Mi lenne, ha a baloldal kormányozna? - 1. rész

Nagy bajban lennénk a vakcinákkal is!

Mi lenne, ha a baloldal kormányozna? - 1. rész

Újonnan induló sorozatunkban rendszeresen nyomon követjük a Magyarországra érkező vakcinák mennyiségét. Külön figyelmet szentelünk annak a kérdésnek, hogy mi lenne, ha csak nyugati vakcinák állnának rendelkezésünkre és az Orbán-kormány nem gondolkodott volna előre és nem szerzett volna be keleti vakcinákat is.

Jelenleg 2 031 627 fő oltására alkalmas vakcina áll rendelkezésre, amelyből 1 636 436 fő első körös beoltása már megtörtént, azaz az első dózis felhasználási rátája 80,55%-os. Ha csak nyugati vakcinák állnának rendelkezésre, akkor mindössze 928 827 fő oltására alkalmas vakcinával rendelkeznénk.

Lakosságarányosan ez azt jelenti, hogy a jelenleg rendelkezésre álló nyugati és keleti vakcinákkal együtt 20,88%-ra növelhető az átoltottság rövid időn belül, míg ha csak nyugati vakcinával rendelkeznénk, akkor a lakosság mindössze 9,55% lenne beoltható. Hol is áll az EU átlag most? Mennyire is volt előrelátó a Kormány?

Szánalmasnak és felháborítónak tartjuk azt, hogy a balliberálisok eszement módon támadják a keleti vakcinákat, amelyeket magyar szakemberek vizsgáltak be, szakemberek igazolták azok hatékonyságát és minőségét, így sokezer ember életét mentik meg. A balliberális politikusok szemellenzős módon, politikai hasznot remélve felülbírálják a szakemberek döntését. Úgy tűnik, hogy ők és követőik gondolkodása szerint a csík húzza a repülőt, szerintünk pedig a repülő hozza a vakcinát. Ez a fajta felelőtlenség és önzőség a balliberális erkölcsök, meggondolatlanság, hazaárulás mércéjeként testesülnek meg. Emberélet, szabadság nem számít. Az EU-nak való teljes behódolásuk, megfelelési vágyuk alapján nyilvánvaló, hogy ők csak az EU beszerzésekre hagyatkoztak volna. Feltéve, hogy a vakcinák ugyanilyen ütemben érkeznek továbbra is, az eddig beérkezett vakcinák mennyisége és üteme alapján végzett egyszerű lineáris extrapoláció után látszik, hogy ha balliberális moslékkormányzás lenne, akkor hozzávetőleg május 21-én tartanánk ugyanott, mint most a felelős Magyar Kormány irányítása alatt.

Magyarország a beérkezett vakcinákat bevizsgálás után napokon belül felhasználja, így első dózisú oltásokat tekintve 80,55%-os a vakcinafelhasználás. A második dózis pedig a dokumentáció szerint megadott időtáv után követi az elsőt minden vakcina esetében.

Soha többé baloldal!

Forrás:
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-7
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-6
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-5
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-4
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-3
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-2
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-1
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-0
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/1370-fovel-emelkedett-beazonositott-fertozottek-szama-es-elhunyt-89-beteg
https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/vaccine-roll-out-overview
https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20210321-brusszel-bevallotta-valoban-a-bizottsag-szerzodott-a-vakcinagyartokkal

Címkék: Egészségügy 

Kapcsolódó