Német “jogállamiság”

Döbbenetes: Petry Zsoltot politikai véleménye miatt kirúgta a Hertha! Petry Zsoltnak az volt a "bűne", hogy a normalitás oldalán áll

Német “jogállamiság”

Zsolt! Tekintse ezt elismerésnek, és SOHA ne kérjen elnézést azért, mert a normalitás oldalán áll! A balliberálisok gyengék, nem tűrik a vélemények sokféleségét, holott folyamatosan azt hirdették, hogy a sokszínűségért harcolnak. Ez nem igaz! Ők csak egy bizonyos propagandát nyomnak, amiből mi nem kérünk! Zsolt, jöjjön haza, itthon biztosan nem fogja senki sem meghurcolni azért, mert NORMÁLIS.

Szégyen! Ezek jönnek bennünket kioktatni jogállamiságból? Ezek, akik kirúgnak egy embert azért, mert annak VAN SAJÁT VÉLEMÉNYE! Olyan ez, mintha egy magyar cég kirúgná egy német munkatársát, aki szerint a család az valami más, amint ahogyan azt mi, magyarok, évszázadok tudjuk. Mekkora visítás lenne? És ők vádolnak minket homofóbiával, miközben ők maguk üldözik a NORMALITÁST képviselő embereket! Apropó, erre nincs valamilyen kifejezés? Lassan már a normalitás lesz üldözött... Mi nem félünk, és semmilyen nyomásra sem fogunk értelmetlen alakzatokat firkálgatni a tenyerünkre....

A Hertha BSC hivatalos honlapján jelentette be, hogy azonnali hatállyal felbontotta Petry Zsolt szerződését, miután a klub magyar kapusedzője a Magyar Nemzetnek adott interjúban politikai véleményét is megfogalmazta.

A Hertha közleménye azzal indokolja Petry Zsolt kirúgását, hogy a Magyar Nemzetben megjelent nyilatkozata nincsen összhangban a klub által képviselt értékrenddel. A szerződésbontásnak tehát nem szakmai okai voltak, hanem az, hogy a csapat alkalmazottjaként a klubnak nem tetsző véleményt fogalmazott meg. (Zárójelben: ezek szerint a német munka törvénykönyve ezt lehetővé teszi! A magyar nem!)

„Petry Zsolt munkáját mindig is nagyra értékeltük a Hertha kötelékében eltöltött évei alatt. Segítőkész, toleráns és nyitott embernek ismertük meg, aki sosem tett homofób vagy idegengyűlölő megnyilvánulásokat. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Petry Zsoltnak az elvégzett munkáért, és minden jót kívánunk neki a jövőben” – idézi a Hertha honlapján megjelent írás Carsten Schmidt vezérigazgatót.

A közleményben Petry Zsolt is megszólalt: „Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Sajnálom a bevándorlási politikáról tett nyilatkozatomat, elnézést kérek mindazoktól, akik menedéket keresnek nálunk és akiket megbántottam. Szerettem a Herthánál dolgozni, és tiszteletben tartom a döntést. Minden jót kívánok a klubnak a jövőben.”

Petry 2015 óta volt a Hertha szakmai stábjának a tagja. Korábban a Paderbornnál és a Hoffenheimnél edzősködött, illetve 2008-ban Erwin Koeman irányítása mellett a magyar válogatott kapusedzője volt.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/sport/petry-zsolt-hertha-9617951/
https://mandiner.hu/cikk/20210406_petry_zsolt_kirugasarol

Címkék: Kettős mérce  Külföld  Vélemény 

Kapcsolódó