Van lejjebb! Az ellenzéknek nem fontos az egészségügy!

Nyílt támadás az egészségügy ellen!

Van lejjebb! Az ellenzéknek nem fontos az egészségügy!

A baloldal kormányzása idején eladta, privatizálta és bezárta a kórházakat. Most akadályozzák a hódmezővásárhelyi kórház felújítását! Értik? Tehát A KÓRHÁZ FELÚJÍTÁSÁT AKADÁLYOZZA A VÁROS POLGÁRMESTERE! Ezek tényleg mindent elkövetnek annak érdekében, hogy MINÉL ROSSZABB legyen!

Kezdődne az építkezés a járóbeteg-szakrendelőnél, de a város közel 140 millió forintot kérne csak azért, hogy az építési terület mellett, közterületen állhasson egy daru. Így nehezen fog fejlődni Vásárhely.

Egy 2004-es önkormányzati rendeletre hivatkozva döbbenetes árat kérne a vásárhelyi önkormányzat a helyi kórház felújításához szükséges közterület használatért. Valószínűleg országos rekordnak is beillene a közel 140 millió forint, amit a rövidke Hunyadi utca egy részének félpályás lezárásáért kellene megfizetnie a kivitelezőnek, csak azért, hogy az építés alatt ott állhasson egy daru.

Az egészségügyi intézményben egy határon átívelő pályázati program keretében komoly fejlesztéseken dolgoznak. A ROHU-450 jelű, a Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesülettel közös, mintegy 3 milliárd forintos pályázat keretében többek között két új szintet építenek a járóbeteg-szakrendelő épületére, amelyekben a belgyógyászat és a gyermekgyógyászat kap majd helyet. Az emeletráépítéshez szükséges toronydarut azonban csak közvetlenül az épület melletti közterületen, a Hunyadi utca egy részén lehet felállítani, úgy tűnik, igencsak borsos áron.

Portálunk információi szerint a kivitelezőket megdöbbentette az önkormányzat követelése. Úgy tudjuk, a város semmilyen egyeztetést nem is kezdeményezett a közintézmény felújításán dolgozó céggel, ami bár nem kötelező, de abból a szempontból mégiscsak furcsa, hogy egy ekkora összeget mindenki irreálisnak gondol, aki minimális szinten is tájékozott a helyi vagy akár az országos viszonyokban. A cég ezt nem is tudja megfizetni, ezért tárgyalásokat kezdeményeztek az önkormányzattal, hogy a közterület használata miatt ne kerüljön veszélybe a kórház fejlesztése. Tudomásunk szerint a közel 140 millió az egészségügyi intézménynél is kiverte a biztosítékot.

A kórház és Márki-Zay Péter viszonya eddig sem volt felhőtlen. Még a polgármesteri kampánya alatt Márki-Zay politikai témává és céltáblává akarta tenni a helyi egészségügyi ellátást, és olyan kijelentéseket tett az intézményre, hogy aki oda bemegy, az életét kockáztatja. A hazugságok és az intézmény jó hírnevének megsértése miatt a kórház bírósághoz fordult, amely több pontban is az egészségügyi intézménynek adott igazat, és a polgármester elmarasztalta.

👉Bezárt kórházak (példák) https://bit.ly/3ts7vlM
👉Privatizált kórházak (példák) https://bit.ly/3ak7OI1

Forrás: https://www.promenad.hu/2021/04/14/akadalyozhatja-az-onkormanyzat-a-korhaz-fejlodeset/
Így fejlődne a kórház: https://www.promenad.hu/2021/03/24/megkezdodott-a-korhaz-bovitese-mutatjuk-mi-epul/
Így fejlődött az egészségügy, amikor azt az ellenzék nem akadályozta: https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305

Címkék: Baloldali rombolás  Egészségügy 

Kapcsolódó