Mi lenne, ha a baloldal kormányozna? - 2. rész

Nagy bajban lennénk a vakcinákkal is

Mi lenne, ha a baloldal kormányozna? - 2. rész

Előző héten már egyszer megnéztük, hogy hogyan állunk felhasználható vakcinák tekintetében, továbbá elszörnyedtünk, hogy milyen rosszul állnánk, ha az Orbán-kormány nem gondolkodott volna előre és nem szerzett volna be keleti vakcinákat is.

Március 30-i adatok szerint, jelenleg 2 417 558 fő oltására alkalmas vakcina áll rendelkezésre, amelyből 2 000 998 fő első körös beoltása már megtörtént, azaz az első dózis felhasználási rátája 82,77%-os. Ha csak EU-beszerzésből származó vakcinák állnának rendelkezésünkre, akkor mindössze 1 064 758 főt olthatnánk be.

Lakosságarányosan ez azt jelenti, hogy a jelenleg rendelkezésre álló EU-s és keleti vakcinákkal együtt 24,85%-ra növelhető az átoltottság rövid időn belül, míg, ha csak nyugati vakcinával rendelkeznénk, akkor a lakosság mindössze 10,94%-a lenne beoltható. A Kormány nem az árat nézi és nézte, hanem az emberéletet. Az EU nagyon szépen leszorította a vakcinák árát, azonban a gyártó annak szállít, aki többet fizet és időben rendel. Piacgazdaság van.

A fiatalabb korosztályból sokan türelmetlenkednek azért, mert nem kapták még meg az oltást. Ha logikusan végig gondoljuk a helyzetet akkor láthatjuk, hogy sokkal jobb pozícióban vagyunk, mint egy német, spanyol, olasz, görög, osztrák, holland, francia, cseh, szlovák, lengyel, finn, belga, portugál, stb. állampolgár. Nekik lényegesen többet kell várakozniuk, mint nekünk. Ezért legyünk türelemmel! Az elégedetlenkedést hagyjuk a balliberális véleménybuborékban tobzódókra.

Feltéve, hogy továbbra is az eddigi ütemben érkeznek a vakcinák, egyszerű lineáris extrapoláció után látszik, hogy ha balliberális moslékkormányzás lenne, akkor hozzávetőleg június 12-én tartanánk ugyanott, mint most a felelős Magyar Kormány irányítása alatt. Más irányból nézve, a keleti vakcinákkal együtt már február 26-án elértük azt az átoltottsági szintet, amivel akkor rendelkeznénk most, ha csak EU-s beszerzésre hagyatkoztunk volna.

Szánalmasnak és felháborítónak tartjuk azt, hogy a balliberálisok eszement módon támadják a keleti vakcinákat, inkább belehalnak az Orbán-utálatukba.

Minden típusú vakcinát bevizsgáltak a szakemberek. Olyan szakemberek, akik ezt tanulták, ebben szereztek képesítést, gyakorlatot, vagy éppen tudományos fokozatot. Minden egyes szállítmányt külön-külön bevizsgálnak a megfelelő protokoll szerint, ezért telik el sokszor akár egy hét is a vakcina beérkezte és használatba vétele között.

A balliberális politikusok szemellenzős módon, politikai hasznot remélve felülbírálják a szakemberek döntését. Úgy tűnik, hogy ők és követőik gondolkodása szerint a csík húzza a repülőt, szerintünk pedig a repülő hozza a vakcinát. Ez a fajta felelőtlenség és önzőség a balliberális erkölcsök, meggondolatlanság, hazaárulás mércéjeként testesülnek meg. Emberélet, szabadság nem számít. Az EU-nak való teljes behódolásuk, megfelelési vágyuk alapján nyilvánvaló, hogy ők csak az EU beszerzésekre hagyatkoztak volna.

Soha többé baloldal!

Forrás:
https://szamokadatok.hu/Post/3170/Mi_lenne_ha_a_baloldal_kormanyozna_-_1_resz
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-9
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-7
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-5
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-4
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-2
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-0
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/1370-fovel-emelkedett-beazonositott-fertozottek-szama-es-elhunyt-89-beteg

Címkék: Egészségügy 

Kapcsolódó