Már csak egy megyei jogú város nem elérhető négysávos úton

Mutatjuk, hol épülnek új utak idén!

Már csak egy megyei jogú város nem elérhető négysávos úton

Zalaegerszeg kivételével már minden megyei jogú város be van kötve a négysávos úthálózatra, két év alatt 400 hidat adtak át - tudtuk meg a Magyar Közút Zrt.-től és a NIF Zrt.től. A következő években közel 600 milliárd forint jut közút-fejlesztésre: összegyűjtöttük és térképre tettük a fontosabb útfejlesztéseket.

Az utóbbi időben sok fejlesztésen ment keresztül a magyar közúti infrastruktúra, és több régiós országot megelőztünk az autópályahálózat kiterjedtségével.

A kormány korábban bejelentett célja, hogy minden megyeszékhelyet bekapcsoljanak a hazai autópálya/gyorsforgalmi úthálózatba, majdnem teljesült. A másik stratégiai cél, hogy minden magyar állampolgár legfeljebb 30 perc leforgása alatt elérhessen egy legalább négysávos utat - még várat magára.

Az új autópályák, illetve gyorsforgalmi utak átadásáról rendszerint sokat hallani a sajtóban, de a hazai négy vagy több sávos úthálózat egy része főutakból áll, amiről sokkal kevesebb szó esik. Az interneten fellehető autópályahálózatot bemutató térképeken is ritkábban szerepelnek, pedig nagyon fontosak.
Három olyan megyeszékhelyünk is van (Veszprém, Kaposvár, Salgótarján), amelyek például pár éve a főút négysávúsításával lettek bekapcsolva a hazai gyorsforgalmi hálózatba,
és a helyi lakosoknak nagy segítséget jelentenek ezek az utak.

248 kilométer 2x2 sávos főút
A Magyar Közút kezelésében 1917 kilométer négy – vagy többsávos útszakasz található,
ebből a legalább 2X2 sávos, osztottpályás külterületi főutak hossza 248 kilométer.
Ezekből bővítettek 89 kilométernyi főutatat négysávosra az elmúlt 5 évben - tudtuk meg a Magyar Közút Zrt.-től, illetve a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től.
Térkép:https://bit.ly/3geNrzD

A top három legfontosabb négysávúsítási projekt az elmúlt évekből
Az elmúlt évek négysávúsítási projektjei közül kiemelendő
a 8-as főút Székesfehérvár és Veszprém közötti szakaszának, a 21-es főút Hatvan és Salgótarján közötti szakaszának, valamint a 67-es főút M7-es autópálya és Kaposfüred közötti szakaszának a befejezése.
Ezek az útszakaszok - csakúgy mint az autópályák - vadvédő kerítéssel is el vannak látva.

Elkerülő utakkal enyhítik a városok átmenő forgalmát
Egy-egy város lakóinak az életét nagyon meg tudja keseríteni a nagy átmenőforgalom. Az autópályák, gyorsforgalmi utak mind elkerülik a településeket, viszont a régi főutak sajnos gyakran nem. Mi arra voltunk kíváncsiak, hogy a fejlesztések folyamán figyelembe veszik-e a az érintett települések forgalomterhelését, és építenek-e elkerülő szakaszokat. Érdeklődésünkre megnyugtató választ kaptunk:

Ahol új nyomvonalra került a főút, ott településeket elkerülő szakaszok is épültek. Ezek közül a legfontosabb a Várpalotát elkerülő szakasz. fogalmazott kérdésünkre a Magyar Közút Zrt.

Már csak egyetlen megyei jogú város nem rendelkezik négysávos útkapcsolattal
Mint az elején említettük, a kormány tervei alapján minden megyei jogú várost be akarnak kapcsolni a hazai gyorsforgalmi úthálózatba. Hogy megtudjuk, hogy áll most ez a projekt, megkérdeztük, jelenleg hánynak van közülük valamilyen négy vagy több sávos kapcsolata. A válasz alapján meglehetősen jól állunk.
Mára 18 megyei jogú város gyorsforgalmi úti kapcsolattal bír, és további négy rendelkezik 2X2 sávos főúti kapcsolattal, ez utóbbiak Hódmezővásárhely, Salgótarján, Veszprém és Kaposvár.

Velük szemben csupán egy város, Zalaegerszeg nem kapcsolódik semmilyen legalább négysávos úthoz, de dolgoznak az M76-os gyorsforgalmi úton, amely által a zalai megyeszékhely is csatlakozik az M7-es autópályához a jövőben.
Térkép:https://bit.ly/2QrqIpa

Azokon a szakaszokon, melyeket négysávosítottak, szúrópróbaszerűen vizsgálták az elmúlt 5 évben a főutak környezetét, és néhány százalékkal nagyobb mértékben bővült a forgalom, mint a kétsávos szakaszokon. A négysávos szakaszok a kétsávosaknál általában is nagyobb forgalmat bonyolítanak le.

A sávbővítések kapcsán érdemes megemlíteni, hogy az utak kapacitáskihasználtága a sávbővítések után csökken, így vélhetően sokkal kényelmesebben és biztonságosabban lehet rajtuk haladni.

Uniós és kormányzati források is segítik a hazai úthálózat fejlesztését
2016 óta jelentős közúthálózat-fejlesztési beruházások kerülnek megvalósításra az IKOP (Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program) és a CEF (Connencting Europe Facility) uniós forrásokból, ezek mellett pedig a magyar állam is komoly hazai forrásokat fordít e célra - tudtuk meg a NIF Zrt.-től.

A konkrét számokat tekintve, az elmúlt négy évben, tehát 2016 és 2020 között nem kevesebb mint 1023 milliárd 701 millió forintot biztosítottak a költségvetésből közúti infrastruktúra fejlesztésre és
az előttünk álló négy évre (2021-2024) is tekintélyes összeg, összesen 583,6 milliárd forint hazai forrás áll majd rendelkezésre.

Idén átadásra tervezett új utak
A négy vagy több sávos úthálózat fejlesztésével kapcsolatban megtudtuk, hogy 2021-ben, az M44 autóút - amellyel tavaly bekötötték Békéscsabát a gyorsforgalmi hálózatba-, újabb szakasszal bővül Lakitelek - Tiszakürt között, ezzel gyorsabbá válik a város elérése.
Térkép:https://bit.ly/3mSXwU3

Emellett az M30 autópálya Miskolc - Toronyosnémeti szakasza kerül átadásra, amely része az úgynevezett "Via Carpatia" tervnek. Utóbbi a V4-es országok észak-déli átmenő forgalmát fejlesztő projekt.
Térkép:https://bit.ly/3ggVXhp

Illetve várhatóan megtörténik a 8. sz. főút Veszprém déli elkerülő út bővítésénél az I. ütem megvalósítása (Litéri és Budapesti csomópontok között).
Térkép:https://bit.ly/3uVWwBq

A tavaly elkészült jelentősebb négysávos közúti fejlesztések:
2020 év a NIF Zrt. által a legjelentősebb, átadott új és felújított négysávos közutak:
Szolnok megközelítése M4 M0-Ceglédbercel közötti szakasz
Szolnok megközelítése M4 Cegléd-Abony közötti szakasz
M4 autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki országhatár közötti szakasz
Eger megközelítés M25 déli ütem
sz. főút Debrecen-Hajdúsámson közötti szakasz
Sopron megközelítése M85 Csorna II. – Sopron kelet csp. közötti szakasz
sz. főút M5 autópálya - 5. sz. főút közötti szakasz kapacitásbővítése
Zalaegerszeg megközelítése M76 gyorsút M7 ap – Balatonszentgyörgy közötti szakasz
Békéscsaba megközelítése M44 Kondoros-Békéscsaba közötti szakasz

Két év alatt 400 új híd
A Magyar Közúttól megtudtuk, hogy milyen négy vagy több sávos hidak állnak a kezelésükben.
A négysávos úthálózathoz kapcsolódóan a két legfőbb folyónkon, a Tiszán és a Dunán összesen 6 négy vagy több forgalmi sávos átkelést biztosító híd található.

Dunán, folyásirány szerint:
M0 Megyeri híd 2×2 sáv
(Budapesti hidak - nem társaságunk kezelésében)
M0 Hárosi Duna-híd
M8 Pentele Duna-híd 2×2 sáv
Tiszán, folyásirány szerint:

M3 Oszlári Tisza-híd 2×2 sáv
M43 Móra Ferenc Tisza-híd 2×2 sáv
43-as főút Szegedi Bertalan Lajos Tisza-híd 4 forgalmi sáv
Ugyan újonnan ilyen négysávos híd nem készült el az elmúlt öt évben, de ez nem jelenti azt, hogy tétlenkednének,
hiszen 2018 és 2020 között mindössze két év alatt összesen 407 hidat adtak át.
Még ha ebben a számban a kisebb hidak is benne vannak, ez a mennyiség akkor is jelentősnek nevezhető.

Érdeklődésünkre a NIF Zrt. elárulta, hogy a közúthálózat fejlesztésének részeként, jó pár közúti híd tervezése vagy éppen kivitelezése zajlik épp most is,
melyek közül a legfontosabbak a következők:

👉Kivitelezés alatt álló hidak:
Kalocsai Duna-híd
M4 autóúton Tisza-híd (2X2 sáv)
M44 autóúton Tisza-híd (2X2 sáv)
👉Tervezés alatt álló hidak:
Galvani-híd (2X3 sáv)
Mohácsi Duna-híd (2X2 sáv)
Veszprém, Aranyosvölgy viadukt
👉Tervezetten 2021. évben induló előkészítési feladatok:
Győr, Mosoni-Duna-híd
Vác új Duna-híd
Lónyai, Tisza-híd
Tivadar, Tisza-híd
Szeged, Tisza-híd
Szamossályi, Szamos-híd
Hatvan, Zagyva-híd

Mindent összevetve tehát elmondható, hogy a közúti infrastruktúránk az elmúlt években nagyon dinamikusan fejlődött,
és a jelentős forrásoknak köszönhetően a jövőben is várható az úthálózat nagyarányú bővülése.
Újonnan épült vagy épülő hidak, elkerülő utak, új gyorsforgalmi szakaszok sokasága biztosítja, hogy egyre biztonságosabban és gyorsabban tudjunk közlekedni.

Megállapítható, hogy a hazai négy vagy több sávos úthálózat még annál is jelentősebb, mint amit az autópályákat és gyorsforgalmi utakat ábrázoló térképes kiadványok mutatnak.
Ez a négysávos főutaknak köszönhető, melyek hossza az elmúlt öt évben majdnem megduplázódott
és jól látható, hogy a fejlesztések során továbbra is terveznek ilyen projekteket.

Már most a régió egyik legfejlettebb országa vagyunk e téren, de ha az előttünk álló fejlesztési tervek megvalósulnak, egy európai szinten is igazán jónak számító négy (vagy több) sávos úthálózatot tudhatunk majd magunkénak.

👉 Kapcsolódó:
1000 kilométernyi útszakasz újul meg idén!
2010 óta 6000 km út újult meg, az elvégzett beruházások összértéke 755 milliárd forint volt
https://szamokadatok.hu/Post/3124/1000_kilometernyi_utszakasz_ujul_meg_iden
2853 milliárd (!) forint kárt okozott a baloldal az M5-M6 autópályák PPP szerződéseivel, a díjat ma is fizetjük, és fizetjük egészen 2040-ig.
https://szamokadatok.hu/Post/1691/Balliberalis_kormanyok_tobbszoros_kart_okoztak_a_stadionok_koltsegenel

Forrás:https://novekedes.hu/elemzesek/mar-csak-egy-megyei-jogu-varos-nem-elerheto-negysavos-uton-mutatjuk-hol-epulnek-uj-utak-iden

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó