170 új munkahely!

Ezúttal Pécsre vitte Szijjártó Péter és Dr. Hoppál Péter a jó híreket!

170 új munkahely!

Első európai gyárát építi a Seiren csoport Magyarországon, Pécsett, a beruházás értéke 15,2 milliárd forint, ehhez a kormány 4,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A vállalat 170 munkahelyet teremt, első ütemben 26 ezer négyzetméteres gyártóterületet létesít, ahol évente 4 millió méternyi autókárpitot állítanak elő.

A Seiren a pécsi gyárából látja majd el az európai járműipari piacot szintetikus bőr autóülés huzatokkal, környezetkímélő gyártást fognak folytatni. A szintetikus bőr kopásállósága négyszerese, a súlya pedig feleakkora mint az eddig használt üléshuzatoknak az autóiparban, az élettartalma pedig 10 év felett van - ismertette Szijjártó Péter az online közvetített beruházást bejelentő sajtótájékoztatón.

Az elektromobilitásban kulcsszerepet betöltő nagy nemzetközi vállalatok beszállítója a Seiren, így az elektromobilitásban globálisan vezető szerepet játszó gyártók európai kiszolgálásában is kulcsszerepet játszik. A Magyarországra költözésükkel további nagy európai autóipari vállalatok kiszolgálását szeretnék lehetővé tenni maguk számára.

A japán nagyvállalat, a Seiren csoport lassan száz éves történelemmel rendelkezik, 19 leányvállalatot működtetnek világszerte, több mint 6000 embert foglalkoztatnak, de Magyarországon eddig még nem volt gyáruk - fűzte hozzá a miniszter.

Kitért arra is, hogy komoly regionális versenyben nyerte meg az ország a beruházást, valamint visszaidézte a vállalat elnök-vezérigazgatójának szavait, amely szerint az alacsony adókörnyezet, a fejlett autóipar és a szakképzett munkaerő jelentették a legfőbb érveket Magyarország és Pécs mellett.

Forrás: https://maiposzt.hu/p/szijjartop-2888165321395438

ADD TOVÁBB!

Címkék: Gazdaság  Megélhetés 

Kapcsolódó