A baloldal 10 éve azt hazudja, hogy “romokban az egészségügy”

Közben havonta kerülnek átadásra a megújult egészségügyi intézmények! Most megújult a kaposvári kórház szülészeti épülete is!

A baloldal 10 éve azt hazudja, hogy “romokban az egészségügy”

🟢 A szemellenzősöknek itt van egy videó, mely korábbi cikkeink alapján készült, és több mint 1500 hasonló fejlesztést tartalmaz!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
🟢 Ez pedig az egészségügy fejlesztése egy Számok videóban, benne a kórházak, a rendelők, a béremelések, az egyéb fejlesztések, minden fel van címkézve, minden ellenőrizhető.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305
🟢 Ebben a cikkben összegyűjtöttük az egészségügy fejlesztésével és a béremelésekkel kapcsolatos összes információt: https://szamokadatok.hu/Post/2962/Ma_van_a_magyar_apolok_napja
🟢 Ebben a cikkben a polgári kormányzás 10 éves munkájának a legfontosabb, mindenki által érzékelhető intézkedéseit szedtük össze
https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk
🟢 A 2010 óta eltelt 11 év alatt több mint 2,5-szeresére, 2600 milliárdra emeltük a családok támogatására fordított összeget!
https://szamokadatok.hu/Post/3147/A_2010_ota_eltelt_11_ev_alatt_tobb_mint_25-szeresere_2600_milliardra_emeltuk_a_csaladok_tamogatasara_forditott_osszeget

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház területén lévő szülészeti épület felújítási munkálatait a LATEREX Építő Zrt. és a Dunántúli Magasépítő Kft. konzorciuma végezte.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy teljes felújításon esik át a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház telephelyén lévő szülészet épülete. A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) megbízásából készült projekt 1,84 milliárd forint értékben, teljes egészében hazai forrásból valósult meg.

A kivitelezési munkákat a Kaposvár-2019 konzorcium keretén belül; a LATEREX Építő Zrt. és a Dunántúli Magasépítő Kft. végezte el, a kórház vezetésével és műszaki igazgatóságával szoros együttműködésben.

A Lamping József 1929-es tervei alapján épült „szülészeti pavillon” a 90-es évek elején már átesett egy rekonstrukción, akkor kapta a manzárdtetős kialakítású második emeletet. Az azóta eltelt időszakban az épület állaga csak romlott, a kisebb időszakos karbantartásokkal együtt is már szükség volt az épület felújítására és funkcionális fejlesztésére.

Megújult az épület előtti díszpark
A jelenlegi projekt során a helyi védelem alatt álló épület kívül-belül teljesen megújult 3500 négyzetméteren.

Kívül a homlokzati jegyek, illetve a domborművek és szobrok megtartásával készült homlokzati hőszigetelés, héjazatcsere, csapadékvíz elleni szigetelés teljes cseréje, a homlokzati nyílászárók teljes cseréjével együtt.

Megújult az épület előtti díszpark, beleértve a főbejárat akadálymentesítését is. Az épület északnyugati részén, a földszinthez csatlakozó régi rakodórámpa helyén, egy, az alagsorhoz csatlakozó új rámpa épült ki a mentők által szállított betegek biztonságos fogadására.

A látogatók számára beléptetőrendszert alakítottak ki
Az épület belsejében komplett átalakítást végeztek, amelynek során többek között:

újraépítették az összes válaszfalat;
újratelepítették a teljes elektromos és épületgépészeti rendszereket;
kicserélték a lifteket;
egy látványliftet építettek be;
új légtechnikai- és klíma rendszerekkel látták el az épületet;
kiépítették az akadálymentesítést az épületbe való bejutástól egészen a betegszobákig;
egymás mellé helyezték a szülőszoba egységet, összekötve azt a mellette elhelyezett császárműtővel;
a betegszobákat saját vizesblokkal látták el;
az ambulanciát az alagsorból áthelyezték a tágas és világos 2. emeletre;
beléptető rendszert alakítottak ki.
A 2. emeleten a 2018-ban megnyitott Dr. Domány Sándor Humán Reprodukciós Központ változatlan formában működik majd tovább.

Kiemelt figyelmet fordítottak az eredeti díszítőelemek megőrzésére
Az ilyen korú épületeknél mindig kihívást jelent, hogy a ház eredeti jellegét és szépségét tiszteletben tartva illesszék be a kor követelményeinek megfelelő technikát: a különböző épületgépészeti hálózatokat, egymástól független légkezelő rendszereket, erős és gyengeáramú vezetékek kilométereit. Ezeket különböző csatornákban, strangokban, álmennyezetekben könnyen kezelhető, takarítható és esztétikus felületek mögé rejtették.

A szabványnak megfelelő, korszerű homlokzati hőszigetelést úgy kellett kialakítani, hogy megmaradjanak az eredeti domborművek és díszítő elemek.

A terveknek megfelelően 2021 áprilisában kezdődik a műszaki átadás-átvételi folyamat, a kórház a költözést májusban kezdi meg.

Az épület, a betegellátás színvonalának emelkedése mellett immár megfelel a családbarát szülészet és nőgyógyászat XXI. századi elvárásainak. A szülészet megújult, modern épületében egy helyen biztosítható a nőgyógyászati, szülészeti és reprodukciós ellátás Kaposvár városának, illetve vonzáskörzetének.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/03/megujult-a-kaposvari-korhaz-szuleszeti-epulete

Címkék: Egészségügy 

Kapcsolódó