"Mindig ki fogunk állni a kárpátaljai magyarság mellett" /Szijjártó Péter/ - videóval

Köszönjük! Mi egy vérből valók vagyunk!

"Mindig ki fogunk állni a kárpátaljai magyarság mellett" /Szijjártó Péter/ - videóval

Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajna erős, stabil és demokratikus ország legyen, kiáll területi egysége és önállósága mellett, ugyanakkor elvárja, hogy tartsa tiszteletben a nemzeti közösségek, köztük a magyar közösség jogait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos, informális, videókapcsolaton keresztül tartott ülését követően.

Szijjártó Péter a Facebookon közzétett videójában emlékeztetett: Ukrajnában az elmúlt esztendőkben folyamatosan megsértették a magyar közösség jogait a kultúra, a média, közigazgatás és az oktatás területén egyaránt.

Közölte: a tanácskozás során arra kérte az ülésbe bekapcsolódó Dmitro Kuleba ukrán külügyminisztert, hogy tartsák tiszteletben a kisebbségi jogokat, és kerüljék a magyar nemzeti közösség olyan módon történő beállítását, mint amely közösség bármifajta veszélyt jelenthetne Ukrajna területi integritására.

Kijelentette: a kárpátaljai magyarság mindig számíthat az anyaország, a magyar kormány támogatására.

„Mindig, minden nemzetközi fórumon ki fogunk állni a kárpátaljai magyarság és jogiak mellett” – fogalmazott a miniszter.

👉Forrás, videó: https://maiposzt.hu/p/szijjartop-3811551695607189
https://demokrata.hu/magyarorszag/szijjarto-peter-mindig-ki-fogunk-allni-a-karpataljai-magyarsag-mellett-372686/

Címkék: Politika 

Kapcsolódó