Ki áll az emberek oldalán?

A Magyarországot kifosztó balliberálisok, vagy a Fidesz?

Ki áll az emberek oldalán?

Botka nagy választási szövege volt a "Fizessenek a gazdagok" jól ismert kommunista duma, ami lefordítva annyit jelent, hogy mindig azok fizetnek, akik a legnagyobb bajban vannak! Míg a balliberális polgármesterek sarcoltak, a kormány bértámogatást adott, elengedte az adókat, kibővítette a családtámogatásokat, megőrizte a munkahelyeket, visszavezette a 13. havi nyugdíjat, ingyenes parkolást biztosított, a fiataloknak adómentességet vezetett be, ingyenes teszteléssel és ingyenes vakcinákkal segíti a magyar embereket. A válságkezelésről egy részletes cikket fogunk belinkelni a poszt végén!

Ezzel szemben az ellenzék emberei az általuk bitorolt (mert erre más kifejezést nem találunk) városokban végig azon dolgoztak, hogyan lehet az amúgy sem rózsás helyzetet tovább rontani. Emelték a helyi adókat, a tarifákat, önkormányzati dolgozókat rúgtak ki, óvodákat zártak be végleg, leállították a fejlesztéseket, és még az épp zárva lévő, és így nagy anyagi nehézségeket elszenvedő vendéglátósokba is sikerült belerúgniuk. Azt hittük Niedermüller esete egyedi, de nem az! Aki esetleg lemaradt róla, annak leírjuk: Niedermüller egy zárva lévő vendéglátóhelyet azért büntetett meg, mert a bejárata előtt volt két darab fa (!!!), dézsában elültetve, melyek évek óta díszítették a bejáratot és javították az utcaképet. Ezen már a full liberális Hont is felháborodott.

Botka viszont még tovább ment! Brutálisan megemelte a közterület-használati díjakat a szegedi önkormányzat. A vendéglátósok a napokban kapnak értesítést arról, hogy mennyit kell majd fizetniük a teraszokért a következő években. A Gulyáscsárda üzemeltetője szerint most kést döftek beléjük. Eddig szezononként, ami áprilistól október végéig tart, nagyjából 160 ezer forintba került egy 32 négyzetméteres terasz közterület-használati díja. Most azt írta az önkormányzat, hogy ez jövőre már 515 ezer 200 forint lesz.

A dokumentumból az is kiderül, hogy az önkormányzat tartja magát a lépcsőzetes áremeléshez. Így már azt is tudják, hogy 2023-ban és 2024-ben mennyit kell majd fizetni a 32 négyzetméterért.
Kapaszkodjanak meg, 644 ezer és majdnem 773 ezer forintról beszélnek. Ezt ebben a helyzetben lehetetlenség kitermelni. Most az önkormányzat kést döfött a vendéglátósokba.
A szegedi önkormányzat jövőre 2500, utána 3125, majd pedig 3750 forintot kér négyzetméterenként a teraszért.

Ne legyen senkinek sem olyan illúziója, hogy ez a díj a vállalkozókat terhelné, a vendégeket meg nem. Pénz nem nő a kerítésen, ezért a vállalkozók kénytelenek lettek volna beszedni azt az ételek és az italok árainak emelésével.

A kormány viszont segíti a vendéglátósokat, és most az adóelengedésen, a bértámogatáson, a fejlesztési forrásokon és a kamatmentes újraindítási kölcsönön túl a teraszdíjat is elengedik! Ez az intézkedés felülírja Botka, és a hozzá hasonló károkozók terveit! Elmarad a buli, Laci!

Forrás:
👉Botka aljas húzása.
https://szegedma.hu/2021/04/kest-dofott-a-varoshaza-a-vendeglatosokba
👉A Miniszterelnök bejelentése
https://maiposzt.hu/p/orbanviktor-10159177385861093
👉Ebben a cikkben felsoroljuk a baloldal adóemelési terveit és a járvány kitörése óta megvalósult sarcolásait
https://szamokadatok.hu/Post/3278/Nem_tanultak_semmit
👉Ebben a cikkben összegyűjtöttük a kormány válságkezelésének legfontosabb intézkedéseit és eredményeit
https://szamokadatok.hu/Post/3221/Az_ellenzek_szerint_a_kormany_valsagkezelese_megbukott
👉Niedermüller aljas húzása: https://szamokadatok.hu/Post/3175/Niedermuller_birsagolja_a_bezart_vendeglatohelyeket

Címkék: Politika 

Kapcsolódó