Varga Judit: Jourová fejezze be a zsarolást

Varga Judit: Jourová fejezze be a zsarolást

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán reagált arra, hogy Vera Jouruvá, az Európai Bizottság alelnöke ismét az uniós támogatások felfüggesztésével fenyegette meg Magyarországot és Lengyelországot.

Vera Jourová a Bloombergnek nyilatkozva kifejezte konkrét elvárásait az Európai Unó Bíróságával szemben és nyáron már döntést vár a testülettől a kondicionalitás-kereset kapcsán.

„Sosem gondoltam volna, hogy Jourová gyűlölete Magyarországgal és Lengyelországgal szemben odáig fajul, hogy politikai nyomást helyezzen az EU Bíróságára, quasi utasítva a luxembourgi testületet a döntés meghozatalára” - írja bejegyzésében Varga Judit.

A miniszter arra kéri a balliberális politikusokat, hogy fejezzék be azon országok zsarolását, akik „a baloldali fősodorral szemben ma is a hagyományos értékek mellett állnak ki”.

„Individum helyett közösség, multikulturalizmus helyett önálló nemzetállamok, több száz féle gender helyett hagyományos férfi-női szerepek. Ezek olyan értékek, amelyeket Brüsszelben jogállamisági zsarolással és szankciókkal akarnak elpusztítani” - zárja bejegyzését Varga Judit.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20210320-varga-judit-jouruva-fejezze-be-a-zsarolast
https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/4226374660714791
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1100425.atv

Címkék: Politika 

Kapcsolódó