Európa felelős politikusai Európa jövőjéről tárgyalnak ma Budapesten

A normalitást nem lehet elhallgattatni!

Európa felelős politikusai Európa jövőjéről tárgyalnak ma Budapesten

A közös találkozó a koronavírus-járvány utáni Európa építését szolgálja - mondta Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője korábban a találkozóról.

A budapesti találkozó témája a járvány utáni Európai Unió újraindítása lesz. "A Covid-19 után Európa is más lesz, lehetőség nyílik egy új európai identitás újragondolására" - mondta Salvini. Úgy vélte, éppen a járványhelyzet kínál lehetőséget egy "másfajta, igazi" Európa, valamint egy "új szereppel, új értelemmel" bíró Európai Unió létrehozására.

"Az Európai Uniónak vissza kell találnia lelkére, gerincére, küldetésére, nem lehet puszta szupermarket vagy üzleti központ, mert így nem tud választ adni ötszázmillió európai igényeire" - jelentette ki.
Köszönetet mondott Orbán Viktornak és Mateusz Morawieckinek azért, hogy miniszterelnökként fogadják őt, aki személyesen jelenleg nem tölt be kormánypozíciót.

Megjegyezte, hogy a Liga, a Fidesz és a Jog és Igazságosság párt közös európai értékeket vallanak: "Nem jön létre közös pártcsoport. (...) Budapesten a jövőbeli Európa elképzeléséről egyeztetünk, munkáról, jólétről, biztonságról, identitásról, családról, oktatásról védelemről, migrációról, külpolitikáról, egészségügyi együttműködésről, a polgárok valós életével foglalkozunk". "Közös chartát mutatunk be a közös értékek, célok meghatározásával" - közölte Matteo Salvini az MTI közös nyilatkozatról feltett kérdésére korábban.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20210401-budapesten-talalkozik-ma-orban-viktor-mateusz-morawiecki-es-matteo-salvini.html

Címkék: Politika 

Kapcsolódó