A TITÁSZ után a TIGÁZ is az OPUS Global Zrt tulajdonába kerül!

Na most lehet "gázszerelőzni" :)

A TITÁSZ után a TIGÁZ is az OPUS Global Zrt tulajdonába kerül!

Végre elkezd fejlődni a Tiszántúl villamosenergia, illetve földgázhálózata! A magyar tulajdon biztonságot, fejlődést, munkahelyeket és hosszú távon is olcsó energiát jelent!
Gratulálunk, Mészáros úr! Hajrá magyar cégek! Hajrá magyar munkavállalók! Csak együtt tehetjük sikeressé Magyarországot!

Korábban írtuk: Magyar kézbe kerül a Tiszántúli Áramszolgáltató is! https://szamokadatok.hu/Post/2578/Magyar_kezbe_kerul_a_Tiszantuli_Aramszholgaltato_is

Friss hír: Aláírta az OPUS GLOBAL a TIGÁZ megvásárlásáról szóló megállapodást
Az OPUS GLOBAL Nyrt. adásvételi szerződést írt alá a svájci központú MET Csoporttal az MS Energy Holding AG 50 százalékának megvásárlásáról, amellyel a tőzsdei társaság 49,57 százalékos részesedést szerez a TIGÁZ Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaságban. A 2021. március 11-én aláírt megállapodás értelmében az OPUS a tranzakció zárásakor irányítási jogot is szerez a földgázelosztó társaságban. Ezzel egyidejűleg a tőzsdei társaság Igazgatósága döntött a TITÁSZ Áramhálózati Zártkörűen Működő Részvénytársaságot – sikeres tranzakció esetén – tulajdonló OPUS Energy Kft. létrehozásáról is.

A TIGÁZ Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója, az ország észak-keleti régiójában végez földgáz elosztási engedélyes tevékenységet. A leghosszabb, több mint 33 ezer kilométeres hálózatot üzemeltető társaság megvásárlásával az OPUS GLOBAL Nyrt. megkezdte energetikai portfoliójának újbóli feltöltését, az ügylettel a holding hosszú távú elkötelezettségét fejezi ki a hazai energetikai befektetések területén. Dzsubák Attila Zsolt, az OPUS GLOBAL Nyrt. vezérigazgatója az akvizíció kapcsán elmondta:

„A TIGÁZ az OPUS eszközportfóliójának értékes eleme lesz, amely kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járul hozzá cégcsoportunk eredménytermelő képességéhez. A tiszántúli gázhálózat megvásárlása szilárd alapot jelent az OPUS GLOBAL Nyrt. energetikai divíziójának további bővítésére és régiós jelenlétünk erősítésére. Stratégiai célunk ugyanis, hogy Társaságunk hosszútávon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon.”

Az OPUS GLOBAL Nyrt. Magyarország keleti régiójára növekedési potenciálként tekint, a cégcsoport egyéb, helyi érdekeltségei pedig további szinergiákat is biztosít az új leányvállalat számára. A TIGÁZ a hazai gázvezeték-üzemeltetők közül az egyik legeredményesebb, 2019. évben a társaság árbevétele 32 milliárd Ft, üzemi eredménye 6,7 milliárd Ft, adózott eredménye pedig 2,3 milliárd Ft volt. Az OPUS GLOBAL Nyrt. célja a társaság kiszámítható bevételtermelő képességének biztosítása és növelése további hálózatfejlesztési beruházások végrehajtásával. A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, várhatóan március 31-én zárul, a társaság ezt követően OPUS TIGÁZ Gázhálózati Zrt. néven folytatja földgázelosztói tevékenységét.

Mint ismert, az OPUS GLOBAL Nyrt. 2020. december 23-án kötelező érvényű ajánlatot tett az E.ON Beteiligungen GmbH-nak az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) részvénycsomagjának megvásárlására. A tranzakciós folyamat technikai lépéseként a tőzsdei társaság Igazgatósága döntött arról, hogy a Status Energy Kft-vel közösen ötven-ötven százalékos tulajdoni arányban létrehozza az OPUS Energy Kft.-t, amely cégen keresztül kívánja tulajdonolni az tiszántúli áramhálózati vállalatot. Mind a TIGÁZ, mind a TITÁSZ az OPUS eszközportfóliójának értékes eleme lesz, amely kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járul majd hozzá a tőzsdei cég eredménytermelő képességéhez. A tranzakciók zárását követően az OPUS GLOBAL Nyrt. a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé válik.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/alairta-az-opus-global-a-tigaz-megvasarlasarol-szolo-megallapodast-9503936/

Címkék: Gazdaság 

Kapcsolódó