolgáltatásokkal várja az állatkert vendégeit, akik két új főlépcsőn és a mozgáskorlátozottak részére kialakított rámpán keresztül közelíthetik meg az épületet. A mostani fejlesztés másik kiemelt eleme az úgynevezett Száhel bemutatóház lett.
A 200 négyzetméteres komplexumban igazi “sivatagi-show” kel életre, látható lesz ott oroszlán, de helyet kapnak a Száhel övezet más ragadozó fajai is, mint a sivatagi hiúz.
Az épületben emellett kialakítottak egy belső madárröpdét, ahova leopárdteknősök is kerülnek, hogy a terület életközösségének minél teljesebb képét mutathassák be.
Forrás: https://csodalatosmagyarorszag.hu/hirek/miskolc/lezarult-a-miskolci-allatkert-420-millios-okoturisztikai-fejlesztese/

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó